Кюстендил ще бъде домакин на заседание на регионалния съвет за развитие на Югозападния регион

Кюстендил ще бъде домакин на заседание на регионалния съвет за развитие на Югозападния регион, включващ областните София-град, София-област, Кюстендил, Благоевград и Перник. Това съобщи  областният управител Виктор Янев. Заседанието ще се състои на 14 и 15 март. Откриването е от 13.00 часа, утре. Дневният ред включва няколко основни точки. Сред тях са състоянието и приоритетите пред регионалната сигурност, представяне на модели за борба с организираната престъпност – корупция, киберсигурност, трафик на хора и наркотици. Ще бъде представен и Законът за противодействие на корупцията. В първия ден ще се работи и по актуализираната стратегия за развитие на областите от Югозападния регион. Във втория ден от заседанието ще бъдат обсъдени трите варианта за нов териториален обхват на районите в страната. Очаква се в заседанието утре да участва и главния секретар на МВР Младен Маринов.

Вижте още

Потушен е пожарът в жилищна кооперация в Благоевград

 Потушен е пожарът, който възникна в ранния следобед в тавански помещения на жилищна кооперация на улица „14 полк“ в Благоевград в непосредствена близост до кръговото кръстовище на улица „Джеймс Баучер“ и „Александър Стамболийски“.  На място пристигнаха четири противопожарни автомобила, екипи на спешна помощ и полицията. След бърза намеса на..

публикувано на 10.12.18 в 15:43

Граждански инициативен комитет от Кюстендил оспорва решение на МС, заради заплаха от екокатастрофа

 Голяма екологична заплаха надвисва над Кюстендил, след решение на МС от миналата сряда, с което е дадено право на канадска фирма в продължение на три години да извършва проучване за добив на метални полезни изкопаеми от площ "Злогош". Това алармираха от гражданския инициативен комитет "За чиста природа", създаден наскоро в Кюстендил.  От..

публикувано на 10.12.18 в 15:16

Две жени пострадаха при пожар в Благоевград

Пожар е възникнал преди 30 минути в таванските помещения на жилищна сграда, в района на кръговото кръстовище между улиците „Джеймс Баучер“ и „Александър Стамболийски“ в Благоевград. На място има четири противопожарни автомобила.  Полицията е отцепила движението в посока квартал "Еленово".  Два екипа на "Спешен център" оказват помощ на място на..

публикувано на 10.12.18 в 14:54

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев два дни в Благоевградска област

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участва днес в церемония „Първа копка“ по проект за ремонт в СУ „Св. св. Климент Охридски“ – Симитли.  Той бе посрещнат от кмета на общината Апостол Апостолов. На церемонията присъстваха депутатите Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов от Първи МИР, началникът на РУО Благоевград Ивайло..

публикувано на 10.12.18 в 14:14
Методи Чимев

Дострояват сградата на ОУ “Евлоги Георгиев” в Дупница

Дострояване сградата на ОУ “Евлоги Георгиев”, с цел преминаване към едносменен режим, предлага на Общинския съвет кметът на Дупница Методи Чимев.   Предлага се дострояване на 8 класни стаи над столовата и физкултурния салон. Училището има 13 стаи и 21 паралелки. То е единственото в областта с двусменно обучение. Ще се монтира шумоизолираща..

публикувано на 10.12.18 в 13:42

Забраниха движението на тирове над 12 тона в прохода Предел

Снеговалежите в Благоевградска област са спрели. Снегорините започват да почистват пътните артерии.  Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Предел и по пътя Станке Лисичково - митницата.  Водачите да бъдат внимателни, апелират от ОПУ- Благоевград.

публикувано на 10.12.18 в 13:38

Задържаха системен нарушител в района на "ДГС Първомай"

Нарушител-рецидивист с множество кражби на дървесина в района на „ДГС Първомай” е задържан при съвместна акция на горски служители и гранични полицаи . На 9 декември, около 19.00 часа, след получен сигнал от дежурен полицай при ГПУ- Златарево за извършване на нарушение, по устна заповед на директора на „ДГС Първомай” веднага е изпратен..

публикувано на 10.12.18 в 13:25