Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестнайсет деца с награди от конкурса "Нашите деца свирят Бах"

23
Симеона Кротева и Елисавета Каменичка

Награждаването и гала-концертът на победителите в Осмото издание на конкурса "Нашите деца свирят Бах" се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. 

В първа възрастова група призьорите са: 

Първо място за Анна Русева от Видин с преподавател Ана Илиева. Второто място спечели Ася Анакиева от Благоевград с преподавател Илиана Георгиева. Третото място си поделиха Диляна Стоянова от Благоевград с преподавател Златка Стойчева и Ивона Чокова от Петрич с преподавател Ирина Назърова.

Наградените във втора възрастова група са:

Емилия Атанасова от Благоевград с преподавател Златка Стойчева спечели първа награда. Втората е за Дан Христов от Благоевград с преподавател Анита Богданова и Рада Арнаудова от София с преподавател Анастасия Дамянова. Трима се нареждат на почетната стълбица на третото място: Йоана Трендафилова от Благоевград с преподавател Иванка Коляшева, Надежда Ангелова от Благоевград с преподавател Иванка Коляшева и Горан Марков от Петрич с преподавател Ирина Назърова. Сава Статков от София с преподавател Фани Куцарова получи поощрение.

Победителите в трета възрастова група са:

Първа награда - Симеона Кротева от Благоевград с преподавател Иванка Коляшева. Втора награда - Калина Огнянова от Перник с преподавател Анна Тодорова. Трета награда - Яна Мезеклиева от София с преподавател  Доротея Димитрова.  Александра Полежанова от Банско с преподавател Марина Иванова получи поощрение.

ГРАН ПРИ СТАТУЕТКА отиде при Симеона Кротева

Симеона Кротева можете да видите във видеото ->



Награда от Фондация на името на проф. Красимир Гатев за най-артистично присъствие се присъди на Емилия Атанасова от Благоевград с преподавател Златка Стойчева.

Общи 30 деца от София, Видин, Благоевград, Банско, Сандански, Петрич и Крива Паланка, Македония, се явиха на Осмото издание на конкурса за млади пианисти-непрофесианилсти "Нашите деца свирят Бах", който се възстановява след близо 20-годишно прекъсване. Организатор на конкурса е Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград в партньорство с Радио Благоевград.

Жури бяха изявените музиканти:  проф.Йордан Гошев, Велин Илиев и Весела Пенева.

Сред връчващите награди на официалната церемония имаше лауреати на конкурса от първите му издания. Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка обяви, че Радио Благоевград прави пълен аудиозапис на гала-концерта, с който младите музиканти подписват себе си в историята на конкурса. 



 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21