Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестнайсет деца с награди от конкурса "Нашите деца свирят Бах"

23
Симеона Кротева и Елисавета Каменичка

Награждаването и гала-концертът на победителите в Осмото издание на конкурса "Нашите деца свирят Бах" се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. 

В първа възрастова група призьорите са: 

Първо място за Анна Русева от Видин с преподавател Ана Илиева. Второто място спечели Ася Анакиева от Благоевград с преподавател Илиана Георгиева. Третото място си поделиха Диляна Стоянова от Благоевград с преподавател Златка Стойчева и Ивона Чокова от Петрич с преподавател Ирина Назърова.

Наградените във втора възрастова група са:

Емилия Атанасова от Благоевград с преподавател Златка Стойчева спечели първа награда. Втората е за Дан Христов от Благоевград с преподавател Анита Богданова и Рада Арнаудова от София с преподавател Анастасия Дамянова. Трима се нареждат на почетната стълбица на третото място: Йоана Трендафилова от Благоевград с преподавател Иванка Коляшева, Надежда Ангелова от Благоевград с преподавател Иванка Коляшева и Горан Марков от Петрич с преподавател Ирина Назърова. Сава Статков от София с преподавател Фани Куцарова получи поощрение.

Победителите в трета възрастова група са:

Първа награда - Симеона Кротева от Благоевград с преподавател Иванка Коляшева. Втора награда - Калина Огнянова от Перник с преподавател Анна Тодорова. Трета награда - Яна Мезеклиева от София с преподавател  Доротея Димитрова.  Александра Полежанова от Банско с преподавател Марина Иванова получи поощрение.

ГРАН ПРИ СТАТУЕТКА отиде при Симеона Кротева

Симеона Кротева можете да видите във видеото ->



Награда от Фондация на името на проф. Красимир Гатев за най-артистично присъствие се присъди на Емилия Атанасова от Благоевград с преподавател Златка Стойчева.

Общи 30 деца от София, Видин, Благоевград, Банско, Сандански, Петрич и Крива Паланка, Македония, се явиха на Осмото издание на конкурса за млади пианисти-непрофесианилсти "Нашите деца свирят Бах", който се възстановява след близо 20-годишно прекъсване. Организатор на конкурса е Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград в партньорство с Радио Благоевград.

Жури бяха изявените музиканти:  проф.Йордан Гошев, Велин Илиев и Весела Пенева.

Сред връчващите награди на официалната церемония имаше лауреати на конкурса от първите му издания. Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка обяви, че Радио Благоевград прави пълен аудиозапис на гала-концерта, с който младите музиканти подписват себе си в историята на конкурса. 



 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30

Българският фармацевтичен съюз награди журналистката Лалка Радкова и Радио Благоевград

Журналистът Лалка Радкова от БНР - Радио Благоевград и директорът на Радиото на Югозапада, Рина Далева, получиха отличия и почетни грамоти от  ръководството на Българският фармацевтичен съюз. Съюзът даде висока оценка за работата на Лалка Радкова с ресор "Здравеопазване". Зам. председателят на Регионалната лекарска колегия в Благоевград, Константин..

публикувано на 10.02.24 в 17:03

С репортерска акция Радио Благоевград почете рождения ден на БНР

Жители и гости на областния център бяха зарадвани с подаръци - календари с логото на обществената медия.  Слушателите определят БНР като символ на началото, на традицията, която с времето се модернизира и в крак с времето отговаря на всички съвременни условия при наличието на конкуренция в медийното пространство.  БНР е доказало през годините, че е..

публикувано на 25.01.24 в 14:01

БНР чества 89 години от своето създаване

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост.  Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с..

публикувано на 25.01.24 в 09:23

Благодарствено писмо до Радио Благоевград

Директорът на ДТ „Никола Вапцаров“ в Благоевград Маргарита Мачева изпрати благодарствено писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. В него тя благодари за огромната подкрепа, която и е оказана през изминалата година. „Искрено се надяваме, че и за в бъдеще ще можем да разчитаме на съдействието Ви и на все така ефективното..

публикувано на 21.12.23 в 14:57

Приключи благотворителната инициатива „Подари време“

С концерт на ФГ „Бисери“ и ДЮФА “Пиринска китка” към  Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград приключи благотворителната инициатива на Неврокопската митрополия и Радио Благоевград под надслов „Подари време“. Тя бе организирана в навечерието на Рождество Христово и по повод 50-годишния юбилей на Радиото на Югозапада...

публикувано на 15.12.23 в 18:14

Споделяме с Вас „Споделеното с приятели“

"Споделено с приятели" – под това мото преминава тази юбилейна година за Радио Благоевград. И така усещаме официалните поздравителни адреси, които получавахме през целия ден на кулминацията на честванията – 11-ти декември. Освен от една от най-важните и значими институции в страната – Президентството - към нас с признание за авторитета, който..

публикувано на 12.12.23 в 14:25