Изграждат индустриална зона в Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова – Барес подписаха меморандум за съвместни действия по изграждането на индустриалната зона в града. Тя е с площ от 350 дка и се намира на територията на квартал ”Караманица”.

"С подписването на меморандума се поставя официално началото на сътрудничеството. Портфолиото на компанията ще бъде разширено с имоти от Перник. Ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“ коментира Антоанета Барес. Терените, които ще бъдат предлагани на инвеститорите, представляват бивши промишлени зони. 

"Община Перник е изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия", подчерта кметът Вяра Церовска. 

Национална Компания Индустриални Зони" е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.


Вижте още

Още един замърсител на въздуха е установен в Перник

Установен е още един източник на замърсяването на атмосферния въздух в Перник, съобщиха от местната РИОСВ.  По сигнали на граждани за остра и задушлива миризма на бакелит в района на пернишкия квартал „Църква” и село Кралев дол, снощи експерти от екоинспекцията са извършили спешна проверка.  Констатирано е, че източник на неприятните..

публикувано на 19.09.19 в 11:48
Старши инспектор Славчо Ангелов

Специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“

Тя ще бъде проведена на територията на ОД на МВР Благоевград с цел недопускане на пътнотранспортни произшествия от водачи, употребили алкохол или наркотици, както и водачи без право на управление на автомобили. По време на предстоящите празнични и почивни дни ще бъдат взети засилени мерки по отношение на охраната на обществения ред и..

публикувано на 19.09.19 в 11:40

Европейските дни на наследството в Регионалния исторически музей – Благоевград

От 20 септември, в рамките на Европейските дни на наследството – 2019, посетителите на Регионален исторически музей – Благоевград ще могат да разгледат изложба, посветена на 150 годишнината от рождението на Антон Попстоилов от село Лешко, Горноджумайско (днес Благоевградско)  – плодотворен деец в полето на българската „народонаука“, педагог и..

публикувано на 19.09.19 в 11:20

Релефна карта "България в мащаб" има вече пред музея в Благоевград

Регионалният исторически музей – Благоевград вече посреща посетителите си по един нов, цветен и интерактивен начин с новореализирания проект „България в мащаб“.  Основната идея е да пресъздаде България в относителна географска точност и да осигури по-сериозна нагледност в разработването на учебните уроци по география, история, „Човекът и обществото“ и..

публикувано на 19.09.19 в 10:43

Предстоящи събития на 19 септември

Регионален форум „Социално предприемачество“, организиран от Сдружението на Югозападните общини , ще се проведе днес от 10.30 часа в Благоевград. Целта на форума е да популяризира концепцията за социална икономика и да подпомогне развитието на социалното предприемачество в Югозападна България. От 10 часа в сградата на ОД на..

публикувано на 19.09.19 в 07:36

Облачно и дъждовно време

Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. По-значителни ще са валежите следобед в Рило-Родопската област и на отделни места там ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Дневните температури..

публикувано на 19.09.19 в 07:35

В Университетския център „Бачиново“ бе открита международна конференция

Югозападният университет „Неофит Рилски“ е домакин на Международна научна конференция на тема „Невронауки, биоинформатика, микробиом – с поглед в бъдещето“, съобщиха от "Връзки с обществеността".  Конференцията е посветена на 150 години от създаването на Българската академия на науките и 90 години от рождението на видния български микробиолог..

публикувано на 18.09.19 в 19:25