Класическа музика на открито в съчетание с аромат на липов цвят

Добромир Момеков в "Метаморфози"

Камерна опера - Благоевград ще изнесе концерт на открито.

Събитието ще се състои на площад „Македония“, на 14 юни от 19:00 часа. Оркестърът на Камерна опера с диригент Красимир Топалов и солистите ще зарадват публиката с популярни арии, канцонети, увертюри от оперния репертоар на Моцарт, Росини, Верди, Калман и други. 

Солисти ще бъдат Борис Тасков - тенор и Добромир Момеков - баритон.

Концертите на открито през летните месеци са традиция за Камерна опера - Благоевград. Освен тях, в последните години  Камерна опера представи на своята сцена постановките „Любовен еликсир”, „Джани Скики”, „Китайките”, „Хирургия”, „Пинокио”, „Дидона и Еней”, „Копче за сън”, „Рита”, „Тайният брак”, „Така правят всички”, „Бастиен и Бастиена", „Царицата на чардаша", „Кармен" и много престижни концерти. Специални гости в два от тях бяха големите български музиканти – цигуларят Веско Пантелеев–Ешкенази и великолепния тенор Калуди Калудов.

Вижте още

Трите социални областни дирекции с отчет за февруари

   През отчетеният период по Закона за социално подпомагане  с месечна социална помощ са подпомогнати 1 632  лица и семейства в общ размер на 145 492  лева. Това съобщи Станка Михова, експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград.  Реалният брой на лицата с увреждания в област Благоевград към края на месец януари е над 19..

публикувано на 25.03.19 в 15:30

Прокуратурата извършва акция в ОД на МВР- Благоевград

Дознател от  областната дирекция на МВР в Благоевград  беше задържана при акция на  районната прокуратура и отдел „Вътрешна сигурност“, по сигнал, че е  предоставяла вътрешна информация на лице от  криминалния контингент. Процесуално-следствените действия се провеждат  в първо полицейско управление, където работи служителката Розалина Кьосева...

публикувано на 25.03.19 в 14:41

След две седмици общините отново ще могат да кандидатстват за безплатен интернет

Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел проведе днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград граждански диалог „Цифровото образование: двигател на цифровата икономика“.  Срещата бе по покана на Стопанския факултет на университета, със съдействието на „Европа директно“ и Търговско-промишлената палата в..

публикувано на 25.03.19 в 14:10

Благовещение в благоевградския храм

Стотици миряни дойдоха днес в  благоевградската черква „Въведение Богородично“, за да отбележат големия християнски празник Благовещение.   Днес е един велик празник в календара на нашата църква, защото се изпълни обещанието, което Бог даде в Едемската градина на нашите прародители Адам и Ева, че след тяхното грехопадение Той ще изпрати своя..

публикувано на 25.03.19 в 13:37

Община Дупница иска безвъзмездно от държавата бивш военен имот в центъра на града

Теренът е с площ 12 декара. Намира се непосредствено до общинската болница. Той не се поддържа от години, а сградите се рушат и са опасни. Част от тях се обитават от клошари. Общината прави няколко опита да получи имота. Сегашното й намерение е на мястото да се изгради Младежки център за културни и спортни прояви. Искането към държавата ще..

публикувано на 25.03.19 в 12:40

Районна прокуратура - Благоевград с акция в полицията

Районна прокуратура- Благоевград провежда акция в полицията в Благоевград. Това съобщи за Радио Благоевград прокурор Борислав Ковачки.  Акцията е съвместна с Националната следствена служба и Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор.  Утре се очаква говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова да даде пресконференция по случая, каза още..

публикувано на 25.03.19 в 11:15

Абсолвентите от НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" с представления в Кюстендил

Дипломните си спектакли ще представят на сцената на Общинския драматичен театър в Кюстендил абсолвентите от НАТФИЗ "Кръстю Сарафов". Това съобщи Чавдар Ненов, директор на театъра.  Инициативата е по повод Международния ден на театъра – 27-ми март. Тя се провежда за единадесета поредна година. Абсолвентите ще представят и спектакъла „Таласъма..

публикувано на 25.03.19 в 11:02