Протест пред ЮЗДП

Представители на дърводобивни и дървообработващи фирми от област Благоевград протестираха срещу начина на отдаване на дървесина чрез електронен търг. Според тях това ограничава принципа на равнопоставеност на всички фирми,  участващи  в търга. Не във всички региони от областта интернет трафикът е еднакъв, не се знаят участниците в търга и комисиите, които проверяват документите и оценяват критериите. Проблемите и исканията на протестиращите обобщи лицензираният лесовъд Румен Баталов. (Чуйте звуковия файл...) 
Инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП обясни, че от отдадени 430 хиляди кубика дървесина за миналата година, около 70 хиляди са чрез електронни търгове, което е по-малко от 20%. Според него не е възможна манипулация и нелоялна конкуренция при отдаването на дървесина чрез електронен търг. (Чуйте звуковия файл...)

Снимка

Вижте още

Всички детски градини в община Дупница ще работят през юли

През август ще има дежурни детски заведения. Те ще бъдат определени след заявяване от родителите.  През лятото ще се ремонтира кухненският блок на градината в село Джерман. За него общината е заделила 15 000 лева. В ДГ “Зора” предстои ремонт на санитарните възли. Стойността му е 12 000 лева, а средствата са от собствени приходи на общината.

публикувано на 20.06.18 в 14:21

Наградиха деца за проявена бдителност и честност при предотвратяване на престъпление

Днес началникът на РУ Кюстендил Росен Райчев покани Николай Тончев, възпитаник на ОУ „Професор Марин Дринов“, той ще бъде в 8-ми клас през идващата учебна година, и Петър Петков, възпитаник на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – той ще бъде в 6-ти клас, да им благодари за проявена бдителност и честност за предотвратяване на престъпление...

публикувано на 20.06.18 в 13:48

Изобилие на сезонни плодове и зеленчуци в пазарния ден

На кооперативния пазар в Благоевград търговците предлагат сезонни плодове – дини и пъпеши, череши, праскови, нектарини, ранни сортове ябълки, ягоди. Първите боровинки са на цена 10 лева за килограм, а горските ягоди – 20 лева.   В горещините предпочитани са дините, които търговци от петричкото село Първомай предлагат на цена 0:60 ст. кг,..

публикувано на 20.06.18 в 13:05

Доброволци с грижи за деца, лекуващи се в болницата в Кюстендил

Младежи доброволци от Кюстендил ще полагат грижи за деца, лекуващи се в местната болница.  Инициативата е на сдружение "Партньори – Кюстендил", което е едно от трите в страната, одобрено за работа по проект "Детска оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения".  Това съобщиха от сдружението. Доброволците са..

публикувано на 20.06.18 в 10:51

Мъж нападна млада жена край Бачиново

Полицейски служители на 02 РУ-Благоевград работят по получен сигнал от 34-годишна жена от Благоевград за това, че около 21:20 часа на 18.06.2018г. в парк „Бачиново“ в Благоевград, непознат за нея мъж, след като я повалил на земята я притиснал с ръце в областта на лицето.  За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно..

публикувано на 20.06.18 в 10:43

По-малко посещенията на музеите в област Перник през миналата година в сравнение с 2016-а

С близо 40 процента по-малко са посещенията на музеите в област Перник през миналата година в сравнение с предходната 2016-а, съобщават от местната статистика. На територията на региона функционират четири музея, регистрирани съгласно Закона за културното наследство.  През 2017 година те са били посетени от 37 700 души, като над половината-..

публикувано на 20.06.18 в 10:13

Четири години след ремонта на подлез в Благоевград: неработещо осветление, изпочупени стълби и течове

Наши слушатели сигнализираха за течове в подлеза на ул. "Иван Михайлов" в Благоевград. Наш екип провери каква е ситуацията там и се оказа, че локвите след валежите са най-малкият проблем на съоръжението, което осигурява безопасното пресичане на една от най-натоварените улици в града. Според жител на квартал "Запад", осветлението в подлеза от известно..

публикувано на 20.06.18 в 10:04