Дупница ще посрещне танцьори от 7 държави

Танцьори от 7 държави ще участват в Югозападния международен фолклорен фестивал “Мир на Балканите” в Дупница. 

Форумът се провежда за 17-ти път. Той ще продължи от 27 до 30 май, в рамките на Майските празници на културата. Участие са заявили състави от Молдова, Македония, Румъния, Босна, Грузия и Гърция. Ще се изявят и домакините от Дупница. Фестивалът ще започне с дефиле по улиците на града. 

 Всички концерти ще бъдат от 18 ч. на площад “Свобода”.


Вижте още

Кметът на Симитли Апостол Апостолов връчи званието „Почетен гражданин“ на Йордан Костов

Йордан Костов беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Симитли“. Това се случи по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Председателят на местния парламент Владимир Христов откри сесията при кворум от 11 общински съветници. Гласуването бе..

публикувано на 24.05.18 в 19:32

В Гърмен отново излязоха на протест, за да напомнят на институциите за неспазените обещания

Десетки жители на Гърмен се събраха на протест навръх празника на българската просвета и култура и на славянската писменост по повод третата годишнина от размириците в общинския център. Шествието тръгна от площада срещу Общинската администрация и стигна до мястото на сблъсъка между роми и българи на 23 май 2015 година. Там..

публикувано на 24.05.18 в 19:29

Вдъхновен 24-ти май в Петрич

Празнично шествие днес тръгна от градския площад на Петрич в посока паметник „Народни будители”. Портрет на светите Кирил и Методий, носен от ученици, духов оркестър, мажоретни формации, ученици, учители и граждани оформиха представително дефиле по улиците на града. Изключително силна като идея, съдържание, символика и послания, беше..

публикувано на 24.05.18 в 19:01

В Перник се проведе парад на книгата

С парад на книгата в Перник бе честван 24 май. Стотици деца и учители дефилираха в центъра на града с любимите си книги в ръце.  В шествието участваха 23 представителни блока на всички училища в общината. За първи път тази година към парада на книгата се присъединиха и възпитанци на Училища Европа. Гордеем се с 24 май, защото той е символ на..

публикувано на 24.05.18 в 18:44

Благоевград се включи в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“

Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включи в националната инициатива „Написаното остава. Пиши правилно!“. Тя се организира по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките. Събитието се проведе на площад „Македония“,..

публикувано на 24.05.18 в 18:39

Празнични сюжети от Благоевград – в звук и кадър

В Благоевград днес тържествено отбелязахме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  На 24 май отбелязваме и Празникът на Благоевград. Празнични сюжети от Благоевград -   в звук и кадър: Чуйте звуковия файл...

публикувано на 24.05.18 в 16:32

Галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил отбелязва рождения си ден с изложба „Православие“

Изложбата "Православие" с икони от колекцията на Румен Манов откри художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Изложбата съвпада с рождения ден на галерията, който се чества в Деня на българската просвета и култура. Колекционерът Румен Манов е роден през 1964 година в Кюстендил. Той е почетен гражданин на Кюстендил..

публикувано на 24.05.18 в 16:16