Изграждат индустриална зона в Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова – Барес подписаха меморандум за съвместни действия по изграждането на индустриалната зона в града. Тя е с площ от 350 дка и се намира на територията на квартал ”Караманица”.

"С подписването на меморандума се поставя официално началото на сътрудничеството. Портфолиото на компанията ще бъде разширено с имоти от Перник. Ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“ коментира Антоанета Барес. Терените, които ще бъдат предлагани на инвеститорите, представляват бивши промишлени зони. 

"Община Перник е изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия", подчерта кметът Вяра Церовска. 

Национална Компания Индустриални Зони" е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.


Вижте още

Замесиха Богородичен хляб в село Драговищица

В черквата "Св. Димитър" в село Драговищица, община Кюстендил, днес беше традиционно замесен Богородичен хляб. По-късно хлябът се изпича в подница.  Инициативата е част от празника Панагия, който се отбелязва в Кюстендил.  В средата на месец август, когато се почита Успението на Пресвета Богородица, в Кюстендил се почита "Панагия - Въздигане..

публикувано на 14.08.18 в 13:32

Проблемите в горския сектор бяха обсъдени на среща в Кюстендил

   Директорът на предприятието Тони Колев отчете, че за периодa от 1 януари до 30 юни са извършени 152 проверки. За противодействие на незаконния лов пък са направени 18 проверки и са проверени 205 ловци. За първото полугодие са констатирани седем нарушения за незаконна сеч, отчетоха още от стопанството.     Колев посочи, че през пожароопасния сезон..

публикувано на 14.08.18 в 13:28

Ремонтират паркинга до бившето кино „Кракра” в Перник

  Очаква се обектът да бъде пуснат в експлоатация в края на септември.  Ремонтът е на стойност над 72 500 лева. Средствата са заделени от общинския бюджет. Теренът, по – известен сред перничани като "Руския битак", ще бъде асфалтиран, ще бъде направена маркировка, ще се обособят паркоместа. Ремонтът вече тече и в края на септември паркингът ще..

публикувано на 14.08.18 в 13:16

Четири улици в Кресна с нов асфалт за Голяма Богородица

Тази година за големия християнски празник Успение Богородично, почитан с особена тържественост от жителите на община Кресна, живеещите в най-новия квартал на общинския център получиха желана и дълго чакана придобивка. На улиците "Разколска", "Момина скала", "Шемето" и "Мело" е положен плътен асфалтобетон с дебелина 6 см. на 4 190 кв.м.  От..

публикувано на 14.08.18 в 11:01

Засилват полицейското присъствие в Рилския манастир за християнския празник Свето Успение Богородично

Утре е големият християнски празник Свето Успение Богородично и се очаква да бъде засилен трафикът към Рилския манастир.  За да бъде гарантирана сигурността на миряните и гостите в района на манастира ще има засилено полицейско присъствие.  Призовават се гражданите да спазват правилата за движение, да не спират в активната пътна лента и да..

публикувано на 14.08.18 в 10:14

Огънят на "Орфей“ пламти в Разлог

Музика и изкуство владее града в продължение на две седмици. Бинка Добрева - солистката на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове" води майсторски клас по народно пеене в Разлог.  Певицата и актриса от Босна и Херцеговина Наташа Миркович, която живее във Виена, също пристигна в Разлог за майсторки клас по универсално пеене...

публикувано на 14.08.18 в 09:34

Дракон от дърво ще бъде сред атракциите в парка на предизвикателствата в Перник

Изработен от дърво дракон ще бъде сред атракциите в парка на предизвикателствата в Перник. Композицията е дело на Евгени Димов и вече е монтирана в новоизграждащия се атракцион.  При изработката са използвани три вида дърво- липа, бор и върба. Опашката е от метал. Използвани са и рога от бик и крава. Фигурата е с височина 2.10 метра и..

публикувано на 14.08.18 в 09:04