Югозападният университет „Неофит Рилски“ за четвърти пореден път отбеляза посрещането на китайската нова година

С чаена церемония, традиционни китайски храни и викторина, днес студентите от Югозападния университет посрещнаха по традиционен начин източната нова година. 

Над 20 човека се включиха в надпреварата за изписване на йероглифи, като най-добрите от тях получиха и награди. Въпроси от бита на китайците, като любимите цветове на източния народ, традиционни напитки и храни за празника също бяха част от събитието днес. 

Снимка

Тъй като датата се определя от лунния каледнар, тази година настъпването на новата година е на 15 февруари. Тогава започва и годината на кучето, като поверията свързани с това животно са, че ни очаква година на доброта и вярност. 

Събитието се проведе в зала „Конфуций“, а организатори бяха Филологическият факултет.


Вижте още

Огънят на "Орфей“ пламти в Разлог

Музика и изкуство владее града в продължение на две седмици. Бинка Добрева - солистката на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове" води майсторски клас по народно пеене в Разлог.  Певицата и актриса от Босна и Херцеговина Наташа Миркович, която живее във Виена, също пристигна в Разлог за майсторки клас по универсално пеене...

публикувано на 14.08.18 в 09:34

Дракон от дърво ще бъде сред атракциите в парка на предизвикателствата в Перник

Изработен от дърво дракон ще бъде сред атракциите в парка на предизвикателствата в Перник. Композицията е дело на Евгени Димов и вече е монтирана в новоизграждащия се атракцион.  При изработката са използвани три вида дърво- липа, бор и върба. Опашката е от метал. Използвани са и рога от бик и крава. Фигурата е с височина 2.10 метра и..

публикувано на 14.08.18 в 09:04

Днес времето отново ще бъде слънчево

Следобед над по-голямата част от страната ще се появи висока облачност, над югозападните райони и средна, но само на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 30 и 35 градуса.  Над планините ще бъде слънчево, следобед с висока,..

публикувано на 14.08.18 в 08:13

В Кюстендил се състоя презентация на тема "Успение Богородично – богословие в образи"

Презентация се състоя в художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора". Представи я художникът и ръководител на художествената школа "Новите майстори" Евгени Серафимов.  Серафимов показа изработената от него патронна икона за новопостроения православен храм "Успение Богородично" в село Нов чифлик, община Кюстендил.  Презентацията е по..

публикувано на 14.08.18 в 08:09

Предстоящи събития на 14 август 2018г.

Работна среща за опазване на горските територии – незаконни сечи и мерки за противопожарна безопасност, взаимодействие на ръководството на стопанството с РУ на МВР при предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с дейностите в горите, и проблеми при комуникацията и осигуряване на дърва за огрев на физически лица ще се състои днес..

публикувано на 14.08.18 в 08:05

Еко специалисти от община Благоевград ще извършат пръскане срещу бълхи

Еко специалисти от Община Благоевград ще извършат пръскане срещу бълхи.  То ще бъде осъществено на 14 и 15 август, след 21.00 часа, съобщиха от общината. Обсегът на пръскане ще обхване детските площадки за общинско ползване, както и зелени площи, посещавани масово от жители и гости на града. Не е препоръчително за гражданите да бъдат в..

публикувано на 13.08.18 в 17:40

Намалява строителството в област Кюстендил

През второто тримесечие на 2018 г. общинските администрации на територията на област Кюстендил са издали разрешителни за строеж на 11 жилищни сгради с 11 жилища в тях и 1 852 кв. м разгъната застроена площ, както и на 14 други сгради със 9 914 кв. м площ. По данните на статистиката, спрямо предходното тримесечие, издадените разрешителни за..

публикувано на 13.08.18 в 16:32