Окръжната прокуратура в Благоевград отвори врати за граждани


               

В Деня на българската конституцията, който е и празник на юристите, Окръжната прокуратура в Благоевград организира „Ден на отворените врати“. Целта на инициативата е да се повиши правната култура на гражданите, които могат да се запознаят на място с функционирането на съдебната система, с организацията на работа на прокурорите, следователите и съдебните служители и да получат информация за предоставяните от институцията услуги.

Реално всеки ден за нас е ден на отворените врати, защото окръжна прокуратура работи без обедна почивка и всеки гражданин, който желае да пусне жалба или да получи удостоверение за липса на висящи наказателни производства може да го направи – каза за Радио Благоевград говорителят прокурор Весела Стоилова. (чуйте звуковия файл)


Вижте още

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят“

Студентският съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ със съдействието на Академия за лидери бе организатор и домакин на младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят, в която участваха студенти от специалностите „Международни отношения“, „Право“ и „Журналистика“.  Форумът се проведе в зала на..

публикувано на 16.10.18 в 15:02

През ноември ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив" Бобов дол, заради участието им в протест

През ноември ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив" Бобов дол - в несъстоятелност, заради участието им в протест, състоял се на 11 май 2017 година. Безпрецедентното дело е по искова молба на работодателя - "Въгледобив" Бобов дол, срещу миньорите от мините, излезли на протест, заради забавени заплати. Причина за отлагането..

публикувано на 16.10.18 в 14:39

Жители на село Джерман настояват за изграждане на скоростоограничители

За изграждането на 5 скоростоограничителя настояват жители на дупнишкото село Джерман. Заявлението до община Дупница е от кмета Ангел Цветков. Под искането са се подписали над 250 души. Целта е да се предотвратят пътни инциденти на главната улица. Там преминават и играят много деца, пише в заявлението кметът. Той изтъква честите..

публикувано на 16.10.18 в 14:30

С мярка за неотклонение „задържане под стража” са трима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Пернишка област

С мярка за неотклонение „задържане под стража” са трима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Пернишка област, съобщиха от МВР. Четвърти от групата до момента се укрива и е обявен за издирване. Арестите са извършени при спецакция на ГД БОП и ОД на МВР в Перник под ръководството на..

публикувано на 16.10.18 в 14:26

ЮЗУ „Неофит Рилски“ с представител в международната конференция „Обществените промени в глобалния свят“

Асистент доктор Милена Янкова, преподавател в катедра „Връзки с обществеността“ към Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ взе участие в петата юбилейна международна научна конференция „Обществените промени в глобалния свят“, организирана от Правния факултет на университета „Гоце Делчев“ в Република Македония. Д-р..

публикувано на 16.10.18 в 14:02

В Брежани ще се състои деветото издание на Празника на кестена

За девети път сдружение „Хора и традиции“, съвместно с кметство Брежани и със съдействието на община Симитли и Югозападното държавно предприятие организира на 20 октомври празника на плодовете на хилядолетните кестенови гори. За поредна година местни жители и стотици гости от цялата страна ще опитат от брежанските печени кестени,..

публикувано на 16.10.18 в 14:00

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и кметът на Перник Вяра Церовска откриха новоизградения парк на предизвикателствата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и кметът на Перник Вяра Церовска откриха новоизградения парк на предизвикателствата. Паркът е разположен на площ от 20 дка в местността „Войниковец”. Изградени са сцена, детски площадки, предназначени за различни възрасти, комбинирано игрище, зона за катерене, зона..

публикувано на 16.10.18 в 13:58