Благоевград е домакин на държавното лично и отборно първенство по бокс


В зала “Скаптопара“ в Благоевград започна държавното лично и отборно първенство по бокс за юноши до 16 години.

В  него участват 132 състезатели от 34 клуба.

Състезанието е важен тест за определяне на участниците в националния отбор за предстоящото световно първенство.

Шампионатът  откри кметът на община Благоевград Атанас Камбитов. За нивото на надпреварата и добрата организация  определено изрази одобрение Димитър Армутлиев, който не само е водещ на състезанието, но и отговаря за вътрешния спортен календар на Българската федерация по бокс.


Вижте още

Пиян изпочупи Спешното отделение на болницата в Перник

Кабинет в приемното спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Перник е изпочупен от агресивен пациент. Мъжът отишъл за преглед след нанесен му побой. Няколко часа по-късно се върнал отново. Попитахме го какво иска, но без да каже нищо, той започна да чупи. Обърна медицинската кушетка, хвърли стол и счупи..

публикувано на 19.08.18 в 19:32

Българи и македонци на връх „Тумба“ в планина Беласица

Над 150 туристи от България и Македония покориха връх „Тумба“ в Беласица. Инициативата за Международния поход е на Туристическо дружество „Калабак” - Петрич, с подкрепата на Планинарско дружество „Ентусиаст”- гр. Струмица, Македония. Походът се провежда за 18-та поредна година. Снощи туристите нощуваха в м. „Щаба”, където беше направен..

публикувано на 19.08.18 в 18:50

Леко ще се повишат нивата на притоците на Струма и Места утре

В Западнобеломорския басейн през последното денонощие водните нива на реките в басейна са се понижили или са останали без съществени изменения, съобщиха от пресцентъра на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Регистрираните изменения на водните нива в басейна са от -14 см до +10 см. Водните количества на реките в басейна са..

публикувано на 19.08.18 в 18:17

„Струма пее“ събра в Невестино над 1000 изпълнители

Близо 1000 участници събра тази събота и неделя в село Невестино 13-ият фолклорен фестивал „Струма пее“. Това каза за Радио Благоевград Антоанета Георгиева, секретар на Община Невестино. Днес е вторият ден на Фестивала и конкурсната програма вече е към своя край. До края на работния ден утре на сайта на Община Невестино ще бъдат обявени и..

публикувано на 19.08.18 в 17:40

Засилен трафик на граничен пункт "Кулата" в неделя следобед

От пресцентъра на МВР съобщават, че този следобед, към 14 часа, на българо-гръцката граница трафикът е интензивен на ГКПП Кулата и ГКПП Маказа на вход и изход за леки автомобили. На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП Калотина на изход и вход за леки автомобили. На българо-турската граница на ГКПП Kапитан Андреево и ГКПП Лесово..

публикувано на 19.08.18 в 16:37

Знамение за хубава година откриха днес дъновистите

Въпреки страшните прогнози за днешния ден, че ще има дъжд и лошо време, времето беше прекрасно, даде ни се една хармонична Паневритмия и това за нас е голямо знамение, защото означава, че ще бъде хубава годината . Това каза за Радио Благоевград Светла некова, секретар на обществото на Бялото братство. Близо 1100 последователи на Петър..

публикувано на 19.08.18 в 16:21

МВР съобщава за интензивен трафик на повечето гранични пунктове

Натоварено е движението на МПС на ГКПП "Калотина", на изхода за леки автомобили на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изхода за леки автомобили, на ГКПП "Kапитан Андреево" и "Лесово" трафикът е интензивен на изход от товарни автомобили и на вход от леки автомобили.  На българо-румънската граница трафикът е интензивен на влизане за леки автомобили..

публикувано на 19.08.18 в 12:09