„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград спечели две авторитетни награди от Националния конкурс "Най-зелените компании в България"

Конкурсът се провежда за 8-ми път и е под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Най-добрите идеи, проекти и постижения в областта на устойчивото развитие и опазването на околната среда от страна на бизнеса в България бяха отличени на официална церемония на 11 май в София в авторитетния Конкурс "Най-зелените компании в България". Надпреварата се организира за 8-ма поредна година от b2b Media.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград заслужено и очаквано спечели две награди от конкурса и показа, че е един от лидерите и посланиците на устойчивото опазване на водите и околната среда в България.

В оспорваната надпревара дружеството взе специална награда "Устойчиво развитие за Зелена икономика" и Награда в Категория "Енергетика, Воден сектор" (II-ро място). Специалната награда "Устойчиво развитие за Зелена икономика" е за непрестанните усилия на дружеството да опази природните ресурси, да мотивира своите служители да бъдат „зелени“, както и да образова и научи своите потребители как да използват отговорно водата.

Изключителният успех на „ВиК“ ЕООД – Благоевград за развитието на „зелената“ икономика в региона се доказва и от факта, че в конкурсната категория "Енергетика, Воден сектор" тя дели второто място с АЕЦ Козлодуй, изпреварва ЧЕЗ (III-то място) и е малко след победителят – Софийска вода (I-во място).

Искам да поздравя всички наши служители, партньори и потребители на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с получените награди и да заявя, че нашите сериозни и ежедневни усилия да доставяме чиста вода и да опазваме природата бяха оценени на национално ниво и ни задължават да продължаваме да бъдем още по-професионални и добри в работата си“, сподели инж. Росица Димитрова, управител на дружеството, която получи наградите.

Организаторите и представители на журито споделиха, че са изключително впечатлени от изградения през 2017 г. Музей на водата от „ВиК“ ЕООД – Благоевград, както и от всички усилия на ръководството и служителите на дружеството да опазват и развиват природните ресурси.

Общо 33 компании и организации в 14 категории получиха своите награди в Конкурса за устойчиви идеи, проекти и постижения. Всички наградени може да видите в сайта: green.b2bmedia.bg


Вижте още

Кметът на Симитли Апостол Апостолов връчи званието „Почетен гражданин“ на Йордан Костов

Йордан Костов беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Симитли“. Това се случи по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Председателят на местния парламент Владимир Христов откри сесията при кворум от 11 общински съветници. Гласуването бе..

публикувано на 24.05.18 в 19:32

В Гърмен отново излязоха на протест, за да напомнят на институциите за неспазените обещания

Десетки жители на Гърмен се събраха на протест навръх празника на българската просвета и култура и на славянската писменост по повод третата годишнина от размириците в общинския център. Шествието тръгна от площада срещу Общинската администрация и стигна до мястото на сблъсъка между роми и българи на 23 май 2015 година. Там..

публикувано на 24.05.18 в 19:29

Вдъхновен 24-ти май в Петрич

Празнично шествие днес тръгна от градския площад на Петрич в посока паметник „Народни будители”. Портрет на светите Кирил и Методий, носен от ученици, духов оркестър, мажоретни формации, ученици, учители и граждани оформиха представително дефиле по улиците на града. Изключително силна като идея, съдържание, символика и послания, беше..

публикувано на 24.05.18 в 19:01

В Перник се проведе парад на книгата

С парад на книгата в Перник бе честван 24 май. Стотици деца и учители дефилираха в центъра на града с любимите си книги в ръце.  В шествието участваха 23 представителни блока на всички училища в общината. За първи път тази година към парада на книгата се присъединиха и възпитанци на Училища Европа. Гордеем се с 24 май, защото той е символ на..

публикувано на 24.05.18 в 18:44

Благоевград се включи в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“

Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включи в националната инициатива „Написаното остава. Пиши правилно!“. Тя се организира по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките. Събитието се проведе на площад „Македония“,..

публикувано на 24.05.18 в 18:39

Празнични сюжети от Благоевград – в звук и кадър

В Благоевград днес тържествено отбелязахме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  На 24 май отбелязваме и Празникът на Благоевград. Празнични сюжети от Благоевград -   в звук и кадър: Чуйте звуковия файл...

публикувано на 24.05.18 в 16:32

Галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил отбелязва рождения си ден с изложба „Православие“

Изложбата "Православие" с икони от колекцията на Румен Манов откри художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Изложбата съвпада с рождения ден на галерията, който се чества в Деня на българската просвета и култура. Колекционерът Румен Манов е роден през 1964 година в Кюстендил. Той е почетен гражданин на Кюстендил..

публикувано на 24.05.18 в 16:16