Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова

Д-р Магдалена Баймакова


В рубриката "Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова" и водещ Лалка Радкова акцентът на 3 юли бе Хепатит А. 

Д-р Магдалена Баймакова е главен асистент в Клиниката по инфекциозни болести във Военномедицинската академия. 

Разговорът й с Лалка Радкова можете да чуете в звуковия файл

Вижте още

Шофьорите трябва да съобразяват избора на скоростта със зимните условия

Инспектор Димитър Николов - началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Благоевград бе гост на рубриката „Автомобилен свят“, излъчвана всеки петък във времето от 15.00 до 16.00 часа.  От разговора стана ясно, че голяма част от шофьорите не се съобразяват с реалните зимни условия и пътуват с износени гуми и неподготвени..

публикувано на 14.12.18 в 16:42

Радио Благоевград получи първия си коледен подарък - джаз парчето „5 сутринта в Манхатън“

Пианистът Васил Василев-Бил подари на Радио Благоевград  джаз композицията „5 сутринта в Манхатън“, написана по поръчка на прочутия кубински музикант Артуро Сандовал и номинирана за „Грами“. "5 сутринта в Манхатън" Васил Василев-Бил написва в нюйоркското метро на зазоряване, върху касова бележка. След това, само няколко часа по-късно, за..

публикувано на 13.12.18 в 17:18

Журналисти от Радио Благоевград в непосредствена близост до терористичния атентат в Страсбург

3-ма убити и 13 ранени, такава е тъжната равносметка от снощния терористичен акт в центъра на Страсбург. По информация на местните медии и полицията, извършителят или извършителите, все още не са заловени. Идентифициран е единият от стрелците-29 годишният Шекат Шериф, следен от властите за различни престъпления. Преди броени дни, полицията го е..

публикувано на 12.12.18 в 14:45

„Дай малко, направи много!” от студенти за децата от Преходното жилище в Благоевград

Щанд с ръчно направена коледна украса – картички и сувенири, както и сладкиши и баница с късмети, подредиха днес в центъра на Благоевград второкурсници от специалност „Връзки с обещствеността“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Инициативата е под наслов „Дай малко, направи много!”, като със събраните средства ще бъдат..

публикувано на 12.12.18 в 14:15

На рождения ден на Радио Благоевград гост-водещ бе заместник-областният управител на Благоевград Иван Стоянов

В следобедния блок на Радио Благоевград на 11 декември, в рубриката „На твое място“, гост-водещ на Бойка Браткова, бе заместник-областният управител на Благоевград, Иван Стоянов. Навръх рождения ден на Радио Благоевград, с неговите събеседници той акцентира върху значението на обществените медии, като фактор за развитието на обществото...

публикувано на 12.12.18 в 13:15

Доц. Валентин Китанов: Договорът за добросъседство не решава натрупаните проблеми между България и Македония

Какво се случва на Балканите?! И в частност, в отношенията между Скопие и София?! В началото на седмицата министърът на отбраната, Красимир Каракачанов, заяви, че няма напрежение в отношенията ни с Македония, но „в Скопие се самозабравят“. Коментарът му, направен в ефира на БНТ в понеделник,бе по повод изказване на македонския премиер..

публикувано на 12.12.18 в 12:00

„На твое място“ - Димитър Борумов - председател на Детски парламент - Благоевград

В предаването “Неделя у дома“, в рубриката „На твое място“, която е част от събитията посветени на отбелязването на 45 години от създаването на Радио Благоевград, днес  бе  16-годишният Димитър Борумов - председател на Детски парламент – Благоевград. Гости в студиото на Радио Благоевград бяха Росилора Терзиева – преподавател по БЕЛ от..

публикувано на 09.12.18 в 15:39