2 065 социално слаби жители на община Дупница ще получат хранителни продукти от Европейския съюз

2 065 социално слаби жители на община Дупница ще получат хранителни продукти от Европейския съюз.

Предстои поредният етап от кампанията на БЧК, финансирана от Европейския съюз. 

 Осигурени са пакети по 16 кг, включващи основни хранителни продукти. 

В Дупница те ще се раздават от 19 март до 4 април, всеки работен ден от 9 до 15 часа. Пунктът е в двора на Учителския институт. В селата помощите ще се получават в кметствата.


Вижте още

Заместник-кметът Христина Шопова награди участници в турнира за фитнес и културизъм „Скаптопара“

   Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова награди участници в първото издание на турнир за фитнес и културизъм в Благоевград. Тя приветства спортистите от името на кмета д-р Атанас Камбитов в препълнената зала „Яворов“. „ Днес сме заедно, за да поставим основите на турнира, който носи древното име „Скаптопара“...

публикувано на 22.09.18 в 19:33

За XXIII- ти път в Сандански се проведе колопоход под мотото „Не на наркотиците“

 Той е част от редица събития, които започнаха още в 10:00 ч. на площад „България“ в Сандански, когато бе даден старт на лекоатлетически крос за ученици от община Сандански. Начало на спортните прояви даде кметът на община Сандански – Кирил Котев, който връчи плакет за особени заслуги в развитието на спорта на Николай Бойчев – организатор на..

публикувано на 22.09.18 в 15:28

Експерти от Министерството на културата извършиха проверка на място в Роженския манастир

  Във връзка с извършеното на 18 септември посегателство в храм „Св. Успение Богородично“ в Роженския манастир - недвижима културна ценност от „национално значение“ Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ направи оглед на място, при който се установи следното:  Извършена е умишлена повреда на културна ценност. Частично е избит..

публикувано на 22.09.18 в 14:35

Много рок и положителни емоции поставиха началото на четвъртото издание на The Brava Balkan Fest

  Четвъртото издание на рок фестивала The Brava Balkan Fest започна снощи в село Дъбрава. Стартът подари запомнящи се моменти на меломаните. Фестивалът събра поколения любители на алтернативната и рок музика. Стотици жители и гости на Благоевград станаха част от поредното издание на събитието. Хитове от световната сцена на обичани рок групи..

публикувано на 22.09.18 в 14:19

В Перник отбелязаха 110- годишнината от обявяването на Независимостта на България

 С общоградско тържество в Перник беше отбелязана 110- годишнината от обявяването на Независимостта на България. Перничани отрупаха с цветя ремонтирания това лято паметник на Кракра Пернишки и се включиха в предвожданото от Духовия оркестър празнично шествие до Двореца на културата, където беше издигнат националния флаг. „ На тази велика дата..

публикувано на 22.09.18 в 14:05

Нов спортен комплекс ще радва децата в пернишкия квартал „Проучване”

Съоръжението беше основно реконструирано след като миналата година група деца от квартала внесоха подписка при кмета Вяра Церовска. На срещата си с кмета децата поискаха игрището да бъде ремонтирано, за да има къде да играят. Днес кметът лично им връчи ключа от новия спортен обект с пожелание да го пазят. Изградени са две игрища- за футбол и..

публикувано на 22.09.18 в 13:31

С почит към нашата изстрадана независимост

С ритуал по полагане на венци и цветя община Благоевград отбеляза 110-а годишнина от обявяването на независимостта на България.Пред паметника на македоно-одринското опълчение  на площад „Мите Марков“пред подвига на героите се преклониха заместник-областният управител на Благоевград Иван Стоянов,председателят на Общинския съвет Радослав..

публикувано на 22.09.18 в 13:15