Югозападният университет „Неофит Рилски“ за четвърти пореден път отбеляза посрещането на китайската нова година

С чаена церемония, традиционни китайски храни и викторина, днес студентите от Югозападния университет посрещнаха по традиционен начин източната нова година. 

Над 20 човека се включиха в надпреварата за изписване на йероглифи, като най-добрите от тях получиха и награди. Въпроси от бита на китайците, като любимите цветове на източния народ, традиционни напитки и храни за празника също бяха част от събитието днес. 

Снимка

Тъй като датата се определя от лунния каледнар, тази година настъпването на новата година е на 15 февруари. Тогава започва и годината на кучето, като поверията свързани с това животно са, че ни очаква година на доброта и вярност. 

Събитието се проведе в зала „Конфуций“, а организатори бяха Филологическият факултет.


Вижте още

Пътуваща изложба за жертвите на концлагера „Белене“ гостува в Областна администрация Перник

Пътуваща изложба за жертвите на концлагера „Белене“ гостува в Областна администрация Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Експозицията е озаглавена “Свидетели: Памет за концлагера „Белене” и е посветена на жертвите на най-големия лагер на смъртта по време на тоталитарното комунистическо управление в България...

публикувано на 23.02.18 в 10:34

Предстоящи събития - 23 февруари 2018г.

  Редовно заседание на Общинския съвет в Благоевград ще се проведе днес от 09.30 ч. в зала „22-ри септември”. Местният парламент ще разгледа предложение относно приемане на бюджетна прогноза за периода 2019-2021 година на постъпленията от местни приходи и на разходите на местни дейности. Освен това, общинските съветници ще разгледат..

публикувано на 23.02.18 в 07:39

Изложба скулптура на проф. Емил Попов и негови ученици показва художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил

Изложба скулптура на проф. Емил Попов и негови ученици показва тази вечер художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Организаторите на изложбата инициираха по-рано днес и дискусия по повод изложбата.     Стремежът е да се направи връзката между поколенията в изкуството. Поставени в изложба едно до друго, произведенията на..

публикувано на 22.02.18 в 19:29

Районна прокуратура-Разлог е предала на съд Н. Даков за участие в телефонна измама

Обвиняемият Даков (на 27 години) е от Ихтиман и вече е осъждан за участие в телефонни измами, съобщиха от Окръжна прокуратура Благоевград.  През януари 2017 г. той имал уговорка с неустановено по делото лице да посещава посочените от него адреси в различни градове в страната, да взема даваните му от граждани пари и скъпоценности и след това да..

публикувано на 22.02.18 в 15:35

Ученици от Благоевград отбелязаха 120-та годишнина от рождението на Бертолт Брехт

   Ученици, изучаващи немски език в Националната хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“ в Благоевград, отбелязаха 120 години от рождението на немския поет и драматург Бертолт Брехт. Домакин на събитието бе Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. В отдел „Изкуство“, бяха презентирани част от биографията и творчеството..

публикувано на 22.02.18 в 15:33

Не се предвижда закриване на лечебни заведения в Пернишко

Областната комисия за изработване на Областна здравна карта в Перник прие окончателния вид на документа, изготвен съгласно Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. До края на седмицата областният управител Ирена Соколова ще предостави цялостния пакет от документи в..

публикувано на 22.02.18 в 14:16

Пресконференция на председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков по повод утрешното редовно заседание

33 са точките, включени в дневния ред на редовната сесия на местния парламент в последния петък на месеца.  Съветниците ще обсъдят предложението за приемане на бюджетна прогноза за периода 2019-2021 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите от местни дейности. Очаква се местните парламентаристи да предоставят права на кмета на общината да..

публикувано на 22.02.18 в 14:13