Две телефонни измами в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Вчера в полицията в Благоевград са сигнализирали за извършени две телефонни измами. На 79-годишна жена от Благоевград е нанесена щета на стойност около 10 200 лева, 57-годишна жена е измамена с 1 800 лв. В случаите е използвана схемата, при която лица, представящи се за полицейски служители, въвеждат в заблуждение потърпевшите, като им искат парични суми като помощ за залавяне на телефонни измамници.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.


Вижте още

Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемане на Търновската конституция“ бе открита в Благоевград

Общо 40 са експонатите, които са подредени в рамките на изложбата и са свързани с приемането на първата българска конституция. Те разказват исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, което се състои на 16 април 1879г . Това каза Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград...

публикувано на 21.01.19 в 12:17

Ритуал по повод Бабинден в АГ отделението на МБАЛ Благоевград

„Започваме годината с над 20 раждания“ – това сподели д-р Огнян Митев, началник на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ Благоевград навръх празника на родилната помощ.  Както всяка година, така и тази, в отделението бе пресъздаден ритуалът за Бабинден в присъствието на екипът на АГ отделението, неонатологията, колеги – лекари, сестри,..

публикувано на 21.01.19 в 11:36

Нови четири жилищни сгради в Разлог са обновени и санирани по проект за над 1 милион лева

В Разлог приключи поредният проект по обновяване и саниране на многофамилни жилищни сгради. Утре на заключителна конференция ще бъдат представени резултати от изпълнението на строително-монтажните дейности, съобщиха от общинския пресцентър. По проекта са обновени четири блока, като са изпълнени строително-монтажни работи, включващи..

публикувано на 21.01.19 в 11:03

С шоу по фигурно пързаляне ще бъде открита ледената пързалка в Благоевград

Ледената пързалка в Благоевград ще бъде открита с шоу по фигурно пързаляне тази вечер от 18.00 часа.  В програмата ще вземат участие спортен клуб „Ледени искри“, съобщиха от общината.  Атракцията ще бъде разположена на площад „Македония“. Тя ще работи от 10.00 до 22.00 часа. Пързалката е с размери 12x25 м. Капацитетът й е 50 души. Осигурени..

публикувано на 21.01.19 в 08:30

Намалена видимост. Внимание!

Няма ограничения за движение по републиканската пътна мрежа на територията на област Кюстендил. Пътищата са проходими при зимни условия.  В планински райони пътните настилки са заснежени, хлъзгави частично заледени, но са обработени. В ниските части видимостта е намалена заради мъгла. Към този час няма въведени допълнителни ограничения за..

публикувано на 21.01.19 в 08:29

Облачно остава днес

Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания на облачността. Почти без валежи.  Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от изток-североизток.  Максимални температури: в Северна и високите полета на Западна България - между 1° и..

публикувано на 21.01.19 в 07:53

Предстоящи събития - 21 януари

Днес ще се състои официалното откриване на пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемане на Търновската конституция“. Откриването ще започне в 11 часа във фоайето на Община Благоевград, с вход свободен за жителите и гостите на областния град. Експонатите ще бъдат на разположение до 25 януари. Пътуващата изложба е по..

публикувано на 21.01.19 в 07:51