В Благоевград започва пилотно монтиране на филтри за пречистване на въздуха

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов днес даде пресконференция, на която бяха обсъдени актуални въпроси, касаещи благоустройството на града. Кметът Камбитов започна с темата за изпълнението на мащабния проект за цялостно обновяване на центъра на Благоевград. (Чуйте звуковия файл...)Относно изграждането на Регионалното депо за битови отпадъци край Благоевград, кметът заяви, че общината вече разполага с необходимия финансов ресурс. (Чуйте звуковия файл...)
В Благоеград започва и пилотно монтиране на филтри за пречистване на въздуха. Те ще бъдат поставени на всички многофамилни сгради, за да се намали нивото на замърсяване на въздуха в града. 

Започват ремонтни дейности в Националната хуманитарна гимназия, в 3-то и 5-то училище, както и в детска градина „Вечерница“. 
До дни стартира и санирането на сградата на община Благоевград. На улица „Славянска“ пък ще бъде изградена светофарна уредба. 
До карая на работната седмица ще бъде пусната процедурата и за стартиране на видеонаблюдението в града, допълни кметът Камбитов. (Чуйте звуковия файл...)

Галерия

Вижте още

Откри се традиционната студентска изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Традиционната студентска изложба тази година е посветена на няколко празнични събития – 8 декември, 45-тата годишнина на Радио Благоевград и коледните празници. Участват 24 студенти-художници, сред които има такива, които показват свои картини за първи път, но има и такива, които са участвали и в други общи художествени изложби и и са..

публикувано на 13.12.18 в 17:52

65 години от създаването си чества Обединеният детски комплекс в Перник

65 години от създаването си чества Обединеният детски комплекс в Перник. Комплексът предлага цялостна програма от детски забавления, празници, концерти, конкурси, изложби, театрални представления и спектакли, като годишно календарът му включва над 150 детски изяви в страната и в чужбина. Над 1300 деца посещават ОДК, с тях работят 19..

публикувано на 13.12.18 в 10:21

Игор и Иван в „Часът на приказния разказвач“ днес

Детско шоу с Игор и Иван очаква децата в четвъртата вечер на поредицата „Часът на приказния разказвач“.   То ще започне тази вечер в 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград.   Малките слушатели и зрители ще бъдат посрещнати, както по традиция с топли напитки, а падащи снежинки ще поставят края на вечерта.  Игор и Иван ще влязат в ролята на..

публикувано на 13.12.18 в 10:18

Ирландският посланик Майкъл Форбс посети Банско

Посланикът на Ирландия в България Майкъл Форбс проведе работна среща с ръководството на община Банско. В навечерието на активния туристически сезон, посланик Форбс дискутира със заместник-кмета Асен Кирицов и секретаря Иван Кадев, актуални въпроси, свързани с пребиваването на ирландските граждани в Банско, съобщиха от общинския пресцентър...

публикувано на 13.12.18 в 10:07

Мъж загина при пожар в село край Сандански

47-годишен мъж загина при пожар в село Струма край Сандански, съобщи говорителят на ОД на МВР-Благоевград Йорданка Шаркова.  Към 02.24 часа тази сутрин на телефон 112 е получен сигнал за горящ фургон в село Струма.  Два екипа пожарникари са успели да потушат пожара. Обитателят на фургона Д.М. е открит овъглен. Очаква се днес да бъде..

публикувано на 13.12.18 в 09:16

19 души започват работа по програма за осигуряване на заетост в община Разлог

Днес ощe 19 души започват работа в община Разлог. Те са назначени на длъжност „Чистач/Хигиенист“. Кметът на Разлог подписа трудовите им договори, съобщиха от общината. Назначените на работа хора са по оперативна програма за осигуряване на заетост „Развитие на човешките ресурси“, с договор сключен между Дирекция „Бюро по труда“ и Община..

публикувано на 13.12.18 в 08:39
Пирин

Предстоящи събития -13 декември

Без вода и храна в Пирин в помощ на хората с увреждания под надслов „Оцеляване с кауза – Пирин“ . Това е инициативата, която обединява трима млади ентусиасти - Цветан Найденов, Светослав Атанасов и Костадин Коюв. В подкрепа на потребителите на Защитените жилища в Банско, те имат за цел да покажат може ли да се оцелее без вода и храна на..

публикувано на 13.12.18 в 07:34