Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ днес представя „Великденско вино“ и „Щастливият Бекет“

Театър „Възраждане“ излиза днес от 19.00 часа на Голямата сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ с постановката „Великденско вино“. 

В рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“ от 21.30 часа в Младежкия дом ще бъде представен един алтернативен театрален спектакъл, вдъхновен от пиесата „О, щастливи дни“ на Самюел Бекет – „Щастливият Бекет“. Пиесата на Константин Илиев „Великденско вино“, поставена от режисьора Весела Василева, е с няколко номинации „АСКЕЕР 2017“ и Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „АСКЕЕР 2017“.  Началото на представлението е в 19.00 часа, информира Пресцентърът на Община Благоевград. 


Вижте още

Наличието на фини прахови частици във въздуха в Благоевград е под нормата

38.6 микрограма на кубичен метър е наличието на фини прахови частици във въздуха в Благоевград, което е под нормата от 50 микрограма. Това показват данните на Европейската агенция по околна среда към 9 часа тази сутрин. 

публикувано на 23.01.19 в 09:04

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес в област Благоевград

Жълт код за обилни валежи е обявен за четири области в Южна България.  Между 25 и 30 литра на квадратен метър дъжд се очакват в района на Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. 

публикувано на 23.01.19 в 08:34

Предстоящи събития - 23 януари

Удължиха грипната ваканция в Перник. Училищата в областта ще останат затворени до 24 януари включително, съобщиха от Регионалното управление на образованието.  Още две училища в Дупница преустановят от днес занятия заради голям брой заболели ученици. След като от вчера са преустановени учебните занятия в Основно училище „Св. Климент..

публикувано на 23.01.19 в 07:41

Облачно с валежи от дъжд

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време, с временни разкъсвания на облачността преди обяд. В сутрешните часове все още ще превалява в североизточните райони, докато в останалата част от страната валежите временно ще спрат. След обяд от югозапад ще започнат валежи, предимно от дъжд, в северозападните райони и по високите..

публикувано на 23.01.19 в 07:32

Министър Димов постави пред сръбския си колега въпроса за екологичното състояние на река Драговищица

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна днес с министъра на защитата на околната среда на Република Сърбия Горан Триван. Срещата се състоя в Димитровград, на която двамата обсъдиха теми в сферата на трансграничното опазване на околната среда и водите. Министър Димов постави въпросите за потенциалното замърсяване на трансграничната..

публикувано на 22.01.19 в 17:36

Зала „Скаптопара“ в Благоевград с ново и модерно осветление

Модерно енергоспестяващо осветление е изградено в зала „Скаптопара“ в Благоевград. Поставени са общо 16 нови осветителни тела. Старото осветление не е демонтирано, като то също ще бъде използвано. Процесът на модернизиране в зала „Скаптопара“ продължава. Предстои да бъдат монтирани колонни климатици, както и топла въздушна завеса. В момента..

публикувано на 22.01.19 в 16:40

Потвърдиха диагнозата за смъртта на 5-годишното дете в Благоевград – вирусна пневмония

Петгодишно дете от Благоевград почина в областната болница след тежка вирусна пневмония. Усложненията от грипа са сериозни и се развиват много бързо, предупреждават от Региоанлната здравна инспекция. Петгодишното момченце е било отпаднало и с висока температура, когато е прегледано в неотложния кабинет. Веднага е прието е в областната..

публикувано на 22.01.19 в 16:33