Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалните редактори на БНР с голямата награда "Сирак Скитник"

Музикалните редактори на Българското национално радио спечелиха голямата награда „Сирак Скитник“. Те получиха приза на тържествен концерт в Първо студио на БНР. 

Музикалните редактори бяха отличени за проявен висок професионализъм, отстояване на обществения престиж на БНР при безпрецедентния натиск в началото на 2017 година по време на кризата с "Музикаутор". 

Тази награда е за принос – преди всичко към достойнството на БНР. Тя е знак на уважение към едно необикновено усилие, обусловено от отдаденост, професионализъм и сериозен талант. Голямата награда е и признание за качествата и уменията на тези великолепни радиопрофесионалисти, които не позволиха Българското национално радио да загуби своя глас и своето име, каза председателят на Обществения съвет на БНР Райна Константинова, която връчи голямата награда „Сирак Скитник“ на музикалните екипи на БНР за цялостен принос към програмите. 

Специален гост на церемонията беше председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

Наградата за радиожурналистика - индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия спечели Пламен Коцев, автор и водещ на серията от предавания „Видин безпътният - кръстопът“ в Радио Видин. Призът е и за цялостното му журналистическо присъствие и отдаденост при поставянето на острите социални проблеми и трудната съдба на хората в този регион. 

Новият сайт archives.bnr.bg, който предлага достъп до Архивния фонд на БНР, получи отличието за радиопроект. 

Със „Златен глас“ беше отличен новинаря Николай Петров

Годишните награди „Сирак Скитник“ са учредени през 2001 г. Те носят името на първия директор на Радио София. Нейни носители са били легенди като Вили Казасян, Георги Минчев, Валери Петров, Христо Недялков и Тома Спространов. Победителите се избират от членовете на Обществения съвет на БНР с тайно гласуване. Наградата „Златен глас“ е учредена от Кеворк Кеворкян в памет на съпругата му Надежда Дженева, дългогодишен журналист в БНР. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Връчиха наградите на победителите в конкурса "Звезди в Радиото"

Наградите на тазгодишните победители в конкурса „Звезди в Радиото“ бяха връчени тази вечер на гала-концерт в Концертното студио на Радио Благоевград. На сцената се качиха близо 30 млади изпълнители изпълнители в областта на класическата, народната  и популярната музика. Организиратори на събитието са БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил..

публикувано на 23.04.24 в 18:35

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49