Вяра Церовска: Община Перник води преговори за изтеглянето на облигационен кредит

"Заемът ще позволи на общинската управа да намали задълженията към НАП, които са в размер на над 3 млн. лв. с 10- процента лихва към момента. Ще могат да се разплатят и средства към Топлофикация. Дружеството ни притиска ежедневно за задължения от над 1.2 млн. лв. Това са задължения , натрупани от второстепенните разпоредители на бюджета за минало време", каза Церовска. 

Тя съобщи, че преговорите се водят за 6 милиона лева. Срокът за погасяване е 11 години при 2.2 процента лихва, като първите две години ще се погасява само главницата. В абсолютна стойност това представлява 55 000 лева на година, каза кметът.


Вижте още

Коледен концерт "AББА Мания"

Оркестърът на Камерна опера - Благоевград и джаз формация "София" ще представят най-популярните песни на легендарната шведска група "АББА".  Началото му ще бъде поставено в 18.30 часа на 19 декември в зала „Яворов".   В програмата са включени  „Voulez-vous“, „Lay all your love on me“, “Mamma Mia“ , „SOS“, „Money, money, money“ и още златни хитове на..

публикувано на 18.12.18 в 13:12

Трети ден село Гърбино е без ток

Повече от две денонощия жителите на кюстендилското село Гърбино са без електрозахранване. Екипи на ЧЕЗ работят на терена и обещават до утре да възстановят електроподаването.   Заради обилния сняг в неделя са се скъсали проводниците на три междустълбия до село Гърбино. Екипите на ЧЕЗ не могат да се справят вече трети ден.  Кметският наместник..

публикувано на 18.12.18 в 12:40

Обявяването на незаконния въгледобив за престъпление дава резултат

След инкриминирането на незаконния въгледобив, дейността, свързана с нелегално копаене, превоз, съхраняване и търговия на въглища в Перник, драстично е намаляла.  През годината има само 4 досъдебни производства за незаконен добив на въглища в малки количества. Те са прекратени от Прокуратурата и са наложени административни санкции, а иззетите..

публикувано на 18.12.18 в 09:21

Пътната обстановка в Югозапада

През изтеклото денонощие няма регистрирани тежки пътно-транспортни произшествия на територията на Благоевградска област, съобщи за Радио Благоевград дежурният служител в Областното пътно управление. Пътищата от републиканската пътна мрежа са почистени и опесъчени. Слаб сняг вали в района на местността „Предел“, но няма образувана снежна..

публикувано на 18.12.18 в 08:53

Зелена светлина за екологично значим проект

Договор за безвъзмездна финансова помощ, на стойност над 36 млн. лева, беше подписан между кмета на Благоевград Атанас Камбитов и министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от Пресцентъра на община Благоевград.  Финансовият ресурс е предназначен за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци...

публикувано на 18.12.18 в 07:55

Санкционират фирмата, забавила почистването на АМ "Струма"

Фирмата, която се забави с почистването на АМ „Струма“ вчера, ще бъде санкционирана, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на з аседание на Националния щаб, което се проведе във връзка с усложнената зимна обстановка в Министерството на вътрешните работи, под ръководството на министър Младен Маринов.   По..

публикувано на 17.12.18 в 19:31

Министър Маринов: Водачите на тежкотоварни автомобили да спазват стриктно указателните табели и полицейските разпоредби

Заседание на Националния щаб във връзка с усложнената зимна обстановка се проведе в Министерството на вътрешните работи, под ръководството на министър Младен Маринов. В него участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, представители на АПИ, БАН, столична община, заместник-главният секретар на МВР гл...

публикувано на 17.12.18 в 19:26