Сборна изложба, посветена на Международния ден на жената – 8 март ще бъде открита в Перник

Снимка: Архив

   Експозицията е озаглавена „Тя” и е подредена в галерия „Кракра”. Представени са 31 творби на 21 автори. Сред дамите са проф. Бисера Вълева, Елена Темелкова, Снежана Велинова, Даря Евтимова , а сред мъжете художници-  Валентин Топалов, Здравко Стойнев, Сашо Евтимов, Георги Кьосев и др. Най- младият участник в изложбата е студентката в НБУ Изабел Топузова. Повечето от творбите са живопис. Има графика, керамика и една пластика от картон, озаглавена „На нея/Богородица/” от Боян Александров.


Вижте още

Потушен е пожарът в жилищна кооперация в Благоевград

 Потушен е пожарът, който възникна в ранния следобед в тавански помещения на жилищна кооперация на улица „14 полк“ в Благоевград в непосредствена близост до кръговото кръстовище на улица „Джеймс Баучер“ и „Александър Стамболийски“.  На място пристигнаха четири противопожарни автомобила, екипи на спешна помощ и полицията. След бърза намеса на..

публикувано на 10.12.18 в 15:43

Граждански инициативен комитет от Кюстендил оспорва решение на МС, заради заплаха от екокатастрофа

 Голяма екологична заплаха надвисва над Кюстендил, след решение на МС от миналата сряда, с което е дадено право на канадска фирма в продължение на три години да извършва проучване за добив на метални полезни изкопаеми от площ "Злогош". Това алармираха от гражданския инициативен комитет "За чиста природа", създаден наскоро в Кюстендил.  От..

публикувано на 10.12.18 в 15:16

Две жени пострадаха при пожар в Благоевград

Пожар е възникнал преди 30 минути в таванските помещения на жилищна сграда, в района на кръговото кръстовище между улиците „Джеймс Баучер“ и „Александър Стамболийски“ в Благоевград. На място има четири противопожарни автомобила.  Полицията е отцепила движението в посока квартал "Еленово".  Два екипа на "Спешен център" оказват помощ на място на..

публикувано на 10.12.18 в 14:54

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев два дни в Благоевградска област

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участва днес в церемония „Първа копка“ по проект за ремонт в СУ „Св. св. Климент Охридски“ – Симитли.  Той бе посрещнат от кмета на общината Апостол Апостолов. На церемонията присъстваха депутатите Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов от Първи МИР, началникът на РУО Благоевград Ивайло..

публикувано на 10.12.18 в 14:14
Методи Чимев

Дострояват сградата на ОУ “Евлоги Георгиев” в Дупница

Дострояване сградата на ОУ “Евлоги Георгиев”, с цел преминаване към едносменен режим, предлага на Общинския съвет кметът на Дупница Методи Чимев.   Предлага се дострояване на 8 класни стаи над столовата и физкултурния салон. Училището има 13 стаи и 21 паралелки. То е единственото в областта с двусменно обучение. Ще се монтира шумоизолираща..

публикувано на 10.12.18 в 13:42

Забраниха движението на тирове над 12 тона в прохода Предел

Снеговалежите в Благоевградска област са спрели. Снегорините започват да почистват пътните артерии.  Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Предел и по пътя Станке Лисичково - митницата.  Водачите да бъдат внимателни, апелират от ОПУ- Благоевград.

публикувано на 10.12.18 в 13:38

Задържаха системен нарушител в района на "ДГС Първомай"

Нарушител-рецидивист с множество кражби на дървесина в района на „ДГС Първомай” е задържан при съвместна акция на горски служители и гранични полицаи . На 9 декември, около 19.00 часа, след получен сигнал от дежурен полицай при ГПУ- Златарево за извършване на нарушение, по устна заповед на директора на „ДГС Първомай” веднага е изпратен..

публикувано на 10.12.18 в 13:25