Дупница ще посрещне танцьори от 7 държави

Танцьори от 7 държави ще участват в Югозападния международен фолклорен фестивал “Мир на Балканите” в Дупница. 

Форумът се провежда за 17-ти път. Той ще продължи от 27 до 30 май, в рамките на Майските празници на културата. Участие са заявили състави от Молдова, Македония, Румъния, Босна, Грузия и Гърция. Ще се изявят и домакините от Дупница. Фестивалът ще започне с дефиле по улиците на града. 

 Всички концерти ще бъдат от 18 ч. на площад “Свобода”.


Вижте още

Едно училище в Дупница излиза в грипна ваканция

От днес до края на седмицата СУ“Св. Климент Охридски“ в Дупница излиза в грипна ваканция. Предписанието е направено от РЗИ. Това съобщи за Радио Благоевград пиарът на община Дупница Христо Апостолов. То е единственото училище на територията на общината, което излиза в принудителна ваканция, уточни Апостолов. 

публикувано на 21.01.19 в 18:33

В Горно Спанчево отбелязаха Бабинден

Днес бабите от с. Горно Спанчево отбелязаха Бабинден с много почерпки, хора и спомени от миналото. Двете инициаторки на сбирката са етървите Мария и Зоица Пърличкови, като всички баби се събраха в магазина на селото. Най-вкусните и най-големи почерпки тази година бяха от най-младите баби - Васка Шунева и Валентина Васкова, на които им се родиха внучета..

публикувано на 21.01.19 в 17:03

Бабинден в Разлог

Днес отбелязваме Деня на родилната помощ. Този ден е обявен за празник през 1951 г., а оттам и на акушерите и гинеколозите. 211 бебета са се родили за изминалата година в община Разлог. 153 от тях са жители на Разлог, между които и три двойки близнаци, съобщават от Пресцентъра на община Разлог. Началникът на отделението д-р Радка Божикова и нейният..

публикувано на 21.01.19 в 16:29

Три момичета от Кюстендилска област с награди от националния конкурс „Полицаят е мой приятел и учител

Леа Борисова от ОУ „Професор Марин Дринов“ – Кюстендил, София Лъчезарова и Дария Боюклийска от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Дупница получиха грамоти и подаръци от Националния коледен конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“, съобщават от Пресцентъра на ОД на МВР - Кюстендил.  Наградените  момичета са третокласнички и се..

публикувано на 21.01.19 в 16:28

Въздухът над Благоевград отново най-мръсен в страната

През последните две денонощия в Благоевград са измерени рекордни завишавания на въздуха с фини прахови частици. Това каза за Радио Благоевград  Александър Гошев - гл. експерт в Дирекция „Превантивна дейност“ в РИОСВ - Благоевград. Така областният център се нарежда на първо място в страната със замърсеност на въздуха 3,6 пъти над среднодневната..

публикувано на 21.01.19 в 16:26

Разследват кражба от аптека в Кюстендил

Тази сутрин е постъпил сигнал в полицията в Кюстендил за извършена кражба на пари, лекарства и медицински апарати от аптека в града, съобщават от Пресцентъра на ОД на МВР - Кюстендил. Проникването в обекта е извършено чрез взломяване на входната врата на аптеката. Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група. По случая е започнато досъдебно..

публикувано на 21.01.19 в 15:58

Проучване "Таен клиент" в ЧЕЗ Електро оценява качеството на обслужване

Изследването ще обхване центровете за обслужване на клиенти и информационната линия 0700 10 010, на която през изминалата година са постъпили близо 244 000 обаждания от клиенти на Дружеството За поредна година „ЧЕЗ Електро България“ АД ще възложи на независима организация да проведе проучвания от типа „таен клиент“, за да провери спазват ли..

публикувано на 21.01.19 в 15:39