Обявиха грипна епидемия в област Перник

От 15 до 17 януари включително учениците се разпускат във ваканция. Още в началото на тази седмица от РЗИ - Перник съобщиха, че обстановката в региона е предепидемична. През последните дни броят на болните продължи да расте, заболеваемостта към момента е 228 на 10 000 души, като най- висока е тя при възрастовите групи от 0-4  и от 5 до 14 години, каза директорът на здравната инспекция д-р Антоанета Григорова. 

С обявяването на грипната епидимия от утре се спират плановият прием и плановите операции в лечебните заведения, както и женските и детски консултации. Въпреки обявената грипна ваканция, всички детски градини в Община Перник ще работят, съобщиха от пресцентъра на общината. 

От днес Община Перник започва ежедневно преброяване на децата в детските ясли и детските градини. При поддаване на информация директорите или упълномощените от тях лица са длъжни да съобщят, колко от отсъстващите малчугани са болни или не посещават детските заведения по семейни причини.  

Съгласно указанията на РЗИ в детските заведения ежедневно се осъществява дезинфекционен и противоепидемичен филтър. 


Вижте още

Стартира кампания „Не купувай, осинови“ под егидата на кмета на Благоевград

Кампания „Не купувай, осинови“ стартира в края на януари в Благоевград. Инициативата е под егидата на кмета на Благоевград Атанас Камбитов и има за цел да осигури дом на бездомни кучета, съобщават от пресцентъра на Общината.  Периодично четириногите ще бъдат събирани в изложение, по време на което всеки желаещ ще може да разгледа и да избере..

публикувано на 16.01.18 в 16:46
Белица

Радослав Ревански: Нямам сериозни притеснения относно проектобюджета за тази година

Кметът на община Белица заяви в ефира на Радио Благоевград, че приема реалностите такива каквито са и се надява на добра събираемост на местните данъци и такси през 2018 година. (Чуйте звуковия файл...) Елза Величкова: Тази година бюджетът на община Бобов дол е малко над 6 млн. лв. Приходната част се състои..

публикувано на 16.01.18 в 14:07

Кметовете на Банско и Виница проведоха работна среща във връзка с общи проекти

Кметът на община Банско, Георги Икономов, проведе работна среща със своя колега от община Виница, Македония – Ивица Димитров. Придружени от своите екипи, те обсъдиха възможностите за съвместно участие в проекти, финансирани със средства от европейските фондове. На базата на създадените добри взаимоотношения между двете общини, които са..

публикувано на 16.01.18 в 13:40

Безплатна храна за военноинвалиди осигури община Дупница чрез Изпълнителна агенция “Военни клубове”

 Стойността на договора е 69 000 лева, а срокът – 2 години. От услугата ще се ползват 40 пострадали от войните, като списъкът се изготвя от Военно-патриотичния съюз.   Всеки работен ден те ще получават топъл обяд в трапезарията на Социалния патронаж. Общината ще доставя безплатно храната до домовете на трудноподвижни хора.

публикувано на 16.01.18 в 13:14

Провали се поредният конкурс за управител на общинската болница в Дупница

Причината е в липсата на кандидати за поста. До изтичане на срока не е подадено нито едно заявление. На предишния конкурс не бе избран управител, заради ниските оценки на кандидатите. Един от тях бе и временният управител доц. Димитър Недин.   Предстои Общинският съвет да удължи договора му за управление и да определи нова дата за конкурс.

публикувано на 16.01.18 в 13:14
Биньо Иванов

В Кюстендил беше отбелязана 79-та годишнина от рождението на поета Биньо Иванов

В Кюстендил беше отбелязана 79-та годишнина от рождението на поета Биньо Иванов. В кюстендилското читалище "Братство" беше открита фотодокументална изложба, посветена на творчеството на кюстендилския поет, представени бяха и негови книги. По традиция на днешния ден беше обявено и началото на националния литературен конкурс "Биньо Иванов",..

публикувано на 16.01.18 в 12:47

Телефонни измамници са атакували Дупница вчера, съобщиха от полицията

Телефонни измамници са атакували Дупница вчера, съобщиха от полицията. За по-малко от два часа над десет жители на Дупница са сигнализирали полицията, че са получили обаждания по телефона с молба да помогнат за залавяне на престъпници. Авторите на обажданията твърдели, че трябва само да се спазят указанията за даване на..

публикувано на 16.01.18 в 12:13