Кюстендил ще бъде домакин на заседание на регионалния съвет за развитие на Югозападния регион

Кюстендил ще бъде домакин на заседание на регионалния съвет за развитие на Югозападния регион, включващ областните София-град, София-област, Кюстендил, Благоевград и Перник. Това съобщи  областният управител Виктор Янев. Заседанието ще се състои на 14 и 15 март. Откриването е от 13.00 часа, утре. Дневният ред включва няколко основни точки. Сред тях са състоянието и приоритетите пред регионалната сигурност, представяне на модели за борба с организираната престъпност – корупция, киберсигурност, трафик на хора и наркотици. Ще бъде представен и Законът за противодействие на корупцията. В първия ден ще се работи и по актуализираната стратегия за развитие на областите от Югозападния регион. Във втория ден от заседанието ще бъдат обсъдени трите варианта за нов териториален обхват на районите в страната. Очаква се в заседанието утре да участва и главния секретар на МВР Младен Маринов.

Вижте още

Изграждат два басейна край Бачево

Кметът на община Разлог посети извора „Банище“ в местността „Ръждавец“. На мястото до извора са изградени два басейна. Там тече интензивен ремонт, който цели подобряване на условията и по-лесната поддръжка. За удобство на посетителите в женския басейн има място за отдих, като предстои полагането на замазка на басейна. В мъжката част басейнът е..

публикувано на 23.06.18 в 10:37
Босилеград

Започва международният събор „Славчето”

За поредна година международният събор „Славчето” ще събере на едно място хора от двете страни на границата. Международният събор, на граничната бразда между България и Сърбия, ще се проведе днес. По традиция организатори на срещата на българите от двете страни на границата са общините Босилеград и Трекляно.  Официалното откриване на срещата е..

публикувано на 23.06.18 в 09:26

Програма „Съботен театър” в Благоевград

Днес в 11:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи представление за най – малките зрители, а именно „ПРИКАЗКИ ОТ СТАРИ ВРЕМЕНА” по Ръдиард Киплинг. То ще бъде част от Програма „Съботен театър”, която театърът стартира през 2015 година. Целта на културния институт е семейното посещение на спектакли да се превърне в..

публикувано на 23.06.18 в 09:24

НП"Рила" отбелязва Еньовден

Дирекция Национален парк „Рила“ продължава традицията по отбелязване на Еньовден – празник на слънцето, водите и билките с експедиция в циркуса на Седемте рилски езера. В нея ще се включат десетокласниците от ЕГ „Л. Стоянов“ – Благоевград.  Еньовден е повод експертите от дирекцията да представят богатото биоразнообразие на Националния парк..

публикувано на 23.06.18 в 08:41

В Бели Искър отбелязват празника на рилския зелник

За 16-та поредна година в Бели Искър отбелязват празника на рилския зелник. Началният час за празничната програма е днес от 16:00 часа, а веселбата ще продължи до късно вечерта, каза за Радио Благоевград Веска Терзийска – председател на туристическото сдружение в Бели Искър. За доброто настроение на гостите на празника ще се погрижат..

публикувано на 23.06.18 в 08:31

Откриват официално "Празника на черешата" в Кюстендил

С концерт на Ирина Флорин вчера в Кюстендил започна програмата на "Празника на черешата". Официалното откриване на празника е днес, от 11.00 часа. Празникът, организиран за единайста поредна година от община Кюстендил  и местния Институт по земеделие, ще продължи до 24 юни, съобщиха от общинската администрация.  В празника участват..

публикувано на 23.06.18 в 08:30

Поетът Димитър Христов представи новите си стихосбирки

Във фоайето на читалище „Никола Вапцаров“в Благоевград ценителите на поезията и музиката имаха удоволствието да се срещнат със своя съгражданин,поета и барда Димитър Христов.Той представи двете свои нови стихосбирки: „Хармония“ и „Песни-тъги и наздравици“.Силата на корените,екзистенциалните проблеми,вечното завръщане,горчивите уроци на живота,краха..

публикувано на 23.06.18 в 08:27