Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба плъстени шалове показва в Арт салона на Радио Благоевград Елка Миленкова

Своята колекция от плъстени шалове от вълна и естествена коприна показва в Арт салона на Радио Благоевград Елка Миленкова. Шаловете са изработени от нея самата. Това е нейно хоби от около три години, по думите й малко хора в България изработват по стара традиция плъстени шалове. 

Един от мотивите й да направи изложбата в Арт салона на Радио Благоевград е да запали и други хора по това изкуство, готова е да предаде знания и умения на всички желаещи да се занимават с плъстене.

Елка Миленкова е бивша учителка и директор на училища в Благоевград, сега е пенсионерка и използва времето си за създаване на красиви шалове, туники, елеци. Друго нейно хоби са цветята, които отглежда в любимата си градина, вдъхновението си от красотата на природата претворява в цветните градини по нейните шалове. 

Откриването на изложбата, която ще остане само два дни в Арт салона на Радио Благоевград, събра много приятели на Елка Миленкова, членове на Клуба на естететите на Радио Благоевград, които останаха възхитени от нетрадиционната експозиция. Оксана Данаилова бе първата, която прояви интерес към евентуален мастер клас по плъстене на вълна, ако Елка Миленкова организира такъв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21

Дискусия с представители на земеделския бизнес

На 20 март (сряда) от 11:00 до 12:00 часа, в Голямото концертно студио на БНР Радио Благоевград ще се проведе регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент. По време на събитието ще се дискутират две основни теми: „С какво и как членството на..

публикувано на 19.03.24 в 11:56