Класическа музика на открито в съчетание с аромат на липов цвят

Добромир Момеков в "Метаморфози"

Камерна опера - Благоевград ще изнесе концерт на открито.

Събитието ще се състои на площад „Македония“, на 14 юни от 19:00 часа. Оркестърът на Камерна опера с диригент Красимир Топалов и солистите ще зарадват публиката с популярни арии, канцонети, увертюри от оперния репертоар на Моцарт, Росини, Верди, Калман и други. 

Солисти ще бъдат Борис Тасков - тенор и Добромир Момеков - баритон.

Концертите на открито през летните месеци са традиция за Камерна опера - Благоевград. Освен тях, в последните години  Камерна опера представи на своята сцена постановките „Любовен еликсир”, „Джани Скики”, „Китайките”, „Хирургия”, „Пинокио”, „Дидона и Еней”, „Копче за сън”, „Рита”, „Тайният брак”, „Така правят всички”, „Бастиен и Бастиена", „Царицата на чардаша", „Кармен" и много престижни концерти. Специални гости в два от тях бяха големите български музиканти – цигуларят Веско Пантелеев–Ешкенази и великолепния тенор Калуди Калудов.

Вижте още

Кулинарна изложба в Перник

Шестнадесет читалища от област Перник взеха участие в тазгодишната кулинарна изложба конкурс на традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня от Никулден до Сирви Заговезни. Надпреварата цели да възроди, популяризира и съхрани традиционното кулинарно изкуство в региона. Тя се провежда от 2004 година, в средата на месец декември, а..

публикувано на 18.12.18 в 18:08

Медицинският съвет в Сандански освободи д-р Георги Алексиев

С голямо мнозинство Медицинският съвет в МБАЛ „Югозападна болница“ в Сандански гласува освобождаването на хирурга д-р Георги Алексиев от поста му завеждащ хирургическото отделение. До свикването на Медицинския съвет се стигна след протести в Сандански, с които гражданите настояваха хирургът да бъде възстановен на работа. В четвъртък, 20..

публикувано на 18.12.18 в 17:30

Традиционен благотворителен кулинарен базар в село Долно Драглище

В село Долно Драглище се проведе традиционният благотворителен кулинарен базар за набиране на средства за новостроящия се храм „Св. Св. Йоаким и Анна“. Гости на базара бяха кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, зам.-кметът инж. Венцислав Гърменов и народният представител д-р Емил Тончев. Събрани са 1220 лева. Кметът на селото Лиляна..

публикувано на 18.12.18 в 16:54

Вдигат параклис в двора на Шесто средно училище в Перник

В присъствието на Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийска епархия, който отслужи молебен и водосвет, днес беше направена първата копка за изграждането на параклис в двора на Шесто средно училище в Перник.  Параклисът е посветен на светите братя Кирил и Методий, които са патрон на учебното заведение, а инициативата е на директора..

публикувано на 18.12.18 в 15:41

Електронни табла на автобусните спирки в Дупница

Електронни информационни табла вече работят по автобусните спирки в Дупница. До момента са монтирани 23 табла.  Продължава поставянето и на останалите спирки. Те показват актуалното разписание на автобусите, направлението, точния час и температурата. Тестовият период на таблата ще продължи 20 дни. Те ще бъдат свързани и с мобилно приложение...

публикувано на 18.12.18 в 14:44

Обявяват конкурс за завеждащ хирургическото отделение към болницата в Сандански

За длъжността завеждащ на хирургическото отделение към МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански ще бъде организиран конкурс. До момента ръководното място заемаше д-р Георги Алексиев. Неговият договор беше прекратен, което доведе до протести от страна на пациенти и лекари. Казусът решаваше днес медицински съвет към лечебното заведение. Досегашният..

публикувано на 18.12.18 в 14:41

Коледен концерт "AББА Мания"

Оркестърът на Камерна опера - Благоевград и джаз формация "София" ще представят най-популярните песни на легендарната шведска група "АББА".  Началото му ще бъде поставено в 18.30 часа на 19 декември в зала „Яворов".   В програмата са включени  „Voulez-vous“, „Lay all your love on me“, “Mamma Mia“ , „SOS“, „Money, money, money“ и още златни хитове на..

публикувано на 18.12.18 в 13:12