Французинът с български произход Венсан Винел с първи концерт у нас на Франкофоли

Четвъртото издание на ФРАНКОФОЛИ ще бъде първото събитие в България, което ще стартира кампанията „Отворена зона“ в партньорство с фондация „Моменти за равни възможности за достъп до култура и изкуство на хора в неравностойно положение и различни социално изолирани групи“. Така фестивалът застава зад социална кауза за равен достъп до култура и изкуство, съобщи Пресцентърът на Община Благоевград. 

Тази година фестивалът за съвременна музика ще се проведе на 22 и 23 юни при вход свободен в парк „Македония“ в града, където миналата година събитието събра над 30 000 зрители. 

За първи път на концертите на ФРАНКОФОЛИ ще бъде изградена специална фестивална зона, подходяща за настаняване на хора с нарушена мобилност и техните придружители, обособена като достъп и необходима видимост към сцената. На разположение за помощ в придвижването на хора с увреждания ще бъдат и доброволци-асистенти. Необходимост от асистент може да бъде предварително заявена в Информационния център в града. 

В подкрепа на кампанията „Отворена зона“ с първи самостоятелен концерт на Франкофоли в България пристига и Венсан Винел – незрящото момче с български произход, което през лятото на 2017 стана звезда във Франция след участието си в музикален риалити формат там. 

Певецът ще се качи на сцената на ФРАНКОФОЛИ на 22 юни с репертоар от първия си самостоятелен албум и негови интерпретации на световни хитове.

Вижте още

Илиян Георгиев: Териториалното поделение на НОИ Благоевград е отворено всеки ден за качествено обслужване на гражданите

25 юни е обявен за Ден на отворените врати в НОИ, териториално поделение Благоевград.  Илиян Георгиев, директор на поделението в Благоевград изрази надежда, че с напредването на деня все повече граждани ще посетят институцията. Той сподели, че намеренията са тези дни да станат традиция, а след време да бъдат организирани и в общините от областта..

публикувано на 25.06.18 в 10:58

Валентин Василев: Изключително важна е ролята на обществения посредник

Изключително важна е ролята на обществения посредник, каза избрания преди месец за омбудсман на Благоевград Валентин Василев. Той има задължението да се застъпва за правата на хората и да пази обществения интерес. Към омбудсмана  може да се обръща всеки гражданин (български или чуждестранен) , както с жалба, така и със сигнал срещу работата на..

публикувано на 25.06.18 в 10:49

Протестно шествие на автобусни превозвачи по улиците на Благоевград

За пореден път автобусните превозвачи от страната протестират срещу внесения законопроект за създаване на Българска автомобилна камара.  В столицата протестът ще започне в 10.00 часа след събирането на автобусите пред храма „Свети Александър Невски“. Информация на Магдалена Милтенова, член на контролния съвет на Националното сдружене на автобусните..

публикувано на 25.06.18 в 09:49
Емилия Илиева в студиото при водещата Райна Ванчева

Днес отбелязваме Деня на българската статистика

Днес Националният статистически институт празнува своя 138 рожден ден. В Териториалното бюро в Благоевград се правят около 100 изследвания като те са основно в стопанските организации и домакинствата. Това обяви в интервю за Радио Благевград Емилия Илиева, началник на отдел „Статистически изследвания“ в Териториалното статистическо бюро –..

публикувано на 25.06.18 в 09:45

Банско – на прага на лятото с още по-силна фестивална програма

Тази година палитрата от фестивали е увеличена с два нови формата. Така броят им нарасна на внушителните осем събития. „След броени дни започваме с първото издание на фестивала за народно творчество „Фолклорна магия”. Именно Банско със своя запазен Възрожденски дух, със своите силни традиции във фолклора, с автентичната си кухня, говор и..

публикувано на 25.06.18 в 09:10

В Благоевград представят условията за кандидатстване по Националния иновационен фонд

Днес в Благоевград ще се проведе информационно събитие в рамките на Девета конкурсна сесия на Националния иновационен Фонд по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания“ с общ бюджет до 5 млн. лв.   Събитието е от 10:45 ч. в зала „22..

публикувано на 25.06.18 в 08:20

Предстоящи събития - 25.06.2018г.

В Благоевград ще се проведе информационно събитие в рамките на Девета конкурсна сесия на Националния иновационен Фонд по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания“ с общ бюджет до 5 млн. лв. Събитието е от 10:45 ч. в зала „22 Септември“...

публикувано на 25.06.18 в 08:17