Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова

Д-р Магдалена Баймакова


В рубриката "Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова" и водещ Лалка Радкова акцентът на 3 юли бе Хепатит А. 

Д-р Магдалена Баймакова е главен асистент в Клиниката по инфекциозни болести във Военномедицинската академия. 

Разговорът й с Лалка Радкова можете да чуете в звуковия файл

Вижте още
Емилия Топозулис

10-годишна, а вече със сбъдната мечта

Мечтата на 10-годишната Емилия Топозулис от Благоевград е да бъде актриса. И тя вече е!  Емилия Топозулис репетира за премиерния спектакъл на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград "Вълшебникът от Оз".  Емилия играе на професионалната сцена, партнира си с професионалните актьори от Драматичния театър - а това е най-голямата й мечта...

публикувано на 25.09.18 в 19:18

Управителят на Благоевградска област Бисер Михайлов: Районът около „Ларго“-МОЛ е обезопасен

Областният управител Бисер Михайлов коментира инцидента с падналата от бурния вятър фасада на „Ларго“-МОЛ-Благоевград.  Той увери, че са предприети всички действия по обезопасяване на сградата, които включват следните дейности: от страна на ОД на МВР, сектор „Охранителна полиция“ 4 автомобила патрулират в района за да не се допускат граждани да..

публикувано на 25.09.18 в 18:30

Кметът Камбитов и ректорът проф.Юруков връчиха студентските книжки на приетите с най-висок бал първокурсници в ЮЗУ "Неофит Рилски"

 Бъдещето принадлежи на по-образованите, по-просветените и можещите, духовните и почтените хора. Затова скъпи, млади колеги не спирайте да бъдете жадни за нови знания и да си поставяте високи цели – каза при откриването на новата академична 2018 – 2019 година ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград професор д-р Борислав Юруков...

публикувано на 25.09.18 в 15:20

Безплатни прегледи в Благоевград и Перник по повод Световния ден на сърцето

Фондация „Национална мрежа сърце за сърце“, в партньорство с Община Перник и БЧК организират безплатни прегледи в Перник и Благоевград.  От днес, 25 септември,  те започнаха в Медицински комплекс „Свети Георги“-Перник, който е официален партньор в здравната кампания за превенция на сърдечно-съдови заболявания, и ще продължат до 29 септември -..

публикувано на 25.09.18 в 13:39

Есента е тук! Какво казват народните вярвания?

Температурите падат, дните стават по-къси, а листата на дърветата сменят цвета си, лятото си отива. Астрономическата есен вече е факт. Тя настъпи точно в  4:54 часа българско време, днешният 23 септември се определя и като празник на Плодородието. В основата на  българските народни празници и обичаи  е народният светоглед – знания и представи..

публикувано на 23.09.18 в 14:00

Военна техника, образци от оръжие и екипировка на Българската армия бяха показани в Благоевград

Инициативата на Министерството на отбраната “Това сме ние“, посветена и на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, се провежда в 17 български града, включително и в Благоевград. С нея Министерството иска и да популяризира военната служба. Репортерът на Радио Благоевград Иван Близнаков бе първият, който  посети обособения..

публикувано на 23.09.18 в 12:00

Георги Господинов: „Писането не е егоцентрична работа“

“Ние носим отговорност за хората, които ни обичат, носим отговорност за хората, които се връщат към литературата, и е хубаво да си даваме сметка за тази отговорност. Това не е егоцентрична работа – тя е за едно невидимо общество на четящи, което мисля че се разраства в България: малко по малко, човек по човек“ - това каза Георги Господинов в..

публикувано на 23.09.18 в 11:53