Дупница ще посрещне танцьори от 7 държави

Танцьори от 7 държави ще участват в Югозападния международен фолклорен фестивал “Мир на Балканите” в Дупница. 

Форумът се провежда за 17-ти път. Той ще продължи от 27 до 30 май, в рамките на Майските празници на културата. Участие са заявили състави от Молдова, Македония, Румъния, Босна, Грузия и Гърция. Ще се изявят и домакините от Дупница. Фестивалът ще започне с дефиле по улиците на града. 

 Всички концерти ще бъдат от 18 ч. на площад “Свобода”.


Вижте още

Инвестиционно предложение за изграждане на Дом за стари хора край село Бачево

Частен инвеститор реализира инвестиционно предложение за изграждане на Дом за стари хора в местността "Власовица" край село Бачево.  Има издадено разрешение от община Разлог за изработването на комплексен проект за инвестиционната инициатива. Трябва да се направи подробен устройствен план за урегулирания имот, който е в зона за курортни и..

публикувано на 16.10.18 в 19:20

Националната студентска изложба конкурс беше открита в Югозападния университет

67 млади автори представят творби в областта на графиката, живописта и скулптурата в единадесетото издание на Националната изложба конкурс, която беше открита във фоайето на Първи учебен корпус на Югозападния университет. Събитието е в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се организира от Факултета по изкуствата. Близо..

публикувано на 16.10.18 в 17:36

Турист е починал в района на Седемте Рилски езера

Това съобщи ръководителят на Планинският спасителен отряд от Дупница Кирил Чолаков.  Мъжът е на 66 години, от София, бил е в района на Петото езеро със съпругата си. Вероятно причината за смъртта е масивен инфаркт, каза Чолаков.  Сигнал до тел. 112 е подала съпругата, а оттам са го препратили до планинските спасители. Тялото на мъжа вече е..

публикувано на 16.10.18 в 17:29

Мъжът, катастрофирал с училищния автобус в Кюстендилско, е получил инфаркт, но е положил усилия да приведе автобуса в покой

Вчера, около 15 часа, в село  Слокощица, община Кюстендил, е настъпило пътно-транспортно произшествие с училищен автобус, в който се возели деца. По първоначални данни, по време на движение на автобуса, на управляващия го водач му прилошало.  Въпреки здравословния проблем, мъжът положил усилия да приведе автобуса в покой – направил опит да..

публикувано на 16.10.18 в 17:13

Студентският съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе организатор на младежка конференция, която се проведе в БАН

Студентският съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ със съдействието на Академия за лидери бе организатор и домакин на младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят, в която участваха студенти от специалностите „Международни отношения“, „Право“ и „Журналистика“.  Форумът се проведе в зала на..

публикувано на 16.10.18 в 15:02

През ноември ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив" Бобов дол, заради участието им в протест

През ноември ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив" Бобов дол - в несъстоятелност, заради участието им в протест, състоял се на 11 май 2017 година. Безпрецедентното дело е по искова молба на работодателя - "Въгледобив" Бобов дол, срещу миньорите от мините, излезли на протест, заради забавени заплати. Причина за отлагането..

публикувано на 16.10.18 в 14:39

Жители на село Джерман настояват за изграждане на скоростоограничители

За изграждането на 5 скоростоограничителя настояват жители на дупнишкото село Джерман. Заявлението до община Дупница е от кмета Ангел Цветков. Под искането са се подписали над 250 души. Целта е да се предотвратят пътни инциденти на главната улица. Там преминават и играят много деца, пише в заявлението кметът. Той изтъква честите..

публикувано на 16.10.18 в 14:30