2 065 социално слаби жители на община Дупница ще получат хранителни продукти от Европейския съюз

2 065 социално слаби жители на община Дупница ще получат хранителни продукти от Европейския съюз.

Предстои поредният етап от кампанията на БЧК, финансирана от Европейския съюз. 

 Осигурени са пакети по 16 кг, включващи основни хранителни продукти. 

В Дупница те ще се раздават от 19 март до 4 април, всеки работен ден от 9 до 15 часа. Пунктът е в двора на Учителския институт. В селата помощите ще се получават в кметствата.


Вижте още

Кулинарна изложба в Перник

Шестнадесет читалища от област Перник взеха участие в тазгодишната кулинарна изложба конкурс на традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня от Никулден до Сирви Заговезни. Надпреварата цели да възроди, популяризира и съхрани традиционното кулинарно изкуство в региона. Тя се провежда от 2004 година, в средата на месец декември, а..

публикувано на 18.12.18 в 18:08

Медицинският съвет в Сандански освободи д-р Георги Алексиев

С голямо мнозинство Медицинският съвет в МБАЛ „Югозападна болница“ в Сандански гласува освобождаването на хирурга д-р Георги Алексиев от поста му завеждащ хирургическото отделение. До свикването на Медицинския съвет се стигна след протести в Сандански, с които гражданите настояваха хирургът да бъде възстановен на работа. В четвъртък, 20..

публикувано на 18.12.18 в 17:30

Традиционен благотворителен кулинарен базар в село Долно Драглище

В село Долно Драглище се проведе традиционният благотворителен кулинарен базар за набиране на средства за новостроящия се храм „Св. Св. Йоаким и Анна“. Гости на базара бяха кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, зам.-кметът инж. Венцислав Гърменов и народният представител д-р Емил Тончев. Събрани са 1220 лева. Кметът на селото Лиляна..

публикувано на 18.12.18 в 16:54

Вдигат параклис в двора на Шесто средно училище в Перник

В присъствието на Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийска епархия, който отслужи молебен и водосвет, днес беше направена първата копка за изграждането на параклис в двора на Шесто средно училище в Перник.  Параклисът е посветен на светите братя Кирил и Методий, които са патрон на учебното заведение, а инициативата е на директора..

публикувано на 18.12.18 в 15:41

Електронни табла на автобусните спирки в Дупница

Електронни информационни табла вече работят по автобусните спирки в Дупница. До момента са монтирани 23 табла.  Продължава поставянето и на останалите спирки. Те показват актуалното разписание на автобусите, направлението, точния час и температурата. Тестовият период на таблата ще продължи 20 дни. Те ще бъдат свързани и с мобилно приложение...

публикувано на 18.12.18 в 14:44

Обявяват конкурс за завеждащ хирургическото отделение към болницата в Сандански

За длъжността завеждащ на хирургическото отделение към МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански ще бъде организиран конкурс. До момента ръководното място заемаше д-р Георги Алексиев. Неговият договор беше прекратен, което доведе до протести от страна на пациенти и лекари. Казусът решаваше днес медицински съвет към лечебното заведение. Досегашният..

публикувано на 18.12.18 в 14:41

Коледен концерт "AББА Мания"

Оркестърът на Камерна опера - Благоевград и джаз формация "София" ще представят най-популярните песни на легендарната шведска група "АББА".  Началото му ще бъде поставено в 18.30 часа на 19 декември в зала „Яворов".   В програмата са включени  „Voulez-vous“, „Lay all your love on me“, “Mamma Mia“ , „SOS“, „Money, money, money“ и още златни хитове на..

публикувано на 18.12.18 в 13:12