Нови заглавия и промоционални цени в петото издание на „Литера Експо“ в Благоевград


Юбилейното издание на изложението бе открито при силен интерес и с музикална програма.  Най-голямата книжарница на открито тази година е разположена на площад "България" пред мол „Ларго“ и продължава до 19 май. Организатори на събитието са Асоциацията за култура и книжовност, съвместно с Община Благоевград.

„Нашата мисия е да накараме всяко едно дете да се потопи в света на книгите. А поколенията след нас ще приемат много по-лесно примера ако и ние четем“, каза за Радио Благоевград зам.-кметът по културата и хуманитарните дейности Христина Шопова.

Седем са изложбените шатри, в които на преференциални цени се предлагат книги на 20 издателства.

„Тази година в изложението за първи път участват автори от Македония и от Сърбия. Постепенно ще вървим в посока разширяване на Панаира на книгата“, допълни Шопова.

Програмата на изложението включва още премиери на книги и срещи с автори.

„Срещите ще се провеждат в специално обособено пространство на площад "България"“, каза още заместник кметът.​

Христина Шопова можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

Скулпторът проф. Емил Попов дари своя скулптура на Перник

Нова пластика подари на Перник големият български скулптор и почетен гражданин на Перник проф. Емил Попов.  Скулптурата е на бик и е позиционирана в градинката пред бившия Битов комбинат, където има още две фигури, изваяни от Попов - на овен и кон. Трите животни, по думите на твореца, са от изначалното време на цивилизацията и са символи на..

публикувано на 23.05.18 в 12:50

Водата от обществена чешма в трънското село Насалевци е с отклонения от нормата

С влошени микробиологически показатели е водата от обществена чешма в трънското село Насалевци.  При направените изследвания е установено значително наличие на бактерията Ешерихия коли, съобщават от РЗИ- Перник.  Отклонения от нормата има и при водата от обществена чешма в радомирското село Николаево.  На кметовете на двете общини са..

публикувано на 23.05.18 в 12:35

Обвиниха мъж от Батановци за неправомерно усвояване на евросредства

Окръжна прокуратура – Перник е внесла в съда обвинителен акт срещу жител на Батановци за неправомерно усвояване на средства от еврофондовете.  Обвиняемият имал задължения по сключен от него Договор за отпускане на финансова помощ по мярка „Създаване на стопанства на млади фермери“ от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. В..

публикувано на 23.05.18 в 11:10

Награда "Златна ябълка" за болницата в Кюстендил

Болницата в Кюстендил - МБАЛ "Д-р Никола Василиев" е номинирана за наградата "Златна ябълка", каза пред журналисти изпълнителният директор на здравното заведение д-р Александър Величков.  Наградата се връчва от Националната мрежа за децата. С нея организацията отличава приноса на публични личности, обикновени хора и организации, които с..

публикувано на 23.05.18 в 10:34

За трета поредна година ЮЗДП организира днес регионално състезание за "Най-добър секач"

Тази година състезанието ще се проведе на територията на "ДГС Дупница" – в местността "Отовица", землището на село Самораново.  Целта е да бъдат определени най-добрите професионални секачи, които ще представят предприятието в националното състезание през месец юни, домакин на което ще бъде "ДГС Самоков".  Рекорден брой участници – трийсет и..

публикувано на 23.05.18 в 08:30

Традиционна изложба по повод 24 май се открива в Градската художествена галерия в Благоевград

Над 90 произведения на изкуството ще бъдат показани в рамките на традиционна обща изложба по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, и празник на Благоевград, съобщиха от Пресцентъра на Общината.   Експозицията ще бъде открита днес от 18:00 часа в Градската художествена галерия.  Ще бъдат представени и..

публикувано на 23.05.18 в 08:28

Спецакцията в КАТ-Благоевград продължава

Събрани са достатъчно доказателства, които уличават началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Благоевград Данаил Стоицов в длъжностни престъпления. Това съобщи в изявление за медиите началникът на Националната следствена служба Борислав Сарафов, по повод днешната специализирана операция, в която участваха представители на Специализираната..

публикувано на 22.05.18 в 18:32