Радио Благоевград е с две номинации за годишните награди на БНР за 2017г. "Сирак Скитник"

Радио Благоевград има две номинации за годишните награди на Българското назционално радио за 2017г. "Сирак Скитник".

Едната номинация е за журналиста Иван Близнаков в категорията "Индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година".

Другата номинация е за радио проекта на Радио Благоевград и  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на противопожарната култура на хората. Това е в категорията "Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР - Колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година". 

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. Наградата се връчва всяка година на 25 януари, Деня на радиото. С оглед на дейността на Българското национално радио като обществена електронна медия наградите са обособени в три категории - Голямата награда „Сирак Скитник”, Награда за радиожурналистика  и Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР. 

В категорията, в която е номиниран колегата от Радио Благоевград Иван Близнаков, той ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - Марта Младенова, репортер; Номинация на програма „Христо Ботев“ - Боряна Георгиева; Номинация на програма „Радио София“ - Радио София - медиа 4.0; Номинация на Радио България - Албена Безовска; Номинация на РРС Варна - Румен Генов Христов; Номинация на РРС Видин - Пламен Коцев; Номинация на РРС Стара Загора - Зорница Семерджиева.

В категорията "Радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР" , съвместният проект на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА – национална награда за постижения в областта на класическата музика; Номинация на програма „Христо Ботев“ - линията „1001 защо“, съдържаща предаванията „Ефир Знание“, „Лабиринти на познанието“, „А сега накъде“, „За думите“, „Познати и непознати“, „Премълчаната история“; Номинация на програма „Радио София“ - Аудио изложбата „Звук като картина“; Номинация на дирекция „Архивен фонд“ - Сайт: archives.bnr.bg – първи етап на уеб базирана система от данни на Архивния фонд на БНР; Номинация на Радио България - Предаване на живо на редакция „Програми на турски език“; Номинация на РРС Бургас - „Влез в час с БНР Бургас“; Номинация на РРС Варна - „Съботна трапеза“; Номинация на РРС Пловдив - „Молескин“; Номинация на РРС Стара Загора - екип „Музикална реализация“ за музикалния проект „Славейче“  и Номинация на РРС Шумен - „Феноменът България“.

Церемонията по връчването на Годишните награди "Сирак Скитник" ще бъде предавана пряко по Радио Благоевград от 19:15 часа на 25 януари 2018г.Вижте още

Изложба на художници-преподаватели в ЮЗУ се открива в Арт салона на Радио Благоевград

На 21 май в 17,30 часа в Арт салона на Радио Благоевград се открива традиционната изложба на художници-преподаватели от Катедра "Изобразително изкуство" във Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". Всяка година през месец май, преподавателите показват свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград. Изложбата се посвещава..

публикувано на 21.05.18 в 12:13

Вече е факт музикалното издание на Радио Благоевград "Con amore" (Постой, почекай, Сънчице)

Музикалният проект на Радио Благоевград "Con amore" (Постой, почекай, Сънчице) съдържа произведения на композитора Петьо Кръстев. Концепцията за преплитане на старите фолклорни инструментални и вокални стилове в модерен авторски почерк се оформя в продължителен период от време и е резлутат от работата върху различни творчески платформи. Голяма част от..

публикувано на 16.05.18 в 12:12

Наградиха победителите в конкурса "Звезди в Радиото", 2018г. на гала-концерт в Радио Благоевград

Победителите в конкурса "Звезди в Радиото", 2018г. бяха наградени на тържествена церемония и гала-концерт в Голямото концертно на Радио Благоевград. В осмото издание на престижната музикална надпревара награди получиха над 30 деца, които се състезаваха в разделите „Фолклор“, „Популярна музика“ и „Инструменталисти“. Конкурсът „Звезди в..

публикувано на 25.04.18 в 15:09

Победителите в конкурса "Звезди в Радиото", 2018г. ще получат своите награди и ще участват в гала-концерт на 24 април в Радио Благоевград

Над 30 деца, участвали в осмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ ще бъдат наградени на тържествена церемония и гала-концерт в Голямото концертно и звукозаписно студио на Радио Благоевград.  Конкурсът се проведе на 31 март и 1 април. Той се организира за осма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия..

обновено на 23.04.18 в 08:41

Живопис, графика и дизайн показват в Арт салона на Радио Благоевград ученици от НХГ "Св.св.Кирил и Методий"

Свои произведения  графика, живопис, дизайн и мода представят в Арт салона на Радио Благоевград абитуриентите на Националната хуманитарна гимназия „св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград в своя годишна заключителна изложба.  Младите таланти се обучават в три специализирани студиа в гимназията  с ръководители  Павел Димитров, Живко Янев и Александра..

публикувано на 20.04.18 в 11:50

Ученици от НХГ "Св.св.Кирил и Методий" - Благоевград откриват изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Арт Салонът на Радио Благооевград отваря гостоприемно врати за изкуството на младите таланти от Национална хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" - Благоевград. Ученици от профилираните паралелки по изобразително изкуство и мода ще покажат уменията си в различни жанрове.  В началото на пролетта творбите на младите художници ще донесат много..

публикувано на 18.04.18 в 11:55

"Моите 17" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

На 19 април 2018г., от 19.00 часа  в Голямото концертно и звукозаписно студио на Радио Благоевград ще бъде премиерата  на стихосбирката "Моите 17" с автор Мартина Геренска . Тя е ученичка в Езиковата гимназия "Акад. Л. Стоянов" в Благоевград и е част от екипа на ТИЙН ЗОНА - предаване на Радио Благоевград и Център за Личностно и Творческо Развитие на..

публикувано на 16.04.18 в 17:34