Лица под 18 години влизат на фестивала “Francofolies. Благоевград“ само след предоставяне на декларация

По време на четвъртото издание на фестивала “Francofolies. Благоевград“, достъпът до парк „Македония“ за всички малолетни и непълнолетни лица ще бъде позволен след предоставяне на попълнена декларация за придружител по чл. 8, ал. 3 и 4 от Закона за закрила на детето, съобщиха от общината. 

Декларацията може да бъде изтеглена от интернет сайта на общината. Екземпляр от декларацията може да бъде получен и на входа на парк „Македония“ в дните на фестивала. Те ще трябва да бъдат на място, което ще забави влизането в парка. Деклараторът заявява, че носи пълна отговорност за малолетното/непълнолетното лице по време на концертните вечери. 

Личните данни, които се попълват в декларацията се използват единствено и само за нуждите на въпросната декларация.


Вижте още

Засилен трафик на граничен пункт "Кулата" в неделя следобед

От пресцентъра на МВР съобщават, че този следобед, към 14 часа, на българо-гръцката граница трафикът е интензивен на ГКПП Кулата и ГКПП Маказа на вход и изход за леки автомобили. На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП Калотина на изход и вход за леки автомобили. На българо-турската граница на ГКПП Kапитан Андреево и ГКПП Лесово..

публикувано на 19.08.18 в 16:37

Знамение за хубава година откриха днес дъновистите

Въпреки страшните прогнози за днешния ден, че ще има дъжд и лошо време, времето беше прекрасно, даде ни се една хармонична Паневритмия и това за нас е голямо знамение, защото означава, че ще бъде хубава годината . Това каза за Радио Благоевград Светла некова, секретар на обществото на Бялото братство. Близо 1100 последователи на Петър..

публикувано на 19.08.18 в 16:21

МВР съобщава за интензивен трафик на повечето гранични пунктове

Натоварено е движението на МПС на ГКПП "Калотина", на изхода за леки автомобили на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изхода за леки автомобили, на ГКПП "Kапитан Андреево" и "Лесово" трафикът е интензивен на изход от товарни автомобили и на вход от леки автомобили.  На българо-румънската граница трафикът е интензивен на влизане за леки автомобили..

публикувано на 19.08.18 в 12:09

Спасиха две жени, изгубили се в Пирин

Планински спасители от Добринище са открили две жени, изгубили се в Пирин късно снощи, съобщи за Радио Благоевград Цветан Пчелин, ръководител на отряда на ПСС в Добринище.  Сигналът е получен в 20.30 часа и веднага е сформиран екип от четирима спасители, които са успяли да открият двете жени около 22.30 часа между хижите „Безбог” и „Гоце..

публикувано на 19.08.18 в 11:33

От утре започва временното решаване на проблема със свлачищата по пътя за Рилския манастир

В началото на седмицата започва обрушването на скатовете и замрежването им. При инспекцията на трасето вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи, че ще бъде входиран и проект за дългосрочно разрешаване на проблема със свлачищата и срутищата по трасето.  След започването на ремонтните дейности, ще има..

публикувано на 19.08.18 в 08:25

Времето днес ще бъде слънчево

Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, главно над Северна България и планинските райони. Само на отделни места там краткотрайно ще превали. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, в Благоевград - около 32 градуса. И над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения..

публикувано на 19.08.18 в 08:24

Засилено полицейско присъствие в Рила има днес и утре заради събора на Бялото братство

Над 1000 души - последователи на Петър Дънов, се включиха в посрещането на Слънчевата Нова година и ще изиграят танца „Паневритмия“ в Рила планина. „В започналите съборни дни на 7-те Рилски езера се очакват и много гости не само от Европа, но и от целия свят“, каза в интервю за Радио Благоевград Светла Нейкова, секретар на общество Бялото..

публикувано на 19.08.18 в 08:08