Обявиха грипна епидемия в област Перник

От 15 до 17 януари включително учениците се разпускат във ваканция. Още в началото на тази седмица от РЗИ - Перник съобщиха, че обстановката в региона е предепидемична. През последните дни броят на болните продължи да расте, заболеваемостта към момента е 228 на 10 000 души, като най- висока е тя при възрастовите групи от 0-4  и от 5 до 14 години, каза директорът на здравната инспекция д-р Антоанета Григорова. 

С обявяването на грипната епидимия от утре се спират плановият прием и плановите операции в лечебните заведения, както и женските и детски консултации. Въпреки обявената грипна ваканция, всички детски градини в Община Перник ще работят, съобщиха от пресцентъра на общината. 

От днес Община Перник започва ежедневно преброяване на децата в детските ясли и детските градини. При поддаване на информация директорите или упълномощените от тях лица са длъжни да съобщят, колко от отсъстващите малчугани са болни или не посещават детските заведения по семейни причини.  

Съгласно указанията на РЗИ в детските заведения ежедневно се осъществява дезинфекционен и противоепидемичен филтър. 


Вижте още

Роман на преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ е най-превежданата българска книга за 2018 година

Приключенският роман „Етиопска приказка“ на д-р Владимир Караджов, преподавател в катедра „География, екология и опазване на околната среда“ е най-превежданата българска книга за 2018 г. Този факт бе официално съобщен от експерт в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, София. В рамките на една година книгата е преведена на четири..

публикувано на 12.12.18 в 11:35

Осем хиляди лева благотворително за сънародниците ни от Босилеград

Близо осем хиляди лева бяха събрани снощи на традиционна благотворителна вечер, в помощ на нашите сънародници от Босилеград, Сърбия. Средствата, набрани тази година, ще бъдат използвани за реализирането на младежки инициативи. Благотворителната вечер обедини хора от сферите на културата, бизнеса, политиката, партньори и приятели..

публикувано на 12.12.18 в 10:39

Шест общини в област Благоевград ще предоставят безплатен интернет на обществени места

Шест общини от Благоевградска област ще предоставят високоскоростен интернет на обществени места, съобщиха от Областния информационен център – Благоевград.   Изграждането на безплатните високоскоростни мрежи за безжичен достъп до интернет на обществени места се финансира в рамките на инициативата WIFI4EU, която през месец март тази година беше..

публикувано на 12.12.18 в 09:40

Работилницата на Дядо Коледа отново отваря врати в Благоевград

За поредна година работилницата на Дядо Коледа отваря врати в Благоевград. Детският кът за забавление и работа ще отвори врати в Градската художествена галерия. Официалното откриване ще бъде на 17 декември от 11:00 часа, а инициативата ще продължи до 21 декември. В работилницата на Дядо Коледа децата ще творят под ръководството на..

публикувано на 12.12.18 в 09:39

Предстоящи събития - 12 декември

Заключителна пресконференция свързана с проучване състоянието на военните паметници в област Благоевград ще се състои днес в Областна администрация - Благоевград. Проучването и регистрирането на новооткрити военни паметници беше извършено от експерти на Министерство на отбраната, представители на Регионален исторически музей и областна..

публикувано на 12.12.18 в 07:49

Прогноза за времето в сряда

Днес облачността над страната ще е променлива. Само на отделни места в часовете преди обяд в планините и в Североизточна България ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта в повечето райони ще утихне. Максималните температури ще са между 2° и 7°. В планините облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 12.12.18 в 07:43

Две училища в Петрич посети днес министърът на образованието Красимир Вълчев

Това бяха СУ „Никола Вапцаров” и Първо основно училище „Кочо Мавродиев”. На място в СУ „Никола Вапцаров“, министър Вълчев се запозна с извършените ремонти и условията осигурени за пълноценен учебен процес на учениците в най-голямото петричко училище. Главният инженер на Община Петрич Николай Попов и кметът Димитър Бръчков сведоха подробности..

публикувано на 11.12.18 в 17:05