Цикъл от информационни срещи във всички 14 общини на област Благоевград с акцент Програма „Развитие на селските райони“


Специалисти от Областния информационен център заедно с техни колеги от Националната служба „Съвети в земеделието“ – Благоевград започнаха информационни срещи във всички общини в областта. Първата среща се провежда днес в Благоевград – съобщи на пресконференция Теменужка Стамболиева, управител на центъра. Пред журналисти тя представи напредъка в изпълнението на Програмата за развитие на селските райони на територията на област Благоевград и усвоените средства до момента. 

На 17 април ще се състоят информационните срещи в общините Банско и Белица, на 18 април - в Якоруда и Разлог, на 19 април - в Гоце Делчев и Гърмен, на 20 април - в Хаджидимово и Сатовча. 

Следващата седмица ще се проведат срещите в останалите четири общини Симитли, Струмани, Сандански и Петрич. 

В звуковия файл можете да чуете Теменужка Стомболиева


Вижте още

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят“

Студентският съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ със съдействието на Академия за лидери бе организатор и домакин на младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят, в която участваха студенти от специалностите „Международни отношения“, „Право“ и „Журналистика“.  Форумът се проведе в зала на..

публикувано на 16.10.18 в 15:02

През ноември ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив" Бобов дол, заради участието им в протест

През ноември ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив" Бобов дол - в несъстоятелност, заради участието им в протест, състоял се на 11 май 2017 година. Безпрецедентното дело е по искова молба на работодателя - "Въгледобив" Бобов дол, срещу миньорите от мините, излезли на протест, заради забавени заплати. Причина за отлагането..

публикувано на 16.10.18 в 14:39

Жители на село Джерман настояват за изграждане на скоростоограничители

За изграждането на 5 скоростоограничителя настояват жители на дупнишкото село Джерман. Заявлението до община Дупница е от кмета Ангел Цветков. Под искането са се подписали над 250 души. Целта е да се предотвратят пътни инциденти на главната улица. Там преминават и играят много деца, пише в заявлението кметът. Той изтъква честите..

публикувано на 16.10.18 в 14:30

С мярка за неотклонение „задържане под стража” са трима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Пернишка област

С мярка за неотклонение „задържане под стража” са трима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Пернишка област, съобщиха от МВР. Четвърти от групата до момента се укрива и е обявен за издирване. Арестите са извършени при спецакция на ГД БОП и ОД на МВР в Перник под ръководството на..

публикувано на 16.10.18 в 14:26

ЮЗУ „Неофит Рилски“ с представител в международната конференция „Обществените промени в глобалния свят“

Асистент доктор Милена Янкова, преподавател в катедра „Връзки с обществеността“ към Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ взе участие в петата юбилейна международна научна конференция „Обществените промени в глобалния свят“, организирана от Правния факултет на университета „Гоце Делчев“ в Република Македония. Д-р..

публикувано на 16.10.18 в 14:02

В Брежани ще се състои деветото издание на Празника на кестена

За девети път сдружение „Хора и традиции“, съвместно с кметство Брежани и със съдействието на община Симитли и Югозападното държавно предприятие организира на 20 октомври празника на плодовете на хилядолетните кестенови гори. За поредна година местни жители и стотици гости от цялата страна ще опитат от брежанските печени кестени,..

публикувано на 16.10.18 в 14:00

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и кметът на Перник Вяра Церовска откриха новоизградения парк на предизвикателствата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и кметът на Перник Вяра Церовска откриха новоизградения парк на предизвикателствата. Паркът е разположен на площ от 20 дка в местността „Войниковец”. Изградени са сцена, детски площадки, предназначени за различни възрасти, комбинирано игрище, зона за катерене, зона..

публикувано на 16.10.18 в 13:58