„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград спечели две авторитетни награди от Националния конкурс "Най-зелените компании в България"

Конкурсът се провежда за 8-ми път и е под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Най-добрите идеи, проекти и постижения в областта на устойчивото развитие и опазването на околната среда от страна на бизнеса в България бяха отличени на официална церемония на 11 май в София в авторитетния Конкурс "Най-зелените компании в България". Надпреварата се организира за 8-ма поредна година от b2b Media.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград заслужено и очаквано спечели две награди от конкурса и показа, че е един от лидерите и посланиците на устойчивото опазване на водите и околната среда в България.

В оспорваната надпревара дружеството взе специална награда "Устойчиво развитие за Зелена икономика" и Награда в Категория "Енергетика, Воден сектор" (II-ро място). Специалната награда "Устойчиво развитие за Зелена икономика" е за непрестанните усилия на дружеството да опази природните ресурси, да мотивира своите служители да бъдат „зелени“, както и да образова и научи своите потребители как да използват отговорно водата.

Изключителният успех на „ВиК“ ЕООД – Благоевград за развитието на „зелената“ икономика в региона се доказва и от факта, че в конкурсната категория "Енергетика, Воден сектор" тя дели второто място с АЕЦ Козлодуй, изпреварва ЧЕЗ (III-то място) и е малко след победителят – Софийска вода (I-во място).

Искам да поздравя всички наши служители, партньори и потребители на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с получените награди и да заявя, че нашите сериозни и ежедневни усилия да доставяме чиста вода и да опазваме природата бяха оценени на национално ниво и ни задължават да продължаваме да бъдем още по-професионални и добри в работата си“, сподели инж. Росица Димитрова, управител на дружеството, която получи наградите.

Организаторите и представители на журито споделиха, че са изключително впечатлени от изградения през 2017 г. Музей на водата от „ВиК“ ЕООД – Благоевград, както и от всички усилия на ръководството и служителите на дружеството да опазват и развиват природните ресурси.

Общо 33 компании и организации в 14 категории получиха своите награди в Конкурса за устойчиви идеи, проекти и постижения. Всички наградени може да видите в сайта: green.b2bmedia.bg


Вижте още

Днес в арт-салона на Радио Благоевград е официалната церемония по награждаването на победителя в конкурса "Любим лекар" за 2018 за област Благоевград

Днес от 19 часа в арт-салона на Радио Благоевград ще се състои официалната церемония по награждаването на победителя в конкурса "Любим лекар" за 2018, излъчен от пациентите чрез гласуване в Радио Благоевград. Инициативата е съвместна с Районната колегия на Българския лекарски съюз. Грамотите и наградите ще бъдат връчени от председателя на РК..

публикувано на 18.10.18 в 08:54

Предстоящи събития - 18 октомври

В Разлог представят дейностите по проекта „Насърчаване и повишаване на мобилизацията на младежта – културно наследство и спортна валоризация”, който обединява четири партньори - „Младежка Християнска Асоциация“ от Солун, Гърция, Югозападния университет „Неофит Рилски”, гръцката община Корделио – Евозмос и община Разлог. Във връзка с..

публикувано на 18.10.18 в 07:38

Разкъсана облачност с максимални температури до 23 градуса

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана, по-значителна над източната половина. На отделни места там ще превали слаб дъжд. Предимно слънчево ще е над западните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°. В планините облачността ще е разкъсана, по-значителна над..

публикувано на 18.10.18 в 07:38

Модно шоу с много изненади подготвят млади дизайнери от Благоевград

Модно, музикално, хумористично шоy - това подготвят млади дизайнери на  20 октомври в Градската Художествена Галерия в Благоевград. Събитието ще започне в 18 часа и  до 22 часа ще предложи интересна и вдъхновяваща програма.  Ще бъде показана новата колекция облекла в градски стил с рециклирани декорации на Puppyish By Nadezhda Chervenkova, която е..

публикувано на 17.10.18 в 16:00

Фестивал на мъжките хорове в Дупница

Шест вокални състава ще участват във Фестивала на мъжките хорове в Дупница. Националният форум се провежда за девети път. Тази година се включват хорове от Благоевград, Монтана, София и Дупница. Откриването е на 20 октомври вечерта, в салона на Драматичния театър. На следващия ден се провежда традиционния концерт-матине в Рилския манастир...

публикувано на 17.10.18 в 15:56

Детска площадка-полигон бе открита днес в с. Соволяно

Инициативата за изграждане на детската площадка за запознаване на най-малките жители на селото с правилата за безопасно участие в движението е на кмета Пламен Илиев. Резултатът е постигнат с общите усилия на кмета, читалището, детска градина „Първи юни“, която има филиал в с. Соволяно. Кметът Пламен Илиев подчерта, че партньорството му с..

публикувано на 17.10.18 в 15:02

Мая Стойчева временно поема регионалното управление на образованието в Кюстендил

С нов началник е от днес Регионалното управление по образование в Кюстендил. Постът временно поема старши експертът Мая Стойчева, а заповедта е на министъра на образованието. Досегашният началник Радостина Новакова вече е на работа в министерството, като директор на Дирекция “Квалификация и кариерно развитие“. Тя беше единственият кандидат..

публикувано на 17.10.18 в 14:43