Обявиха грипна епидемия в област Перник

От 15 до 17 януари включително учениците се разпускат във ваканция. Още в началото на тази седмица от РЗИ - Перник съобщиха, че обстановката в региона е предепидемична. През последните дни броят на болните продължи да расте, заболеваемостта към момента е 228 на 10 000 души, като най- висока е тя при възрастовите групи от 0-4  и от 5 до 14 години, каза директорът на здравната инспекция д-р Антоанета Григорова. 

С обявяването на грипната епидимия от утре се спират плановият прием и плановите операции в лечебните заведения, както и женските и детски консултации. Въпреки обявената грипна ваканция, всички детски градини в Община Перник ще работят, съобщиха от пресцентъра на общината. 

От днес Община Перник започва ежедневно преброяване на децата в детските ясли и детските градини. При поддаване на информация директорите или упълномощените от тях лица са длъжни да съобщят, колко от отсъстващите малчугани са болни или не посещават детските заведения по семейни причини.  

Съгласно указанията на РЗИ в детските заведения ежедневно се осъществява дезинфекционен и противоепидемичен филтър. 


Вижте още

Ограничено е движението на товарни автомобили през Предел и Юндола

Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Велинград – Якоруда поради снегопочистване. Движението на превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е ограничено и по пътя Юндола – Белово. Това съобщи за Радио Благоевград, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.Той допълни, че ситуацията  в..

публикувано на 22.03.18 в 09:29

Предстоящи събития за 22 март 2018 г.

Дирекцията на Национален парк „Рила ще отбележи Световния ден на водата с разнообразни инициативи с ученици и хора със специфични нужди. Днес в посетителските центрове на парка в Паничище и в  Самоков ще има Ден на отворените врати. От 9.30 до 17 часа експерти ще предоставят информация за Световния ден и материали за Националния парк и..

публикувано на 22.03.18 в 08:24

Община Благоевград е сред първите общини заявили участие в инициативата WiFi4EU

Община Благоевград е сред първите общини заявили участие в Европейската инициатива WiFi4EU. Тя бе официално представена вчера в Европейския парламент от еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Гост на събитието бе и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, информират от общинския пресцентър. Той ясно и категорично заяви..

публикувано на 21.03.18 в 16:24

390 дванайсетокласници от община Дупница са подали заявления за държавен зрелостен изпит по български език и литература

390 дванайсетокласници от община Дупница са подали заявления за допускане до държавен зрелостен изпит по български език и литература. Биологията остава предпочитан предмет за втора задължителна матура, избрали са я 150 ученици. 88 са посочили английския език, като най-много от тях са в Гимназия “Христо Ботев” и СУ “Св. Паисий Хилендарски”...

публикувано на 21.03.18 в 15:32

Кметове и народни представители от област Благоевград на двудневно работно посещение в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков

Кметове и народни представители от област Благоевград участваха в двудневна работна визита в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП). В рамките на посещението, кметовете Атанас Камбитов, Георги Икономов и Димитър Бръчков, както и народните представители Даниела Савеклиева, Георги Динев и Димитър Гамишев взеха участие в..

обновено на 21.03.18 в 15:22

Днес пролетта тръгна към света от Кюстендил

По традиция, сътворена и поддържана вече 52 години и днес, въпреки дъждовното и хладно време, жители и гости на Кюстендил се събраха на  площад „Велбъжд“, за да  станат  част от ритуала по предаване и  приемане на неговите символи -  минералната вода, плодовете и  хлябът  – като знак за  богатството от минерални извори, плодородието на земята в..

публикувано на 21.03.18 в 15:17

Продължава работата за укрепване на пътя Перник-Стрезимировци

Продължава работата за укрепване на пътя Перник-Стрезимировци, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Перник. Заради активирало се свлачище преди входа за Трън шосето е затворено от вчера след обяд. Служители на „Пътна полиция” отклоняват движението през селата Велиново и Глоговица. „Аварийните екипи работиха непрестанно за..

публикувано на 21.03.18 в 14:55