Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем осиновени кученца е равносметката от първата осиновителска кампания „Не купувай, осинови” в Благоевград

Изключително успешно, с общо 7 осиновени кученца, започна кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград. Само в продължение на един час – от 11 до 12 часа, бяха осиновени четири бездомни животни, като две от тях бяха харесани от новите си стопани още преди старта на Кампанията. Предложените за осиновяване животни днес са 8, но при по-голям интерес можем да доставим ощесподелиха организаторите. Предложените за осиновяване животни са от благоевградския приют за безстопанствени кучета, всички са обезпаразитени, кастрирани, чипирани и ваксинирани. Интересът към Кампанията се оказа наистина много голям, имаше хора от различни възрасти и общини, които разгледаха животните, част от тях дори се сдобиха с нов домашен любимец - като Георги от Дупница, който осинови кучето Лара. Всеки осиновител подписа специален осиновителски договор, с който се задължава да отглежда и стопанисва животното, според правилата, което пък ще се следи и от самите природозащитници. Идеята е тази Кампания да стане традиционна, като се надяваме да можем да я организираме всеки месец, така че, очаквайте следващата още през февруари, каза за Радио Благоевград Милена Миленкова, един от организаторите, която изказа благодарности за подкрепата на Община Благоевград.

Снимка   Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Актуализират заплатите на управителите на общинските дружества в Дупница

Общинският съвет в Дупница обсъжда актуализиране заплатите на управителите на общински дружества. Предложението е на председателя Костадин Костадинов. То е мотивирано с неиндексираните възнаграждения в последните 4 години. Предлага се заплатата на управителя на Общинската болница от 3 000 лева да се увеличи на 4 500 бруто. За управителя на ГУМ..

публикувано на 23.04.24 в 09:48

ДПС в Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат

Структурата на ДПС в Благоевград номинира евродепутата от ПЕС/БСП в сегашния й мандат - Елена Йончева за член на Европейския парламент на вота на 9 юни. Това съобщиха от партията на страницата си във Фейсбук. Решението е взето вчера на заседанието на Областния съвет на ДПС. Водач в листата е Делян Пеевски,  Йончева е номинирана на пето..

публикувано на 23.04.24 в 09:38

Добре дошли, шампиони!

С националното знаме и питка посрещнаха шампионите по Таекуон-до ITF от европейското първенство в Словения на автогарата в Благоевград тази сутрин. За пореден път националният отбор на България по Таекуон-до ITF  доказа, че е сред най-големите сили в Европа, а по голяма част от състава на отбора е от благоевградския клуб „Фолкън“. Родната..

публикувано на 23.04.24 в 09:29

Здравната комисия с извънредно заседание заради ситуацията с коклюша

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински надзор и на..

публикувано на 23.04.24 в 09:14

Тръгва системата за подаване на е-заявления за гласуване в чужбина

Днес от 12 ч. на интернет страницата на Централната избирателна комисия започва да работи системата, през която може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Срокът за подаване изтича в 24 часа българско време на 14 май. Сънародниците ни зад граница, подали заявления, ще бъдат вписани в избирателните списъци на секциите, които ще..

публикувано на 23.04.24 в 09:11

Обилни валежи във вторник

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е временно силен.  Максималните температури ще са между 12° и 17°.

публикувано на 23.04.24 в 07:15

Обществено обсъждане за нов заем се проведе в Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев насрочи публично обсъждане за необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 14 милиона лева. Дебатите се проведоха в зала „22 септември“, която се изпълни с общински съветници, служители на общинска администрация, общественици и граждани. Гражданите искат да се направи  допитване или..

публикувано на 22.04.24 в 22:55