Протест пред ЮЗДП

Представители на дърводобивни и дървообработващи фирми от област Благоевград протестираха срещу начина на отдаване на дървесина чрез електронен търг. Според тях това ограничава принципа на равнопоставеност на всички фирми,  участващи  в търга. Не във всички региони от областта интернет трафикът е еднакъв, не се знаят участниците в търга и комисиите, които проверяват документите и оценяват критериите. Проблемите и исканията на протестиращите обобщи лицензираният лесовъд Румен Баталов. (Чуйте звуковия файл...) 




Инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП обясни, че от отдадени 430 хиляди кубика дървесина за миналата година, около 70 хиляди са чрез електронни търгове, което е по-малко от 20%. Според него не е възможна манипулация и нелоялна конкуренция при отдаването на дървесина чрез електронен търг. (Чуйте звуковия файл...)





Снимка

Вижте още

В Перник отбелязват 60 години на Художествена галерия „Перник”

С юбилейна изложба на пернишките художници ще отбележи 60 години от създаването си Художествена галерия „Перник”. Експозицията е подредена в най- голямата изложбена зала в града Любен Гайдаров и ще бъде открита днес в 17 часа. Тя включва над 100 творби- живопис, пластика, рисунка, графика, керамика, текстил.  Представени са повече от 50..

публикувано на 25.09.18 в 09:02

Бисер Михайлов: Полицаи охраняват района, в който падна фасадата на ЛАРГО МОЛ в Благоевград

Няма пострадали хора, след вчерашния инцидент, при който силният вятър събори фасадата на Ларго МОЛ в центъра на Благоевград, информацията потвърди в ефира на Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов. По думите му, са взети всички необходими мерки. Патрули на полицията обхождат района. Целта е да не бъде допуснато преминаване около..

публикувано на 25.09.18 в 08:54

Продължава обрушването на ската по пътя за Рилския манастир

Движението по пътя село Пастра – Рилски манастир от км 27+575 до км 27+825 се осъществява в една лента поради извършване на аварийно-възстановителни дейности по обрушване на ската, съобщават от АПИ. Движението се ограничава за кратки периоди от 10 мин. Движението се регулира със светофарна уредба и при необходимост от сигналисти. Срок до 31.10.2018 г...

публикувано на 25.09.18 в 08:23

Вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до слънчево

Атмосферното налягане е по-високо от средното за септември - ще продължи да се повишава, съобщават от НИМХ. Днес вятърът ще отслабне, но ще остане умерен от северозапад. В сутрешните часове на места в източните райони все още ще превалява, но валежите бързо ще спрат, а облачността навсякъде ще намалее до слънчево. Максимални температури предимно между..

публикувано на 25.09.18 в 08:19

Предстоящи събития на 25 септември

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновената сграда на Областната дирекция на МВР в Благоевград. Дейностите се извършени по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР“ и са осъществени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от..

публикувано на 25.09.18 в 07:30

Падна фасадата на МОЛ "Ларго" в Благоевград

 В резултат на силния вятър падна фасадата на МОЛ "Ларго " в Благоевград. На място са екипи на пожарната и бърза помощ. Няма пострадали хора.Полицията е отцепила района. Инцидентът е станал малко преди 18.30 ч. Свидетели разказаха за това, че са чули тътен, който е разтърсили в центъра на Благоевград, след който върху площада са паднали панели от фасадата..

публикувано на 24.09.18 в 18:53

Интензивен е трафикът по първокласен път Е-79

  Интензивен е трафикът към столицата, съобщават от пресцентъра на МВР. Наблюдава се засилен трафик и по главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле. Колона от автомобили се образува  на пътен възел „Симитли“. Там се събират идващите от ГКПП Кулата и прибиращите се от района на Банско и Разлог. Засега сериозни инциденти в Благоевградска..

публикувано на 24.09.18 в 16:36