Изграждат индустриална зона в Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова – Барес подписаха меморандум за съвместни действия по изграждането на индустриалната зона в града. Тя е с площ от 350 дка и се намира на територията на квартал ”Караманица”.

"С подписването на меморандума се поставя официално началото на сътрудничеството. Портфолиото на компанията ще бъде разширено с имоти от Перник. Ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“ коментира Антоанета Барес. Терените, които ще бъдат предлагани на инвеститорите, представляват бивши промишлени зони. 

"Община Перник е изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия", подчерта кметът Вяра Церовска. 

Национална Компания Индустриални Зони" е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.


Вижте още

Нова придобивка за пенсионерите в село Кърналово

Нов пенсионерски клуб в третото по големина село в община Петрич – село Кърналово,  беше осветен на тържествена церемония. Новата придобивка за местните жители идва след решение на съветниците да се предвидят средства в бюджет 2019 за ново помещение, тъй като ползваното досега от пенсионерите в село Кърналово не е общинско. " Клубът е напълно..

публикувано на 21.08.19 в 18:51

Закритият плувен басейн в Благоевград отваря врати през септември

Цялостната профилактика на закрития плувен басейн в Благоевград, част от Спортен комплекс „Пирин“, ще бъде удължена с около една седмица, съобщиха от Пресцентъра на Общината. Това се налага поради технически причини. Активната спортно-тренировъчна дейност и посещенията ще бъдат възстановени в началото на месец септември. Профилактиката се..

публикувано на 21.08.19 в 18:18

В Гоце Делчев набират средства за закупуване на апарат за хемодиализа за болницата в града

По инициатива на жители на община Гоце Делчев започна кампания за набиране на средства за закупуване на апарат за хемодиализа за МБАЛ "Иван Скендеров" в града. Инициативата за набиране на средствата е на пациенти, които се обръщат към представителите на бизнеса и жителите на четирите общини в района – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и..

публикувано на 21.08.19 в 16:50

ВиК – Перник ще изгражда водна инфраструктура със средства по ОП „Околна среда“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за изграждане на водна и канализационна инфраструктура с ВиК дружеството в Перник. С реализирането на проекта на „ВиК“ ООД – Перник, ще бъде увеличен събраният и третиран товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води, ще се намалят загубите на вода във водопреносните..

публикувано на 21.08.19 в 15:05

671 новорегистрирани жители на община Дупница с право на глас на местните избори

671 новорегистрирани жители на община Дупница ще имат право да гласуват на местните избори през октомври.  Справката е от дирекция ГРАО, за периода от началото на годината до 26 април. Тогава изтече 6-месечният срок за уседналост, изискван за местния вот. 108 души са се регистрирали по постоянен адрес в град Дупница и 331 – по настоящ. От..

публикувано на 21.08.19 в 14:21

Китайци обменят опит със служители на ЮЗДП

На 19 и 20 август Югозападното държавно предприятие беше домакин на работно посещение на представители на водещи фирми от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в сферата на производството и търговията с горски репродуктивни материали.  Целта на посещението бе да се обмени опит и да се обсъдят възможности за бъдеща съвместна работа в..

публикувано на 21.08.19 в 14:06

БАБХ: Изплащането на еднократната помощ за прасетата стартира след 1 септември

След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лв. на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.  Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени..

публикувано на 21.08.19 в 13:15