2 065 социално слаби жители на община Дупница ще получат хранителни продукти от Европейския съюз

2 065 социално слаби жители на община Дупница ще получат хранителни продукти от Европейския съюз.

Предстои поредният етап от кампанията на БЧК, финансирана от Европейския съюз. 

 Осигурени са пакети по 16 кг, включващи основни хранителни продукти. 

В Дупница те ще се раздават от 19 март до 4 април, всеки работен ден от 9 до 15 часа. Пунктът е в двора на Учителския институт. В селата помощите ще се получават в кметствата.


Вижте още

Община Благоевград е сред първите общини заявили участие в инициативата WiFi4EU

Община Благоевград е сред първите общини заявили участие в Европейската инициатива WiFi4EU. Тя бе официално представена вчера в Европейския парламент от еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Гост на събитието бе и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, информират от общинския пресцентър. Той ясно и категорично заяви..

публикувано на 21.03.18 в 16:24

390 дванайсетокласници от община Дупница са подали заявления за държавен зрелостен изпит по български език и литература

390 дванайсетокласници от община Дупница са подали заявления за допускане до държавен зрелостен изпит по български език и литература. Биологията остава предпочитан предмет за втора задължителна матура, избрали са я 150 ученици. 88 са посочили английския език, като най-много от тях са в Гимназия “Христо Ботев” и СУ “Св. Паисий Хилендарски”...

публикувано на 21.03.18 в 15:32

Кметове и народни представители от област Благоевград на двудневно работно посещение в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков

Кметове и народни представители от област Благоевград участваха в двудневна работна визита в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП). В рамките на посещението, кметовете Атанас Камбитов, Георги Икономов и Димитър Бръчков, както и народните представители Даниела Савеклиева, Георги Динев и Димитър Гамишев взеха участие в..

обновено на 21.03.18 в 15:22

Днес пролетта тръгна към света от Кюстендил

По традиция, сътворена и поддържана вече 52 години и днес, въпреки дъждовното и хладно време, жители и гости на Кюстендил се събраха на  площад „Велбъжд“, за да  станат  част от ритуала по предаване и  приемане на неговите символи -  минералната вода, плодовете и  хлябът  – като знак за  богатството от минерални извори, плодородието на земята в..

публикувано на 21.03.18 в 15:17

Продължава работата за укрепване на пътя Перник-Стрезимировци

Продължава работата за укрепване на пътя Перник-Стрезимировци, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Перник. Заради активирало се свлачище преди входа за Трън шосето е затворено от вчера след обяд. Служители на „Пътна полиция” отклоняват движението през селата Велиново и Глоговица. „Аварийните екипи работиха непрестанно за..

публикувано на 21.03.18 в 14:55

Дупница ще бъде домакин на тазгодишната церемония по връчване на наградата “Златната монета” от Европейската научна и културна общност

Отличието се връчва на институции и творци за принос към науката и културата.  Номиниран е кметът Методи Чимев, заради съдействието на общината при издаване на книгата “Историята на Дупница”.  С приза ще бъде удостоен и хореографът Воин Войнов.  Ще го получат още Гимназия “Христо Ботев” и СУ “Св. Паисий Хилендарски”.  Церемонията ще се..

публикувано на 21.03.18 в 14:35

За втора поредна година в Перник ще се проведе лекоатлетически турнир „Децата на Перник”

За втора поредна година в Перник ще се проведе лекоатлетически турнир „Децата на Перник”, съобщи на пресконференция кметът на кметство „Изток” Емил Костадинов. Проявата се организира от кметство „Изток” и Спортен клуб - Милка Михайлова. Идеята за турнира е на националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова, а целта е децата да..

публикувано на 21.03.18 в 14:34