Радио Благоевград е с две номинации за годишните награди на БНР за 2017г. "Сирак Скитник"

Радио Благоевград има две номинации за годишните награди на Българското назционално радио за 2017г. "Сирак Скитник".

Едната номинация е за журналиста Иван Близнаков в категорията "Индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година".

Другата номинация е за радио проекта на Радио Благоевград и  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на противопожарната култура на хората. Това е в категорията "Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР - Колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година". 

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. Наградата се връчва всяка година на 25 януари, Деня на радиото. С оглед на дейността на Българското национално радио като обществена електронна медия наградите са обособени в три категории - Голямата награда „Сирак Скитник”, Награда за радиожурналистика  и Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР. 

В категорията, в която е номиниран колегата от Радио Благоевград Иван Близнаков, той ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - Марта Младенова, репортер; Номинация на програма „Христо Ботев“ - Боряна Георгиева; Номинация на програма „Радио София“ - Радио София - медиа 4.0; Номинация на Радио България - Албена Безовска; Номинация на РРС Варна - Румен Генов Христов; Номинация на РРС Видин - Пламен Коцев; Номинация на РРС Стара Загора - Зорница Семерджиева.

В категорията "Радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР" , съвместният проект на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА – национална награда за постижения в областта на класическата музика; Номинация на програма „Христо Ботев“ - линията „1001 защо“, съдържаща предаванията „Ефир Знание“, „Лабиринти на познанието“, „А сега накъде“, „За думите“, „Познати и непознати“, „Премълчаната история“; Номинация на програма „Радио София“ - Аудио изложбата „Звук като картина“; Номинация на дирекция „Архивен фонд“ - Сайт: archives.bnr.bg – първи етап на уеб базирана система от данни на Архивния фонд на БНР; Номинация на Радио България - Предаване на живо на редакция „Програми на турски език“; Номинация на РРС Бургас - „Влез в час с БНР Бургас“; Номинация на РРС Варна - „Съботна трапеза“; Номинация на РРС Пловдив - „Молескин“; Номинация на РРС Стара Загора - екип „Музикална реализация“ за музикалния проект „Славейче“  и Номинация на РРС Шумен - „Феноменът България“.

Церемонията по връчването на Годишните награди "Сирак Скитник" ще бъде предавана пряко по Радио Благоевград от 19:15 часа на 25 януари 2018г.Вижте още

Победителят в играта "Лято мое"

Лилия Грозданова е победителят във Фейсбук играта на Радио Благоевград "Лято мое". Наградата на Лилия Грозданова е уикенд за двама в Регнум Банско Апарт Хотел и СПА.  Условията на играта бяха: да се сложи като коментар лятна снимка под играта във Фейсбук страницата на Радио Благоевград; да се хареса Фейсбук страницата на Радио Благоевград; да се..

публикувано на 10.08.18 в 12:52

Венци Терзийски представя изложба в Арт салона на Радио Благоевград

През месец август Арт салонът на Радио Благоевград  представя в самостоятелна изложба художника  Венци Терзийски. Благоевградчанинът  Венци Терзийски  е член на СБХ - Благоевград и почти винаги участва в общите изложби на гилдията в Благоевград, като показва своя свят чрез комбинирането на колаж и живописна техника. Неговите произведенията..

обновено на 09.08.18 в 14:28

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград с фото-конкурс на тема „Песента на водата“

На 22 юли 2018г. приключи приемането на фотографии в конкурса "Песента на водата" - с ъвместен проект на Радио Благоевград и  „Водоснабдяване и канализация” ЕООД Темата на конкурса е  "Песента на водата".  Целта е да се провокира творческият поглед към огромното водно богатство на Югозападна България – реки, езера, язовири, водопади,..

обновено на 30.07.18 в 16:30

Автентична песен записа групата от Долна Рибница в Радио Благоевград

Фолклорната гурпа за автентични песни към Читалище "Мануш Войвода-1958" - село Долна Рибница, община Петрич осъществи професионален звукозапис в Музикално продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Групата с ръководител Снежана Манчева е носител на специалната награда на Радио Благоевград от миналогодишното издание на фестивала "Фолклорна среща" в село..

публикувано на 25.07.18 в 13:48

Две групи от село Бачево с награда от Радио Благоевград на "Фолклорна среща", 2018, Елешница

Мъжката фолклорна певческа група "Русалии" и Женската фолклорна певческа група "Детелини" от село Бачево спечелиха наградата на Радио Благоевград на Петия юбилеен фолклорен фестивал "Фолклорна среща" в село Елещница. Фестивалът се проведе на 14 юли /събота/ на открита сцена в центъра на село Елешница.  Целта на фестивала е да съхрани и популяризира..

публикувано на 16.07.18 в 15:21

СПЕЧЕЛИ УИКЕНД ЗА ДВАМА В Регнум Банско Апарт Хотел и СПА

<> <> <> СПЕЧЕЛИ УИКЕНД ЗА ДВАМА В Регнум Банско Апарт Хотел и СПА – спокойствие и комфорт на планина! <> <> <> Радио Благоевград отправя поредното предизвикателство към своите фенове с играта във Facebook „Лято мое“ !  „Разкажете“ ни във Фейсбук в един кадър как прекарвате лятото и можете да спечелите уикенд за..

публикувано на 10.07.18 в 23:15

Печелившият във Фейсбук играта на Радио Благоевград

На 3 юли Радио Благоевград обяви във Фейсбук страницата си - > Радио Благоевград игра с награда - два билета за представлението "Моята безгранична любов" на ДТ "Никола Вапцаров" Благоевград за 12 юли. На 10 юли бе изтеглен чрез жребий печeлившият и това е МАРИЯ МАЛАМОВА. Честито!  Мария Маламова може да си получи наградата от рекламния офис на..

публикувано на 10.07.18 в 15:40