Вяра Церовска: Община Перник води преговори за изтеглянето на облигационен кредит

"Заемът ще позволи на общинската управа да намали задълженията към НАП, които са в размер на над 3 млн. лв. с 10- процента лихва към момента. Ще могат да се разплатят и средства към Топлофикация. Дружеството ни притиска ежедневно за задължения от над 1.2 млн. лв. Това са задължения , натрупани от второстепенните разпоредители на бюджета за минало време", каза Церовска. 

Тя съобщи, че преговорите се водят за 6 милиона лева. Срокът за погасяване е 11 години при 2.2 процента лихва, като първите две години ще се погасява само главницата. В абсолютна стойност това представлява 55 000 лева на година, каза кметът.


Вижте още

Ще рехабилитират уличната мрежа в Банско и Добринище

Община Банско подписа договор с Държавен фонд земеделие за рехабилитацията на уличната мрежа в Банско и Добринище. Одобреното финансиране е по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Мярка - 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” и е на обща стойност 1 888 988 лева. Средствата по тази програма ще бъдат..

публикувано на 19.03.18 в 12:26

Данъците към Община Сапарева баня вече могат да се плащат онлайн

Данъците към Община Сапарева баня вече могат да се плащат онлайн от страната и чужбина. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите, съобщават от пресцентъра на общината. Новата услуга чрез автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите..

публикувано на 19.03.18 в 11:21

Хемодиализата в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев работи с нови апарати

Хемодиализата в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев вече е с изцяло обновена техника. Здравното заведение получи в края на миналата седмица два нови апарата за хемодиализа, съобщи за БТА управителят на болницата д-р Мария Радойкова. Хемодиализният център на болницата обслужва 40 пациенти от четири общини от Благоевградска..

публикувано на 19.03.18 в 10:09

Община Банско взе участие в международно туристическо изложение

Община Банско, съвместно с представители на туристическия бранш от града, взе участие в25-тоюбилейно международно туристическо изложение MITT „Пътешествия и туризъм” – Москва, Русия. То се проведе от 13 до 15 март и е между 5-те най-престижни туристически изложения за професионалисти в света, съобщиха от пресцентъра на общината.  В..

публикувано на 19.03.18 в 09:41

ЧЕЗ Разпределение България обезопасява рисково за птиците трасе в района на Креснеското дефиле

ЧЕЗ Разпределение България обезопаси рисково за птиците трасе в района на Кресненското дефиле. С цел минимизиране на риска за живота на белоглавите лешояди, бяха поставени специални съоръжения – метални гребени, бодливки и изолатори, които недопускат птиците да кацат по стълбовете и ги предпазват от контакт с проводниците. Дейностите бяха извършени..

публикувано на 19.03.18 в 09:34

Започна повишение на нивата на реките в Западнобеломорския басейн

През последните 6 часа започна повишение на нивата на реките в почти целия Западнобеломорски басейн. Най-значително до момента е повишението на река Струма при град Перник – плюс 78 см. Това съобщиха за Радио Благоевград от Националния институт по метеорология и хидрология. (Чуйте звуковия файл...)  През нощта срещу..

публикувано на 18.03.18 в 18:33

Констанца и Александра Литкова спечелиха „Купата на кмета“ на дамското рали в Благоевград

16 отбора от България и Македония взеха участие в традиционното Дамско рали, което тази година е под надслов „На високи токчета“. Констанца Томова и Александра Литкова показаха отлични умения, за което бяха наградени с „Купата на кмета“. На официалното класиране в клас „Мини” първо място бе отредено за Симона Грънчарска и Ралица..

публикувано на 18.03.18 в 15:09