Започва благоустрояването на шест улици в IV микрорайон в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Върховният административен съд се произнесе окончателно по спора за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Благоустрояване на IV микрорайон“, съобщи Пресцентърът на Община Благоевград. След съдебни спорове, продължили над 18 месеца, решението на ВАС е в полза на Община Благоевград. Така предстои да бъде решен проблем, стоящ пред живеещите в квартала от десетки години. 

Общо шест улици, които в момента са на земна основа, ще бъдат благоустроени - „Ветрен“, „Роден край“, „Руен“, „Независимост“, „Съединение“, „Черно море“. Освен че ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция, изграждане на водопровод и канализация, на място ще бъде поставено енергоспестяващо осветление и ще бъде направено озеленяване. За извършване на ремонтните дейности вече има избран изпълнител. Очаква се до дни да бъде сключен договор и дейностите да стартират. 

Проектът цели подобряване на жизнената и работна среда на жителите и гостите на Благоевград, създаване на достъпна, безопасна и уютна градска среда. Не на последно място, реализирането на проекта ще допринесе за постигане на екологичен комфорт и стандарти, отговарящи на съвременните изисквания за развитие на европейските градове. 


Вижте още

Изграждат два басейна край Бачево

Кметът на община Разлог посети извора „Банище“ в местността „Ръждавец“. На мястото до извора са изградени два басейна. Там тече интензивен ремонт, който цели подобряване на условията и по-лесната поддръжка. За удобство на посетителите в женския басейн има място за отдих, като предстои полагането на замазка на басейна. В мъжката част басейнът е..

публикувано на 23.06.18 в 10:37
Босилеград

Започва международният събор „Славчето”

За поредна година международният събор „Славчето” ще събере на едно място хора от двете страни на границата. Международният събор, на граничната бразда между България и Сърбия, ще се проведе днес. По традиция организатори на срещата на българите от двете страни на границата са общините Босилеград и Трекляно.  Официалното откриване на срещата е..

публикувано на 23.06.18 в 09:26

Програма „Съботен театър” в Благоевград

Днес в 11:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи представление за най – малките зрители, а именно „ПРИКАЗКИ ОТ СТАРИ ВРЕМЕНА” по Ръдиард Киплинг. То ще бъде част от Програма „Съботен театър”, която театърът стартира през 2015 година. Целта на културния институт е семейното посещение на спектакли да се превърне в..

публикувано на 23.06.18 в 09:24

НП"Рила" отбелязва Еньовден

Дирекция Национален парк „Рила“ продължава традицията по отбелязване на Еньовден – празник на слънцето, водите и билките с експедиция в циркуса на Седемте рилски езера. В нея ще се включат десетокласниците от ЕГ „Л. Стоянов“ – Благоевград.  Еньовден е повод експертите от дирекцията да представят богатото биоразнообразие на Националния парк..

публикувано на 23.06.18 в 08:41

В Бели Искър отбелязват празника на рилския зелник

За 16-та поредна година в Бели Искър отбелязват празника на рилския зелник. Началният час за празничната програма е днес от 16:00 часа, а веселбата ще продължи до късно вечерта, каза за Радио Благоевград Веска Терзийска – председател на туристическото сдружение в Бели Искър. За доброто настроение на гостите на празника ще се погрижат..

публикувано на 23.06.18 в 08:31

Откриват официално "Празника на черешата" в Кюстендил

С концерт на Ирина Флорин вчера в Кюстендил започна програмата на "Празника на черешата". Официалното откриване на празника е днес, от 11.00 часа. Празникът, организиран за единайста поредна година от община Кюстендил  и местния Институт по земеделие, ще продължи до 24 юни, съобщиха от общинската администрация.  В празника участват..

публикувано на 23.06.18 в 08:30

Поетът Димитър Христов представи новите си стихосбирки

Във фоайето на читалище „Никола Вапцаров“в Благоевград ценителите на поезията и музиката имаха удоволствието да се срещнат със своя съгражданин,поета и барда Димитър Христов.Той представи двете свои нови стихосбирки: „Хармония“ и „Песни-тъги и наздравици“.Силата на корените,екзистенциалните проблеми,вечното завръщане,горчивите уроци на живота,краха..

публикувано на 23.06.18 в 08:27