Цикъл от информационни срещи във всички 14 общини на област Благоевград с акцент Програма „Развитие на селските райони“


Специалисти от Областния информационен център заедно с техни колеги от Националната служба „Съвети в земеделието“ – Благоевград започнаха информационни срещи във всички общини в областта. Първата среща се провежда днес в Благоевград – съобщи на пресконференция Теменужка Стамболиева, управител на центъра. Пред журналисти тя представи напредъка в изпълнението на Програмата за развитие на селските райони на територията на област Благоевград и усвоените средства до момента. 

На 17 април ще се състоят информационните срещи в общините Банско и Белица, на 18 април - в Якоруда и Разлог, на 19 април - в Гоце Делчев и Гърмен, на 20 април - в Хаджидимово и Сатовча. 

Следващата седмица ще се проведат срещите в останалите четири общини Симитли, Струмани, Сандански и Петрич. 

В звуковия файл можете да чуете Теменужка Стомболиева


Галерия

Вижте още

Звънци и хлопатари ще огласят днес Брезник

В Брезник в 14 часа започва 16-ият общински сурвакарски фестивал. Участие в дефилето са заявили сурвакарски групи от 19 населени места и шест самостоятелни детски групи.  През фестивалния ден в Общинския исторически музей ще бъде представена изложбата „Сурова в Брезнишко”. Посетителите ще могат да се запознаят с част от историята на местната..

публикувано на 19.01.19 в 08:21

Пернишката „Сурва“ ще бъде представена и в Чикаго

Днес в българския център „Магурата” ще бъде открита фото-изложба, пресъздаваща колорита и очарованието на игрите с маски и ще бъде прожектиран филм за Сурва. Инициативата е в рамките на подписаното споразумение за приятелство и сътрудничество между кмета на Перник Вяра Церовска и нейния колега Крейг Джонсън – кмет на чикагското предградие „Елк..

публикувано на 19.01.19 в 08:18

Днес ще преобладава облачно време

На отделни места ще превали слабо дъжд и сняг. Ще духа до умерен източен, в Дунавската равнина и по Черноморието – североизточен вятър и там ще проникне студен въздух. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Над планините ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен юг-югозападен..

публикувано на 19.01.19 в 08:12

Петър Йедличка в Благоевград

  Днес в Градската художествена галерия в Благоевград беше открита изложба живопис на чешкия художник Петър Йедличка.   Връзката на Петър Йедличка с България се простира назад във времето, когато през 1978 г. завършва скулптура в Националната художествена академия в София в класа на прочутия проф. Димитър Даскалов. Днес тя..

публикувано на 18.01.19 в 18:15

Две училища в Разлог са обновени по европроект за енергийна ефективност

Община Разлог успешно приключи изпълнението на проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в две сгради на образователната инфраструктура – Средно училище „Братя Каназиреви“ и основно училище „Никола Парапунов“. Реализацията на проекта започна на 1 септември 2016 година, а днес на заключителна конференция бяха представени..

публикувано на 18.01.19 в 15:12

Община Банско организира конкурс за мартенички

За втора поредна година Общинска администрация Банско организира конкурс за изработка на традиционни, уникални и нестандартни мартенички. Той е под надслов "Нека заедно посрещнем Баба Марта" и цели повишаването на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип, съобщиха от общинския..

публикувано на 18.01.19 в 15:06

С около процент над средната за страната е била безработицата в Дупнишко през 2018 г.

С около процент над средната за страната е била безработицата в Дупнишко през 2018 г.  В Дупница безработни са 6,8% от жителите. Най-висока е безработицата в Бобошево – 9,5%, а най-ниска в Кочериново – 6,4%. Над половината от регистрираните на борсата са жени, най-често с основно и по-ниско образование. Без работа в региона са 248 висшисти и..

публикувано на 18.01.19 в 14:43