Окръжната прокуратура в Благоевград отвори врати за граждани


               

В Деня на българската конституцията, който е и празник на юристите, Окръжната прокуратура в Благоевград организира „Ден на отворените врати“. Целта на инициативата е да се повиши правната култура на гражданите, които могат да се запознаят на място с функционирането на съдебната система, с организацията на работа на прокурорите, следователите и съдебните служители и да получат информация за предоставяните от институцията услуги.

Реално всеки ден за нас е ден на отворените врати, защото окръжна прокуратура работи без обедна почивка и всеки гражданин, който желае да пусне жалба или да получи удостоверение за липса на висящи наказателни производства може да го направи – каза за Радио Благоевград говорителят прокурор Весела Стоилова. (чуйте звуковия файл)


Вижте още

Звънци и хлопатари ще огласят днес Брезник

В Брезник в 14 часа започва 16-ият общински сурвакарски фестивал. Участие в дефилето са заявили сурвакарски групи от 19 населени места и шест самостоятелни детски групи.  През фестивалния ден в Общинския исторически музей ще бъде представена изложбата „Сурова в Брезнишко”. Посетителите ще могат да се запознаят с част от историята на местната..

публикувано на 19.01.19 в 08:21

Пернишката „Сурва“ ще бъде представена и в Чикаго

Днес в българския център „Магурата” ще бъде открита фото-изложба, пресъздаваща колорита и очарованието на игрите с маски и ще бъде прожектиран филм за Сурва. Инициативата е в рамките на подписаното споразумение за приятелство и сътрудничество между кмета на Перник Вяра Церовска и нейния колега Крейг Джонсън – кмет на чикагското предградие „Елк..

публикувано на 19.01.19 в 08:18

Днес ще преобладава облачно време

На отделни места ще превали слабо дъжд и сняг. Ще духа до умерен източен, в Дунавската равнина и по Черноморието – североизточен вятър и там ще проникне студен въздух. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Над планините ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен юг-югозападен..

публикувано на 19.01.19 в 08:12

Петър Йедличка в Благоевград

  Днес в Градската художествена галерия в Благоевград беше открита изложба живопис на чешкия художник Петър Йедличка.   Връзката на Петър Йедличка с България се простира назад във времето, когато през 1978 г. завършва скулптура в Националната художествена академия в София в класа на прочутия проф. Димитър Даскалов. Днес тя..

публикувано на 18.01.19 в 18:15

Две училища в Разлог са обновени по европроект за енергийна ефективност

Община Разлог успешно приключи изпълнението на проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в две сгради на образователната инфраструктура – Средно училище „Братя Каназиреви“ и основно училище „Никола Парапунов“. Реализацията на проекта започна на 1 септември 2016 година, а днес на заключителна конференция бяха представени..

публикувано на 18.01.19 в 15:12

Община Банско организира конкурс за мартенички

За втора поредна година Общинска администрация Банско организира конкурс за изработка на традиционни, уникални и нестандартни мартенички. Той е под надслов "Нека заедно посрещнем Баба Марта" и цели повишаването на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип, съобщиха от общинския..

публикувано на 18.01.19 в 15:06

С около процент над средната за страната е била безработицата в Дупнишко през 2018 г.

С около процент над средната за страната е била безработицата в Дупнишко през 2018 г.  В Дупница безработни са 6,8% от жителите. Най-висока е безработицата в Бобошево – 9,5%, а най-ниска в Кочериново – 6,4%. Над половината от регистрираните на борсата са жени, най-често с основно и по-ниско образование. Без работа в региона са 248 висшисти и..

публикувано на 18.01.19 в 14:43