Андриана Андреева и Валентина Василева откриха съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Женски образи, по-скоро като емоция отколокото като лица, море – спокойно, безбрежно, натюрморти – топли, примамливи - това са "Палитрени мечти", които наредиха в Арт салона на Радио Благоевград Андриана Андреева и Валентина Василева. 

Това, което обединява  авторките е село Стоб , в което живеят и двете, макар да са родени в различни краища на България – Андриана е родена в Лом, а Валентина - във Варна, но и двете намират спокойствието, хармонията и вдъхновението в досега с природата на село Стоб. 

Снимка


Валентина Василева е излагала и друт път свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград, но за Андриана това е дебютна изложба.  С изобразително изкуство тя се занимава като хоби вече близо 12 години. Рисува с масло, акварел, темпера, въглен, а понякога и с нестандартни съчетания -  молив и кафе. Преди пет години е правила своя изложба в Кеймбридж, където работи.  За Благоевград изложбата в Арт салона на Радио Благоевград е първата й среща с публиката. 

Изложбата "Палитрени мечти" ще бъде експонирана в Арт салона на Радио Благоевград от до 6 март 2018г. 


Вижте още

В Дупница събраха подписка срещу постоянен нощен шум

Жители на дупнишкия квартал “Иван Вазов” събраха подписка срещу близко заведение, заради постоянния нощен шум. Хората настояват за намеса на институциите. Музиката на открито била особено силна през уикенда. Подписката е адресирана до община Дупница, полицията и РЗИ – Кюстендил. Заведението има разрешително за работа до 3 ч. сутринта, обясниха..

публикувано на 14.08.18 в 19:15

На съд за държане на цигари без български акцизен бандерол по обвинителен акт на прокуратурата в Разлог

Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Ю. за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от Наказателния кодекс. На 13.02.2018 г. обвиняемият държал 2500 кутии цигари марка „Capital“ на обща стойност 18 750 лева, с дължим акциз в размер на 10 137,50 лева. За този вид престъпление законът..

публикувано на 14.08.18 в 17:50

Операция срещу производството и разпространението на наркотици се провежда на територията на Петричко

Операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества се провежда на територията на Петричко, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград. В операцията участват полицейски служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Кюстендил и ОД на МВР-Благоевград. Повече информация във връзка с предприетите..

публикувано на 14.08.18 в 17:43

Обвиняем за опит за изнасилване и незаконно държане на наркотици в Банско застава на подсъдимата скамейка

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд К.Г. по обвинение за опит за съвкупление и държане на наркотични вещества с цел разпространение, съобщиха от прокуратурата. Около 03:30 ч. на 3 януари 2018 г., в апартамент в жилищна кооперация в Банско, обвиняемият употребил сила спрямо А.Н., като я ударил по бузата с юмрук, блъснал на..

публикувано на 14.08.18 в 17:13

Над 64 процента от засетите с пшеница площи в област Перник вече са ожънати

Над 64 процента от засетите с пшеница площи в област Перник вече са ожънати. В хамбарите са прибрани 34 500 тона зърно. Средният добив към днешна дата е 348 кг/дка. Рекордът- със среден добив от 386 кг/дка държат зърнопроизводителите в община Трън. 153 170 дка са засетите с пшеница площи в областта. Традиционно повече от половината от тях са на..

публикувано на 14.08.18 в 16:40

Авария е извадила от строя светофарната уредба на една от най-натоварените улици в Перник - "Софийско шосе"

За отстраняването й ще бъде закупен нов контролер, съобщи кметът Вяра Церовска.  Общината веднага е реагирала след като фирмата, поддържаща светофарната уредба, е направила предписание. Парите са преведени, очаква се контролерът да бъде доставен и монтиран. Кметът призова дотогава шофьорите и пешеходците да спазват Закона за движение по..

публикувано на 14.08.18 в 15:54

Обновена Детска градина "Синчец" в квартал Грамада посреща децата наесен

Едно от заведенията, в които се осъществяват ремонтни дейности преди началото на учебната година, е детска градина „Синчец“, която се намира в квартал „Грамада“ в Благоевград.   „Сградният фонд е в много добро състояние“ - сподели за Радио Благоевград Даниела Пърличкова, директор на заведението. Тя поясни, че ремонтните дейности за това лято..

публикувано на 14.08.18 в 15:12