С нова технология ЧЕЗ Разпределение ще установява кражби на ток

ЧЕЗ Разпределение България внедрява нова технология за разкриване на незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа. Компанията ще снабди с рефлектометри всички екипи, които проверяват за нарушения. Уредът позволява разкриване на допълнителни незаконни връзки към проводниците с точност до 99%, като при проверка всички кражби се установяват веднага.

Рефлектометрите правят разлика между монтажни връзки, направени при ремонти, и нерегламентирани присъединявания. Това гарантира бързото и безусловно установяване на кражбите. Уредите са изключително точни, ефективни са и имат възможност за откриване на връзки с дължина над половин километър. Същевременно показват точното разстояние от електромера, на което е реализирано нерегламентираното присъединяване. Това спестява време и излишно ангажиране на лабораторни автомобили за диагностика, тежка механизация за разкопаване и откриване на незаконните връзки.

До този момент ЧЕЗ Разпределение България използваше лабораторни коли за разкриване на кражбите, извършени чрез допълнителни проводници към развитата кабелна мрежа на дружеството. За целта се ангажираше по-солиден човешки и финансов ресурс, а ефективността не беше толкова висока. Всички лабораторни коли вече ще се използват само за по-бързото откриване на повреди по мрежата, което ще оптимизира работата и на аварийните екипи.

През 2017 г. екипите на ЧЕЗ Разпределение констатираха 7094 кражби на електроенергия, като в резултат се дотаксуваха 35 750 мВтч електроенергия. През 2016 г. констатираните нарушения бяха 6499, а дотаксуваната енергия 34 119 мВтч. Очакванията на дружеството са чрез новите уреди през 2018 г. процентът на установените кражби спрямо 2017 г. да се покачи.


Вижте още

144 абсолвенти получиха дипломите си от Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 144-ма бакалаври и магистри от Филологическия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование, съобщиха от „Връзки с обществеността“. Деканът на факултета проф. д-р Магдалена Панайотова откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите..

публикувано на 23.02.18 в 17:48

Възпитаници на ОУ „Св. Константин Кирил Философ“-Перник се включиха в инициатива на ЮНЕСКО

200 възпитаници на Основно училище „Св. Константин Кирил Философ“ в пернишкия квартал „Тева“ се включиха в каузата за изработване на мартенички „Направих ги за теб“, която е по инициатива на ЮНЕСКО. В мащабната инициатива се включиха и техните родители.  Средствата от мартениците ще бъдат дарени за подпомагането на деца с онкологични..

публикувано на 23.02.18 в 17:47

В Благоевград се откри първото издание на семинара „Изкуството в променящата се Европа - време и граници“

Събитието се организира от Община Благоевград и Сдружение „...толкова близо, толкова далече...“, п редставящо творчеството на съвременни български автори, които живеят и творят в чужбина. Целта на двудневния форум е да се даде възможност на експерти, куратори, изкуствоведи да споделят идеи и обменят опит във финансирането и..

публикувано на 23.02.18 в 16:27

Месечна пресконференция на благоевградските териториални поделения на Министерството на труда и социалната политика

Два пъти в годината ще се  набира, обработва и предоставя информация за потребностите на работодателите  от работна сила. Проучването се прави съвместно с Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Целта е да се получи реална информация за обхвата, професиите и компетентностите на търсените кадри от страна на работодателите. На 28..

публикувано на 23.02.18 в 15:41
Валери Жаблянов

СДС – Дупница поиска оставката на народния представител от БСП Валери Жаблянов

СДС – Дупница поиска оставката на народния представител от БСП Валери Жаблянов.  Декларация от името на партията прочете на днешното заседание на Общинския съвет Костадин Костадинов. Поводът е определението на Жаблянов, който е депутат от Кюстендилска област, за Народния съд. СДС наричат изказването му “мракобесно” и не приемат неговото..

публикувано на 23.02.18 в 14:35

Радослав Тасков: Създаването на Комисия е лош сигнал в началото на един много добър проект

На сесия на общинския съвет в Благоевград днес не бе прието предложението от групата на БСП за създаване на временна комисия за обследване и контрол върху изпълнението на реконструкцията на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художественото осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация – Благоевград,..

публикувано на 23.02.18 в 14:30

Общинската болница в Дупница остава без управител

Общинската болница в Дупница остава без управител, след като местният парламент отхвърли спечелилият конкурса.  За предложения Димитър Стоилов гласуваха петима съветници. Против бяха 12, повечето от групата на ГЕРБ. 9 души се въздържаха. Стоилов бе единственият кандидат на поредния конкурс за управител. Решение за нова процедура не беше взето...

публикувано на 23.02.18 в 14:09