Изграждат индустриална зона в Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова – Барес подписаха меморандум за съвместни действия по изграждането на индустриалната зона в града. Тя е с площ от 350 дка и се намира на територията на квартал ”Караманица”.

"С подписването на меморандума се поставя официално началото на сътрудничеството. Портфолиото на компанията ще бъде разширено с имоти от Перник. Ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“ коментира Антоанета Барес. Терените, които ще бъдат предлагани на инвеститорите, представляват бивши промишлени зони. 

"Община Перник е изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия", подчерта кметът Вяра Церовска. 

Национална Компания Индустриални Зони" е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.


Вижте още

Определиха носителя на Националната награда по фотография „Анастас Карастоянов” за 2019

В Самоков се проведе заседание на журито, с председател кметът Владимир Георгиев, за определяне на носителя на Националната награда по фотография „Анастас Карастоянов” за 2019 г., съобщиха от общинския пресцентър. Членовете на журито прегледаха над 1000 фотографии, изпратени от близо 100 автори за участие в конкурса на община Самоков за определяне..

публикувано на 13.11.19 в 18:54

Починал е мъжът, блъснат от влак край Благоевград

Блъснатият от пътнически влак на жп надлеза в района на Благоевград мъж е починал. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР –  Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 13.11.19 в 16:56

Кметът на Разлог обяви работните си приоритети

Веднага след полагане на клетва днес, кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев обяви, че сред първите задачи, които предстои да бъдат изпълнени, са подготовка на новия бюджет на община Разлог и важни структурни промени в общинска администрация. " Ще предложа нова структура на общината, тъй като  има да се прецизират някои неща по отношение..

публикувано на 13.11.19 в 16:50

Пътнически влак блъсна мъж край Благоевград

Пътнически влак блъсна мъж на жп линия под ПП Е–79 в района на Благоевград. Влакът, движещ се в посока на Петрич, блъска 59-годишния мъж. Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 15:00 часа. Пострадалият е транспортиран за оказване на медицинска помощ в МБАЛ – Благоевград. Движението на влаковете в района на инцидента не е спряно,..

публикувано на 13.11.19 в 15:46

Театърът в Дупница с ново попълнение

Божидар Попчев е новото попълнение в трупата на Драматичен театър “Невена Коканова” – Дупница. 44-годишният актьор е избран чрез кастинг. За щатната позиция са се явили шестима кандидати, като нито един от тях не е дупничанин, съобщи директорът на театъра Валентин Балабанов. Попчев попълва състава на мястото на пенсионирания Георги..

публикувано на 13.11.19 в 14:44
Красимир Герчев

Красимир Герчев положи клетва като кмет на община Разлог за трети мандат

Красимир Герчев положи клетва заедно с 21 избрани общински съветници. Заседанието бе открито от областния управител Бисер Михайлов, който призова представителите на местната власт в Разлог да работят отговорно, принципно, водени от желанието за приемане на решения за развитието на общината и добруването на хората, и да избягват популизма и..

публикувано на 13.11.19 в 12:54

Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване изборите за общински съветници в община Струмяни

След като изслуша страните по делото, Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване истинността на протоколите на всички секционни избирателни комисии на територията на общината и протокола на ОИК Струмяни. Съдът намери за неоснователно искането на жалбоподателя за ръчно броене на бюлетините във всичките 17 секционни..

публикувано на 13.11.19 в 12:49