Около 800 студенти от ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград получават стипендии по успех


Документи за стипендии по право и чуждестранни студенти ще се приемат до 16 февруари, а документи за стипендии на общо основание /по успех и/или доход/ ще се приемат от 15 февруари до 28 февруари – съобщи Галина Андрова, инспектор „Социално-битови въпроси“ във висшето училище. 

Необходимите документи са: молба-декларация, която се попълва по електронен път лично от кандидата за стипендия и уверение с успех от последните два семестъра, заверено от Учебен отдел на съответния факултет. 

Необходимият успех за кандидатстване за стипендия за летен семестър 2017/2018 г. не трябва да бъде по-нисък от 4,00.

Интервю на Елизабет Александрова с Галина Андрова можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

20 тона сурова листна маса от канабис са разкрити в района на Петрич

20 тона зелена листна маса от канабис са открити от началото на започналата  вчера операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества в района на Петрич, съобщи на брифинг в петричкото село Първомай главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция". „Общо от началото на „сезона..

обновено на 15.08.18 в 16:46

Община Невестино чества своя празник

По създадена през годините традиция днес, в деня на църковния празник Успение на Света Богородица, община Невестино отбелязва Празника на общината.  В парка в общинския център се събраха жители на общината, както и хора от цялата страна, които са родени тук и посещават родния си край всяка година на 15-ти август.  Празникът на община Невестино бе..

публикувано на 15.08.18 в 16:00

Пореден вандалски акт в парк “Рила”

Обект на агресия отново са тоалетните в барбекю-зоната.  Случаят е от неделя през нощта, а извършителите са непълнолетни. Те са изкъртили вратите и мивката в санитарните възли, но са засечени от охраната в парка.  Подаден е сигнал към РУП-Дупница за установяването им. С ремонта и възстановяване на щетите се ангажира Общината.  Предишната..

публикувано на 15.08.18 в 15:21

С храмов празник и традиционен събор жителите на село Бело поле почитат Света Богородица

Жителите на Бело поле  днес почитат храмовия празник „Успение на Света Богородица“.  От сутринта черквата е изпълнена с много миряни, които присъстваха на тържествената света  литургия, водена от отец Андон Шавулев. Той освети богородичните пити и пред изпълнилите храма припомни най-важните моменти от житието на Божията майка.   „Света..

публикувано на 15.08.18 в 14:19

Стотици се стекоха в благоевградската черква „Въведение Богородично“ за Голяма Богородица

Най-големият летен празник Успение на Пресвета Богородица събра стотици миряни днес в благоевградската черква „Въведение Богородично“.  11 момиченца, повечето носещи името Мария, днес получават светото си кръщене, информира уредникът на черквата Аделина Стефанова.   Заради постния ден днес, животните бяха доведени в храма, но курбаните ще..

публикувано на 15.08.18 в 14:03

Отбелязаха Успение Богородично в едноименната черква в пернишкия квартал "Изток"

С тържествена света литургия и водосвет отбелязаха Успение Богородично в едноименната черква в пернишкия квартал "Изток". Осветени и раздадени бяха два курбана- от боб и от риба.  Храмът е сред най-посещаваните в региона. В двора му с дарения е построена чешма, на която е изографисана Богородица с младенеца.  По традиция, след..

публикувано на 15.08.18 в 13:37

Ретро-парад на автомобили и мотоциклети в Кюстендил ще се състои на 15 септември

Организаторите от ретро-клуб "Дантелика" очакват над 150 участници от страната и чужбина. Такъв парад се прави за първи път в Кюстендил, казаха организаторите, които се надяват той да се превърне в истинска атракция за кюстендилци. Предвидени са много награди, както и избор на фаворит на публиката. Ретро-клубът в Кюстендил е..

публикувано на 15.08.18 в 12:41