Около 800 студенти от ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград получават стипендии по успех


Документи за стипендии по право и чуждестранни студенти ще се приемат до 16 февруари, а документи за стипендии на общо основание /по успех и/или доход/ ще се приемат от 15 февруари до 28 февруари – съобщи Галина Андрова, инспектор „Социално-битови въпроси“ във висшето училище. 

Необходимите документи са: молба-декларация, която се попълва по електронен път лично от кандидата за стипендия и уверение с успех от последните два семестъра, заверено от Учебен отдел на съответния факултет. 

Необходимият успех за кандидатстване за стипендия за летен семестър 2017/2018 г. не трябва да бъде по-нисък от 4,00.

Интервю на Елизабет Александрова с Галина Андрова можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

Катастрофа на ПП Е-79 край Благоевград

Водачът на лек автомобил "Рено" е загубил управление и се ударил в крайпътна бутка в района на " Антените".От петимата пътуващи в колата четирима са транспортирани в ЦСП - Благоевград. Петият пътник е невредим.Според екипа оказал първа медицинска помощ няма опасност за живота на пострадалите.Извършват се пълни медицински изследвания.Движението в района се..

публикувано на 20.05.18 в 17:12

Благоевград е домакин на Регионален форум по водородни технологии „Код:Водород“

  За първи път Благоевград е домакин на Регионален форум по водородни технологии, който ще се проведе на 31 май. Началото на програмата е в 12:00 часа пред зала „22 септември“, съобщиха от общината.  В рамките на събитието ще се проведе среща-дискусия с представители на местната власт, бизнеса, академичната общност и на обществеността по..

публикувано на 20.05.18 в 15:16

204 бакалаври от 22 държави получиха дипломите си днес пред кампуса на АУБ в Благоевград

204 бакалаври от 22 държави получиха дипломите си днес пред кампуса на АУБ в Благоевград, пред свои близки, преподаватели, официални лица и представители на бизнеса. Тази година половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Русия, Албания, Монголия, Нигерия и Виетнам. 70% от студентите на АУБ завършват..

публикувано на 20.05.18 в 11:50

Бурни аплодисменти на финала на VI издание на „Тара-ра-бумбия”

Бурни аплодисменти за актьорския екип на спектакъла на Александър Морфов „Ничия земя” в последната вечер от магията на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”. Пълна зала и емоции дадоха ясна заявка, че с всяка година територията за млад театър се разраства. Благодарност към публиката, актьорите, екипа и участници в VI издание на..

публикувано на 20.05.18 в 07:48

Дирекцията на Национален парк „Рила“ ще отбележи Световният ден на пчелите

Дирекцията на Национален парк „Рила“ ще отбележи Световният ден на пчелите – 20 май - с Ден на отворените врати в Посетителски център - Паничище и Посетителски-информационен център - Самоков от 10.00 до 17.00 ч. Посетителите в двата центъра на Националния парк ще имат възможност да се запознаят с важността и значението на пчелите и на всички..

публикувано на 20.05.18 в 07:46

В РИМ - Благоевград продължават проявите от Европейската нощ на музеите

 В този час започва студентската викторина „Аз обичам музея”, следва презентация на археологически материал, открит при разкопки на античен некропол, а в 22 часа желаещите могат да се включат в „Пейте с нас”. И разбира се всички могат да разгледат изложбата „Автомагистрала „Струма" - Пътят към Европа. Покровник, Мощанец, Дамяница - археологически..

публикувано на 19.05.18 в 19:33

В Кюстендил беше открита традиционната ИТ-конференция - BizzIT

 Събитието се организира за трета поредна година. Целта му е да въведе учениците от града в новите технологии и възможностите, които предоставя ИТ-секторът.  Програмата на форума е организирана в три панела: дигитално изобразително изкуство, технологии и предприемачество. Панелът за дигитално изобразително изкуство ще се състои от лекции на..

публикувано на 19.05.18 в 14:33