В Благоевград започва пилотно монтиране на филтри за пречистване на въздуха

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов днес даде пресконференция, на която бяха обсъдени актуални въпроси, касаещи благоустройството на града. Кметът Камбитов започна с темата за изпълнението на мащабния проект за цялостно обновяване на центъра на Благоевград. (Чуйте звуковия файл...)Относно изграждането на Регионалното депо за битови отпадъци край Благоевград, кметът заяви, че общината вече разполага с необходимия финансов ресурс. (Чуйте звуковия файл...)
В Благоеград започва и пилотно монтиране на филтри за пречистване на въздуха. Те ще бъдат поставени на всички многофамилни сгради, за да се намали нивото на замърсяване на въздуха в града. 

Започват ремонтни дейности в Националната хуманитарна гимназия, в 3-то и 5-то училище, както и в детска градина „Вечерница“. 
До дни стартира и санирането на сградата на община Благоевград. На улица „Славянска“ пък ще бъде изградена светофарна уредба. 
До карая на работната седмица ще бъде пусната процедурата и за стартиране на видеонаблюдението в града, допълни кметът Камбитов. (Чуйте звуковия файл...)

Вижте още

В Перник отбелязват 60 години на Художествена галерия „Перник”

С юбилейна изложба на пернишките художници ще отбележи 60 години от създаването си Художествена галерия „Перник”. Експозицията е подредена в най- голямата изложбена зала в града Любен Гайдаров и ще бъде открита днес в 17 часа. Тя включва над 100 творби- живопис, пластика, рисунка, графика, керамика, текстил.  Представени са повече от 50..

публикувано на 25.09.18 в 09:02

Бисер Михайлов: Полицаи охраняват района, в който падна фасадата на ЛАРГО МОЛ в Благоевград

Няма пострадали хора, след вчерашния инцидент, при който силният вятър събори фасадата на Ларго МОЛ в центъра на Благоевград, информацията потвърди в ефира на Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов. По думите му, са взети всички необходими мерки. Патрули на полицията обхождат района. Целта е да не бъде допуснато преминаване около..

публикувано на 25.09.18 в 08:54

Продължава обрушването на ската по пътя за Рилския манастир

Движението по пътя село Пастра – Рилски манастир от км 27+575 до км 27+825 се осъществява в една лента поради извършване на аварийно-възстановителни дейности по обрушване на ската, съобщават от АПИ. Движението се ограничава за кратки периоди от 10 мин. Движението се регулира със светофарна уредба и при необходимост от сигналисти. Срок до 31.10.2018 г...

публикувано на 25.09.18 в 08:23

Вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до слънчево

Атмосферното налягане е по-високо от средното за септември - ще продължи да се повишава, съобщават от НИМХ. Днес вятърът ще отслабне, но ще остане умерен от северозапад. В сутрешните часове на места в източните райони все още ще превалява, но валежите бързо ще спрат, а облачността навсякъде ще намалее до слънчево. Максимални температури предимно между..

публикувано на 25.09.18 в 08:19

Предстоящи събития на 25 септември

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновената сграда на Областната дирекция на МВР в Благоевград. Дейностите се извършени по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР“ и са осъществени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от..

публикувано на 25.09.18 в 07:30

Падна фасадата на МОЛ "Ларго" в Благоевград

 В резултат на силния вятър падна фасадата на МОЛ "Ларго " в Благоевград. На място са екипи на пожарната и бърза помощ. Няма пострадали хора.Полицията е отцепила района. Инцидентът е станал малко преди 18.30 ч. Свидетели разказаха за това, че са чули тътен, който е разтърсили в центъра на Благоевград, след който върху площада са паднали панели от фасадата..

публикувано на 24.09.18 в 18:53

Интензивен е трафикът по първокласен път Е-79

  Интензивен е трафикът към столицата, съобщават от пресцентъра на МВР. Наблюдава се засилен трафик и по главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле. Колона от автомобили се образува  на пътен възел „Симитли“. Там се събират идващите от ГКПП Кулата и прибиращите се от района на Банско и Разлог. Засега сериозни инциденти в Благоевградска..

публикувано на 24.09.18 в 16:36