Радио Благоевград е с две номинации за годишните награди на БНР за 2017г. "Сирак Скитник"

Радио Благоевград има две номинации за годишните награди на Българското назционално радио за 2017г. "Сирак Скитник".

Едната номинация е за журналиста Иван Близнаков в категорията "Индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година".

Другата номинация е за радио проекта на Радио Благоевград и  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на противопожарната култура на хората. Това е в категорията "Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР - Колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година". 

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. Наградата се връчва всяка година на 25 януари, Деня на радиото. С оглед на дейността на Българското национално радио като обществена електронна медия наградите са обособени в три категории - Голямата награда „Сирак Скитник”, Награда за радиожурналистика  и Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР. 

В категорията, в която е номиниран колегата от Радио Благоевград Иван Близнаков, той ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - Марта Младенова, репортер; Номинация на програма „Христо Ботев“ - Боряна Георгиева; Номинация на програма „Радио София“ - Радио София - медиа 4.0; Номинация на Радио България - Албена Безовска; Номинация на РРС Варна - Румен Генов Христов; Номинация на РРС Видин - Пламен Коцев; Номинация на РРС Стара Загора - Зорница Семерджиева.

В категорията "Радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР" , съвместният проект на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА – национална награда за постижения в областта на класическата музика; Номинация на програма „Христо Ботев“ - линията „1001 защо“, съдържаща предаванията „Ефир Знание“, „Лабиринти на познанието“, „А сега накъде“, „За думите“, „Познати и непознати“, „Премълчаната история“; Номинация на програма „Радио София“ - Аудио изложбата „Звук като картина“; Номинация на дирекция „Архивен фонд“ - Сайт: archives.bnr.bg – първи етап на уеб базирана система от данни на Архивния фонд на БНР; Номинация на Радио България - Предаване на живо на редакция „Програми на турски език“; Номинация на РРС Бургас - „Влез в час с БНР Бургас“; Номинация на РРС Варна - „Съботна трапеза“; Номинация на РРС Пловдив - „Молескин“; Номинация на РРС Стара Загора - екип „Музикална реализация“ за музикалния проект „Славейче“  и Номинация на РРС Шумен - „Феноменът България“.

Церемонията по връчването на Годишните награди "Сирак Скитник" ще бъде предавана пряко по Радио Благоевград от 19:15 часа на 25 януари 2018г.Вижте още

Любим лекар за 2018г. ще бъде награден на церемония в навечерието на Празника на българските лекари

Официалната церемония по награждаването на победителя в конкурса "Любим лекар" за 2018, излъчен от пациентите чрез гласуване в Радио Благоевград - >>>  http://bnr.bg/blagoevgrad/post/101020441/konkurs-lubim-lekar-2018  и на Лекар за 2018г., излъчен от Районната колегия на Българския лекарски съюз ще бъде на 18 октомври, четвъртък, от 19.00 часа,..

публикувано на 09.10.18 в 12:12

Честито! Колегата Валери Младенов с отличието „Личност на годината, 2018“

Валери Младенов, спортен  редактор в Радио Благоевград,  е носителят на  наградата „Личност на годината“  в категория „Медии“.  Той получи  отличието в празничния за Благоевград 5 октомври.  Церемонията „Личност на годината“ се утвърди като една от значимите прояви по повод   Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. След..

публикувано на 07.10.18 в 11:07
Радиожурналисти от националните и регионални програми на БНР с получените дипломи за майсторски клас по журналистика на БНР Академия, техни преподаватели и ръководители на церемонията в София.

Мариана Попова от Радио Благоевград с диплом от петия майсторски клас по журналистика на БНР Академия

Петият майсторски клас по журналистика на БНР Академия завърши днес с връчване на дипломите на тържествена церемония. Десет радиожурналисти от националните и регионални програми на обществената медия, избрани след конкурс, участваха в обучението по програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия. В..

публикувано на 05.10.18 в 16:03

В ход е създаването на нов музикален проект на Радио Благоевград

Музикалният проект е посветен на 45-та годишнина от създаването на медията. Композиторът Петьо Кръстев, музикалният продуцент на Радио Благоевград Маргарит Русев и директорът Елисавета Каменичка са инициатори на новия музикален проект.  В него са включени фолклорни изпълнения от всички региони на Благоевградска област, каза в ефира на Радио Благоевград..

публикувано на 01.10.18 в 12:25
Елеонора Тахова с плакета

Поредно отличие! Елеонора Тахова от Радио Благоевград получи годишната награда „Журналистика за развитие“

Журналистът от Радио Благоевград Елеонора Тахова получи националната годишна награда „Журналистика за развитие“ на Българската платформа за международно развитие и Европейската комисия, в рамките на инициативата „Граждански диалог за развитие”.  Официалната церемония по награждаването се проведе в Дома на Европа в столицата. 19..

публикувано на 27.09.18 в 21:53

„Цветните светове“ на фотографа Венко Степанов в Арт салона на Радио Благоевград

Хасковският фотограф Венко Степанов откри самостоятелна изложба в Арт салона на Радио Благоевград под мотото „Цветове светове“. Изложбата е вдъхновена от желанието на автора да покаже красотата на българската природа в своите 44 фотографии. „ Самостоятелната изложба в Благоевград е предизвикателство за мен, защото бих искал красотата на..

публикувано на 27.09.18 в 14:23

Радио Благоевград е партньор на традиционната среща на горноджумайските родове

Радио Благоевград е партньор на традиционната среща на стари горноджумайски родове и бежански групи на българи от Маедония, която ще премине под мотото "Горна Джумая - градски пейзажи" и ще се проведе на 27 септември (четвъртък) на открито в квартал Вароша. Организатори са: Регионалният исторически музей - Благоевград, Народно читалище "Никола..

публикувано на 26.09.18 в 11:47