Радио Благоевград е с две номинации за годишните награди на БНР за 2017г. "Сирак Скитник"

Радио Благоевград има две номинации за годишните награди на Българското назционално радио за 2017г. "Сирак Скитник".

Едната номинация е за журналиста Иван Близнаков в категорията "Индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година".

Другата номинация е за радио проекта на Радио Благоевград и  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на противопожарната култура на хората. Това е в категорията "Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР - Колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година". 

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. Наградата се връчва всяка година на 25 януари, Деня на радиото. С оглед на дейността на Българското национално радио като обществена електронна медия наградите са обособени в три категории - Голямата награда „Сирак Скитник”, Награда за радиожурналистика  и Награда за радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР. 

В категорията, в която е номиниран колегата от Радио Благоевград Иван Близнаков, той ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - Марта Младенова, репортер; Номинация на програма „Христо Ботев“ - Боряна Георгиева; Номинация на програма „Радио София“ - Радио София - медиа 4.0; Номинация на Радио България - Албена Безовска; Номинация на РРС Варна - Румен Генов Христов; Номинация на РРС Видин - Пламен Коцев; Номинация на РРС Стара Загора - Зорница Семерджиева.

В категорията "Радиопредаване/ радио проект/ мултимедиен проект, музикален проект на БНР" , съвместният проект на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се конкурира със: Номинация на програма „Хоризонт“ - МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА – национална награда за постижения в областта на класическата музика; Номинация на програма „Христо Ботев“ - линията „1001 защо“, съдържаща предаванията „Ефир Знание“, „Лабиринти на познанието“, „А сега накъде“, „За думите“, „Познати и непознати“, „Премълчаната история“; Номинация на програма „Радио София“ - Аудио изложбата „Звук като картина“; Номинация на дирекция „Архивен фонд“ - Сайт: archives.bnr.bg – първи етап на уеб базирана система от данни на Архивния фонд на БНР; Номинация на Радио България - Предаване на живо на редакция „Програми на турски език“; Номинация на РРС Бургас - „Влез в час с БНР Бургас“; Номинация на РРС Варна - „Съботна трапеза“; Номинация на РРС Пловдив - „Молескин“; Номинация на РРС Стара Загора - екип „Музикална реализация“ за музикалния проект „Славейче“  и Номинация на РРС Шумен - „Феноменът България“.

Церемонията по връчването на Годишните награди "Сирак Скитник" ще бъде предавана пряко по Радио Благоевград от 19:15 часа на 25 януари 2018г.Вижте още

Кой спечели награда с отговор на въпроса: Кое е по-здравословно - да говориш по-малко или да ядеш по-малко?

Една индианска поговорка гласи: "На никого не е навредило да яде по-малко и да говори по-малко". Кое според вас е по-здравословно - да ядеш по-малко или да говориш по-малко? 😶🍲 - това ви попитахме във Фейсбук страницата на Радио Благоевград  и очаквахме вашите коментари.  На 17 януари 2019г. стартирахме играта, на 24 януари бе изтеглен чрез жребий..

публикувано на 24.01.19 в 12:00

Радио Благоевград с четири номинации за наградите "Сирак Скитник" на БНР за 2018г.

Радио Благоевград има четири номинации в общо трите категории на наградите "Сирак Скитник" на БНР за 2018г. Музикално-продуцентският комплекс на Радио Благоевград  с ръководител д-р Маргарит Русев има номинация  за Голямата награда „Сирак Скитник”. Престижната категория е за значим принос в развитието на Българското национално радио. В тази категория..

публикувано на 22.01.19 в 11:41

Кое ви стопля в лютата зима? Вижте кой спечели награда с отговор на този въпрос

Кои според вас са най-ефективните методи за сгряване в лютата зима? - това ви попитахме във Фейсбук страницата на Радио Благоевград - > и очаквахме от вас коментари и снимки. На 10 януари 2019г. стартирахме играта, н а 17 януари бе изтеглен чрез жребий печeлившият и това е Антония Рангелова,  която е отговорила: "Колко му трябва на човек? Една..

публикувано на 17.01.19 в 12:22
Пожарът изпепели читалището на гърменското село Скребатно

Радио Благоевград с кампания за събиране на книги за читалището в Скребатно

Радио Благоевград инициира дарителска кампания за събиране на книги за изгорялата библиотека на читалището в село Скребатно, община Гърмен. Всеки, който желае и има възможност, нека дари книги - художествена литература и литература за деца. Молим книгите да бъдат запазени! Книгите се събират в сградата на Радио Благоевград, ул. "Иван Михайлов" 56 (на..

публикувано на 10.01.19 в 15:47

Радио Благоевград получи почетен знак "За заслуги" от Македонския научен институт

Македонският научен институт награждава Радио Благоевград със знак "За заслуги". Знакът се връчват на Радиото на Югозапада за активна дейност в полза на националната кауза, за издигане и утвърждаване авторитета и обществения престиж на Македонския научен институт като научноизследователска и родолюбива организация за опазване на българските национални..

публикувано на 20.12.18 в 15:50

С вълнуващ концерт-спектакъл Радио Благоевград отбеляза 45-тата си годишнина

Препълнен голям салон на Драматичния театър в Благоевград, десетки поздравителни адреси и кошници с цветя, стотици поздравления засвидетелстваха уважението и доверието към общественото радио - Радио Благоевград, което на 11 декември отбеляза 45 години от създаването си. А Радиото на Югозапада се отблагодари на своите слушатели и приятели като им поднесе..

публикувано на 18.12.18 в 15:05
Райна Ванчева и Сюзън Флокън

Райна Ванчева с награда на СБУ "Журналист на годината" за 2018г.

Райна Ванчева от Радио Благоевград получи престижната награда "Журналист на годината" за 2018г. , присъдена й от Синдиката на българските учители.  Един от разпознаваемите гласове на Радио Благоевград Райна Ванчева бе удостоена с този приз на Двадесетия юбилеен национален конкурс на Синдиката на Българските учители. Престижната награда "Журналист на..

публикувано на 17.12.18 в 13:41