Класическа музика на открито в съчетание с аромат на липов цвят

Добромир Момеков в "Метаморфози"

Камерна опера - Благоевград ще изнесе концерт на открито.

Събитието ще се състои на площад „Македония“, на 14 юни от 19:00 часа. Оркестърът на Камерна опера с диригент Красимир Топалов и солистите ще зарадват публиката с популярни арии, канцонети, увертюри от оперния репертоар на Моцарт, Росини, Верди, Калман и други. 

Солисти ще бъдат Борис Тасков - тенор и Добромир Момеков - баритон.

Концертите на открито през летните месеци са традиция за Камерна опера - Благоевград. Освен тях, в последните години  Камерна опера представи на своята сцена постановките „Любовен еликсир”, „Джани Скики”, „Китайките”, „Хирургия”, „Пинокио”, „Дидона и Еней”, „Копче за сън”, „Рита”, „Тайният брак”, „Така правят всички”, „Бастиен и Бастиена", „Царицата на чардаша", „Кармен" и много престижни концерти. Специални гости в два от тях бяха големите български музиканти – цигуларят Веско Пантелеев–Ешкенази и великолепния тенор Калуди Калудов.

Вижте още

Падна фасадата на МОЛ "Ларго" в Благоевград

 В резултат на силния вятър падна фасадата на МОЛ "Ларго " в Благоевград. На място са екипи на пожарната и бърза помощ. Няма пострадали хора.Полицията е отцепила района. Инцидентът е станал малко преди 18.30 ч. Свидетели разказаха за това, че са чули тътен, който е разтърсили в центъра на Благоевград, след който върху площада са паднали панели от фасадата..

публикувано на 24.09.18 в 18:53

Интензивен е трафикът по първокласен път Е-79

  Интензивен е трафикът към столицата, съобщават от пресцентъра на МВР. Наблюдава се засилен трафик и по главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле. Колона от автомобили се образува  на пътен възел „Симитли“. Там се събират идващите от ГКПП Кулата и прибиращите се от района на Банско и Разлог. Засега сериозни инциденти в Благоевградска..

публикувано на 24.09.18 в 16:36
Младен Маринов

Министър Младен Маринов ще открие реновираната сграда на ОД на МВР- Благоевград

В утрешния ден министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновената сграда на ОД на МВР в Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Дейностите се извършени по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР“ и са осъществени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в..

публикувано на 24.09.18 в 14:48

Благоевградчани разбиха конкуренцията в планинското бягане на Витоша

  Живеещият в Благоевград Димчо Мицов от гр.Сапарева баня за втора поредна година спечели популярното състезание по планинско бягане „Витоша-моята планина“.В конкуренцията на най-силните големите имена в планинското бягане-Кирил Николов-Дизела,Йоло Николов,Александър Петров и Митко Ценов,той пробяга 16-те км от Боянското ханче до хижа..

публикувано на 24.09.18 в 14:01

Вили Костова ще открие своя изложба с благотворителна цел

Каузата е с цел набавяне на средства за Доброволческата кухня към черквата „Св.Николай Чудотворец“ в благоевградския кв. „Грамада“. Вили Костова е завършила някогашната Художествена гимназия – днешната НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“-Благоевград. По-късно става икономист, но в началото на тази година се връща към рисуването. „Картините растяха..

публикувано на 24.09.18 в 13:50
Банско

Много събития ще има в курорта Банско, посветени на празника на града - 5 октомври

На тази дата през 1912 година населеното място извоюва свободата си от турското робство. Проявите ще започнат още на 1 октомври с Детски спортен празник под наслов „Растем здрави и силни” в градския парк. Децата ще участват във вело-родео с колела и тротинетки, в състезателна игра „Удари перото най-далече” и още много забавления, осигурени от..

публикувано на 24.09.18 в 12:24

Интензивен е вече трафикът на граничния пункт „Кулата“

Това съобщиха от Граничната полиция. В края на трите почивни дни от 14 до 20 часа се ограничава движението на камионите над 12 тона по най-натоварените пътища и автомагистралите. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.  За улеснение на трафика през „Владая“ от 10 до..

публикувано на 24.09.18 в 08:29