Оркестър на Камерна Опера - Благоевград поздрави дамите по случай 8 март

Творци от Камерна опера – Благоевград поздравиха дамите от Благоевград по повод 8 март. Концертът се състоя в фоайето на Община Благоевград. 

За празничното настроение се погрижиха артистите, Борис Тасков-солист, Теодора Петрова-сопран, Добромир Момеков-баритон. 

Освен Оркестър на Камерна опера с концертмайстор-Милослава Йорданова и диригент - Красимир Топалов, гостите бяха изненадани и с изпълнения на десетгодишната цигуларка Славина Тенева. Програмата беше съчетание от различни световноизвестни произведения. Спецификата на камерния жанр докосна гостите и направи деня на дамите още по-специален. 

В програмата бяха включени творби на Верди, Леонкавало, Росини, Пучики, Паганини и други. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов отправи комплименти към дамите от Камерна опера, които получиха цветя от негово име. На концерта присъстваха представители на културни институции, общественици и граждани.


Вижте още

Илиян Георгиев: Териториалното поделение на НОИ Благоевград е отворено всеки ден за качествено обслужване на гражданите

25 юни е обявен за Ден на отворените врати в НОИ, териториално поделение Благоевград.  Илиян Георгиев, директор на поделението в Благоевград изрази надежда, че с напредването на деня все повече граждани ще посетят институцията. Той сподели, че намеренията са тези дни да станат традиция, а след време да бъдат организирани и в общините от областта..

публикувано на 25.06.18 в 10:58

Валентин Василев: Изключително важна е ролята на обществения посредник

Изключително важна е ролята на обществения посредник, каза избрания преди месец за омбудсман на Благоевград Валентин Василев. Той има задължението да се застъпва за правата на хората и да пази обществения интерес. Към омбудсмана  може да се обръща всеки гражданин (български или чуждестранен) , както с жалба, така и със сигнал срещу работата на..

публикувано на 25.06.18 в 10:49

Протестно шествие на автобусни превозвачи по улиците на Благоевград

За пореден път автобусните превозвачи от страната протестират срещу внесения законопроект за създаване на Българска автомобилна камара.  В столицата протестът ще започне в 10.00 часа след събирането на автобусите пред храма „Свети Александър Невски“. Информация на Магдалена Милтенова, член на контролния съвет на Националното сдружене на автобусните..

публикувано на 25.06.18 в 09:49
Емилия Илиева в студиото при водещата Райна Ванчева

Днес отбелязваме Деня на българската статистика

Днес Националният статистически институт празнува своя 138 рожден ден. В Териториалното бюро в Благоевград се правят около 100 изследвания като те са основно в стопанските организации и домакинствата. Това обяви в интервю за Радио Благевград Емилия Илиева, началник на отдел „Статистически изследвания“ в Териториалното статистическо бюро –..

публикувано на 25.06.18 в 09:45

Банско – на прага на лятото с още по-силна фестивална програма

Тази година палитрата от фестивали е увеличена с два нови формата. Така броят им нарасна на внушителните осем събития. „След броени дни започваме с първото издание на фестивала за народно творчество „Фолклорна магия”. Именно Банско със своя запазен Възрожденски дух, със своите силни традиции във фолклора, с автентичната си кухня, говор и..

публикувано на 25.06.18 в 09:10

В Благоевград представят условията за кандидатстване по Националния иновационен фонд

Днес в Благоевград ще се проведе информационно събитие в рамките на Девета конкурсна сесия на Националния иновационен Фонд по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания“ с общ бюджет до 5 млн. лв.   Събитието е от 10:45 ч. в зала „22..

публикувано на 25.06.18 в 08:20

Предстоящи събития - 25.06.2018г.

В Благоевград ще се проведе информационно събитие в рамките на Девета конкурсна сесия на Националния иновационен Фонд по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания“ с общ бюджет до 5 млн. лв. Събитието е от 10:45 ч. в зала „22 Септември“...

публикувано на 25.06.18 в 08:17