Евродепутатът Асим Адемов оповести в Благоевград своята нова инициатива „Отечество любезно“


Това той направи по време на официалната церемония по обявяване на победителите в организирания от него конкурс за средношколци  „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“.

Новата инициатива е посветена на 3 март – националния празник на Българя. „На мен лично не ми е приятно да слушам коментари по всякакъв повод, че „няма такава държава“, че ни е „много загубена държавата“,  с което категорично не съм съгласен!“ – коментира за Радио Благоевград Асим Адемов.

Всеки участник трябва да направи и изпрати авторско видео, в което да изрази обичта си към България. Конкурсът няма възрастови и жанрови ограничения.

Наградата за победителя  е посещение на Европейския парламент в Брюксел. Той  ще бъде определен след гласуване на Фейсбук страницата на конкурса. 

Интервю на Росинка Проданова с Асим Адемов можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

Нивата на реките във всички общини от област Кюстендил са в норма

Нивата на реките във всички общини от област Кюстендил са в норма и се следят непрекъснато, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Кюстендил. Всички корита на реки, водоеми и язовири в областта са с възможност да поемат повече количества от евентуално придошлите води или от снеготопене. Към момента няма опасност от наводнения,..

публикувано на 24.01.19 в 15:55

Отменят грипната епидемия в Пернишка област

От днес е отменена грипната епидемия в област Перник. Училищата в общините Перник, Радомир, Брезник и Трън обаче ще бъдат затворени и утре.  Със заповед на кмета на Перник Вяра Церовска петък е обявен за неучебен ден за учениците от общината заради участието им в младежката „Сурвакариада”, която ще се проведе утре в рамките на 28-ия Международн..

публикувано на 24.01.19 в 15:53

Блокадата на ГКПП „Промахон-Кулата“ от гръцките фермери – осуетена

Гръцките фермери, които обявиха намерение да блокират границите с България и Македония в знак на несъгласие с очакваното ратифициране на Договора от Преспа, който да промени името на югозападната ни съседка, не бяха допуснати до граничния пункт „Промахон-Кулата“. Спокойна е обстановката от българска страна, трафикът е интензивен, но всички..

публикувано на 24.01.19 в 15:27

„Аламинут на живо“ за жители и гости на Благоевград

 Актьорите от „Аламинут“ идват в Благоевград, за да представят своите авторски скечове и стендъпи. Събитието ще се проведе на 12 февруари от 19.00 часа в зала „Пейо Яворов“, съобщават от Пресцентъра на община Благоевград. Участие в спектакъла ще вземат актьорите Робин Кафалиев, Таня Кожухарова, Атанас Бончев – Наката, младите им колеги от..

публикувано на 24.01.19 в 15:24

Българските и гръцките превозвачи са притеснени от евентуални протести и блокада на границата

Интензивен към този час е трафикът на граничния пункт „Кулата-Промахон“. Въпреки това всички автомобили преминават безпроблемно и в двете посоки. Очакванията са днес следобед гръцки фермери да блокират граничния пункт, с което да изразят недоволството си с очакваното ратифициране на Договора от Преспа, който ще преименува Балканската страна на..

публикувано на 24.01.19 в 14:16

Инспекцията по труда в Благоевград извършва проверка на инцидент, при който е загинал дървосекач

Служители на Инспекцията по труда в Благоевград извършват проверка на инцидент, при който е загинал дървосекач в землището на хаджидимовското село Теплен. Инцидентът е станал на 22 януари в дърводобивен участък, стопанисван от гоцеделчевска фирма, съобщи Славянка Симдчийска, директор на трудовата инспекция. По време на сеч е паднало дърво, което..

публикувано на 24.01.19 в 14:10

Превенция на престъпността в ОД на МВР Благоевград

От началото на 2019 година до 22 януари на територията на ОД на МВР Благоевград са извършени 139 престъпления към 201 престъпляния спрямо същия период на 2018 година – това съобщи на брифинг днес старши комисар Николай Хаджиев , директор на областната дирекция . През  месец декември на 2018 г. извършените престъпления са 236.  За същия период на..

публикувано на 24.01.19 в 13:31