„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград спечели две авторитетни награди от Националния конкурс "Най-зелените компании в България"

Конкурсът се провежда за 8-ми път и е под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Най-добрите идеи, проекти и постижения в областта на устойчивото развитие и опазването на околната среда от страна на бизнеса в България бяха отличени на официална церемония на 11 май в София в авторитетния Конкурс "Най-зелените компании в България". Надпреварата се организира за 8-ма поредна година от b2b Media.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград заслужено и очаквано спечели две награди от конкурса и показа, че е един от лидерите и посланиците на устойчивото опазване на водите и околната среда в България.

В оспорваната надпревара дружеството взе специална награда "Устойчиво развитие за Зелена икономика" и Награда в Категория "Енергетика, Воден сектор" (II-ро място). Специалната награда "Устойчиво развитие за Зелена икономика" е за непрестанните усилия на дружеството да опази природните ресурси, да мотивира своите служители да бъдат „зелени“, както и да образова и научи своите потребители как да използват отговорно водата.

Изключителният успех на „ВиК“ ЕООД – Благоевград за развитието на „зелената“ икономика в региона се доказва и от факта, че в конкурсната категория "Енергетика, Воден сектор" тя дели второто място с АЕЦ Козлодуй, изпреварва ЧЕЗ (III-то място) и е малко след победителят – Софийска вода (I-во място).

Искам да поздравя всички наши служители, партньори и потребители на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с получените награди и да заявя, че нашите сериозни и ежедневни усилия да доставяме чиста вода и да опазваме природата бяха оценени на национално ниво и ни задължават да продължаваме да бъдем още по-професионални и добри в работата си“, сподели инж. Росица Димитрова, управител на дружеството, която получи наградите.

Организаторите и представители на журито споделиха, че са изключително впечатлени от изградения през 2017 г. Музей на водата от „ВиК“ ЕООД – Благоевград, както и от всички усилия на ръководството и служителите на дружеството да опазват и развиват природните ресурси.

Общо 33 компании и организации в 14 категории получиха своите награди в Конкурса за устойчиви идеи, проекти и постижения. Всички наградени може да видите в сайта: green.b2bmedia.bg


Вижте още

Алпинисти обрушват ската при 27-ми км на пътя за Рилския манастир

Алпинисти обрушват ската при 27-ми км на път III-107 Рила – Рилски манастир. Премахват се нестабилните блокове от скалния откос на трите срутища, паралелно се отстраняват и дървета. Те се премахват от собственика на гората - Рилската света обител. Веднага след приключване на обрушването ще започне поставяне на укрепителна стоманена мрежа,..

публикувано на 21.08.18 в 16:26

Възможно е депото в Гоце Делчев да приема отпадъци от Благоевград

Днес общинските съветници от Гоце Делчев прекъсват планирата си ваканция, заради писмо на заместник-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев, в което се настоява депото за твърди битови отпадъци, което обслужва общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, да започне да събира и отпадъците на община Благоевград. Това..

публикувано на 21.08.18 в 15:29

30 бъдещи първокласници са получили предучилищна подготовка в тазгодишното лятно училище в Трън

30 бъдещи първокласници са получили предучилищна подготовка в тазгодишното лятно училище в Трън. Посещенията са безплатни, за децата се осигурява и закуска в 10 часа.  Инициативата е по проект "Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и се реализира за втора поредна..

публикувано на 21.08.18 в 15:13

Осем къщи и стопански постройки в една от махалите на град Хаджидимово са били изпепелени от пожари

Осем къщи и стопански постройки в една от махалите на град Хаджидимово са били изпепелени от пожари за последния месец. Хората се страхуват и подозират, че палежите са умишлени.  Последният пожар е възникнал тази нощ в стопанска постройка. Повечето от животните са спасени, но сградата и над 20 тона сено са изгорели.  Всички пожари са..

публикувано на 21.08.18 в 14:41

Глинени модели на пещи ще изработват деца в кюстендилския музей

Глинени модели на пещи ще изработват деца в кюстендилския музей в периода от 23 до 25 август по време на музейната работилница за деца, съобщи уредникът Мирослава Таскова.  Традиционно, музейната работилница през август е посветена на празника "Панагия – Въздигане на хляба" и насочва вниманието на децата към епохата, от която датира..

публикувано на 21.08.18 в 14:22

Близо километър нов асфалт се полага в сeло Първомай

Днес започна поетапното полагане на асфалтова настилка по шест отсечки на улици, разклонения на главната улица в най-голямото петричко село – Първомай. Преди това се подмени вътрешната водопроводна мрежа по улиците, последва чакалиране и накрая асфалтова настилка.  Инвестицията в село Първомай е изцяло със средства от бюджета на Община Петрич..

публикувано на 21.08.18 в 14:15

Забранено е напояването на земеделски земи с питейна вода в община Дупница

Забранено е напояването на земеделски земи с питейна вода в община Дупница. Заповедта е на кмета Методи Чимев. Глобата за нарушителите е от 50 до 100 лева.  Забранява се поливането с питейна вода на зелени площи, миенето на улици и автомобили, прането на килими.  При необходимост, в селата с недостиг на вода да се въведе режим на..

публикувано на 21.08.18 в 14:00