Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ днес представя „Великденско вино“ и „Щастливият Бекет“

Театър „Възраждане“ излиза днес от 19.00 часа на Голямата сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ с постановката „Великденско вино“. 

В рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“ от 21.30 часа в Младежкия дом ще бъде представен един алтернативен театрален спектакъл, вдъхновен от пиесата „О, щастливи дни“ на Самюел Бекет – „Щастливият Бекет“. Пиесата на Константин Илиев „Великденско вино“, поставена от режисьора Весела Василева, е с няколко номинации „АСКЕЕР 2017“ и Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „АСКЕЕР 2017“.  Началото на представлението е в 19.00 часа, информира Пресцентърът на Община Благоевград. 


Вижте още

Започва укрепване на ската над срутищата при 27-ми км на път III-107 Рила - Рилски манастир

   Утре стартира изрязването на дърветата над трите срутища и обрушването на скатовете от алпинисти. Дърветата ще се премахват от собственика на гората - Рилският манастир. Днес беше направен оглед на терена и е решено двете дейности да се извършват паралелно. След като завърши обрушването ще се монтират и мрежите. Първоначалното укрепване се..

публикувано на 20.08.18 в 16:02

Археолози намериха мраморна статуя в античния град Хераклея Синтика край Петрич

Нараства интересът към откритията на археолозите в античния град Хераклея Синтика, намиращ се близо до Петрич. Намерените мраморна статуя и римски надписи доказват теорията, че това е бил най-важният град от древната история на страната по поречието на река Струма. Повече информация от доц. Людмил Вагалински - директор на Археологическия институт с..

публикувано на 20.08.18 в 14:55

Започва изграждането на нова клетка към депото за битови отпадъци на Петрич

Изградените три клетки към Депото за твърди битови отпадъци вече са с изчерпан капацитет. Вече е факт договорът между Община Петрич и ПУДООС за безвъзмездно финансиране. Срокът за изпълнение на обекта е 180 дни.  Община Петрич има одобрено финансиране за около 10 млн лв, които са за Компостиращата инсталация и инсталация за предварителна..

публикувано на 20.08.18 в 14:45

Напълно обновена е детската площадка в дупнишкото село Яхиново

Поставени са перголи, пясъчник и ударопоглъщаща настилка. Финансирането, в размер на 10 000 лева, е осигурено от ПУДООС. Община Дупница пък се ангажира да закупи ограда за детския кът.  Все още не е започнало изкърпването на дупки по улиците в селото, съобщи кметът Софка Скоклева. Очаква се то да стартира в началото на септември. Засега е..

публикувано на 20.08.18 в 14:20
Rafale C и двойка Mirage 2000-5 ескортират самолет за ДРЛОиУ E-3F Sentry.

Дупница е домакин на Европейско първенство по авиомоделизъм

Турнирът се провежда от днес до 25 август. Той беше открит тържествено снощи на площад “Свобода”.  Участват около 300 от най-добрите състезатели от 28 държави. Стартовете са всеки ден от 9 до 19 часа, в местността " Червенобрежки ливади ".  Дупница има традиция в организацията на първенства по авиомоделизъм. През годините тя е домакинствала..

публикувано на 20.08.18 в 14:18

В Разлог откриха четири жилищни сгради, санирани по европроект

Заместник - кметът по социалните дейности на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, днес преди обяд на официална церемония, на която присъстваха представители на администрацията и граждани, преряза лентата по официалното завършване на строително - ремонтните дейности на един от жилищните блокове, който е част от проекта за повишаване на енергийна..

публикувано на 20.08.18 в 13:29

Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунел "Кривия" на ГП E-79

Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунел "Кривия" на път I-1 /E-79/ Благоевград – Кулата в района на Кресненското дефиле.  Вследствие на авария по електропреносната мрежа, временно е прекъснато осветлението в съоръжението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

публикувано на 20.08.18 в 12:20