Радио Благоевград е с две номинации за годишните награди на БНР за 2017г. "Сирак Скитник"

Радио Благоевград има две номинации за годишните награди на Българското назционално радио за 2017г. "Сирак Скитник".

Едната номинация е за журналиста Иван Близнаков в категорията "Индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година".

Другата номинация е за радио проекта на Радио Благоевград и  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на противопожарната култура на хората. Това е в категорията "Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР - Колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година". 

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. Наградата се връчва всяка година на 25 януари, Деня на радиото. С оглед на дейността на Българското национално радио като обществена електронна медия наградите са обособени в три категории - Голямата награда „Сирак Скитник”, Награда за радиожурналистика  и Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР. 

В категорията, в която е номиниран колегата от Радио Благоевград Иван Близнаков, той ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - Марта Младенова, репортер; Номинация на програма „Христо Ботев“ - Боряна Георгиева; Номинация на програма „Радио София“ - Радио София - медиа 4.0; Номинация на Радио България - Албена Безовска; Номинация на РРС Варна - Румен Генов Христов; Номинация на РРС Видин - Пламен Коцев; Номинация на РРС Стара Загора - Зорница Семерджиева.

В категорията "Радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР" , съвместният проект на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА – национална награда за постижения в областта на класическата музика; Номинация на програма „Христо Ботев“ - линията „1001 защо“, съдържаща предаванията „Ефир Знание“, „Лабиринти на познанието“, „А сега накъде“, „За думите“, „Познати и непознати“, „Премълчаната история“; Номинация на програма „Радио София“ - Аудио изложбата „Звук като картина“; Номинация на дирекция „Архивен фонд“ - Сайт: archives.bnr.bg – първи етап на уеб базирана система от данни на Архивния фонд на БНР; Номинация на Радио България - Предаване на живо на редакция „Програми на турски език“; Номинация на РРС Бургас - „Влез в час с БНР Бургас“; Номинация на РРС Варна - „Съботна трапеза“; Номинация на РРС Пловдив - „Молескин“; Номинация на РРС Стара Загора - екип „Музикална реализация“ за музикалния проект „Славейче“  и Номинация на РРС Шумен - „Феноменът България“.

Церемонията по връчването на Годишните награди "Сирак Скитник" ще бъде предавана пряко по Радио Благоевград от 19:15 часа на 25 януари 2018г.Вижте още
Журито е в очакване на новите звезди

Запишете се за участие в конкурса "Звезди в Радиото - 2018"

Представяме на вниманието Ви осмото издание на конкурса "Звезди в Радиото - 2018", в който можете да участвате Конкурсът ще се проведе на 31 март и 1 април 2018г. в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика ...

публикувано на 21.02.18 в 09:57

Клавирни шедьоври из творчеството на Франц Шуберт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

На 27 февруари 2018г. (вторник) от 18.00 часа , в Голямото концертно студио на Радио Благоевград професор Ростислав Йовчев ще представи своя проект, посветен на 190 години смъртта на Франц Шуберт "Клавирни шедьоври из творчеството на Франц Шуберт". Логично е желанието на редица изпълнители да фокусират творческото наследство на гениалните..

публикувано на 19.02.18 в 08:41
Валентина Василева и Андриана Андреева

Андриана Андреева и Валентина Василева откриха съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Женски образи, по-скоро като емоция отколокото като лица, море – спокойно, безбрежно, натюрморти – топли, примамливи - това са "Палитрени мечти", които наредиха в Арт салона на Радио Благоевград Андриана Андреева и Валентина Василева.  Това, което обединява  авторките е село Стоб, в което живеят и двете, макар да са родени в различни..

публикувано на 13.02.18 в 10:32

"Палитрени мечти" в Арт салона на Радио Благоевград

Две авторки ще покажат съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград - Андриана Андреева и Валентина Василева .  Откриването на изложбата "Палитрени мечти" е на 12 февруари 2018г. (понеделник) от 18.00 часа. Валентина Василева вече е покзвала свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград - веднъж в самостоятелна изложба и веднъж..

публикувано на 08.02.18 в 15:45

Радио Благоевград с Годишна награда за пътна безопасност

Радио Благоевград е сред победителите в Седмите Годишни награди за пътна безопасност, които се  присъждат от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, Българския червен кръст, Съюза на българските автомобилисти.  Радиото на Югозапада е отличено в категорията  “Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания..

публикувано на 31.01.18 в 16:00

Стартира записването на участниците в осмото издание на конкурса „Звезди в Радиото”- 2018

„ Звезди в Радиото – 201 8” 31 март - 1 април 2018 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на Регионално управление на..

публикувано на 29.01.18 в 11:20

Руска вечер в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Вълнуваща вечер с изпълненията на "Заслужилия артист" на Русия Александър Покидченко подари Руският културно-информационен клуб в Благоевград на публиката, като посветиха концерта на 45-тата годишнина на Радио Благоевград. В концерта участва и младата оперна певица Веселина Тодорова - сопрано. В програмата звучаха произведения от Скрябин, Рахманинов,..

публикувано на 28.01.18 в 10:00