Докога ще се толерира „кучешкият туризъм“?!
Каква е истината около историята с бездомни кучета, изхвърлени от благоевградския приют в района на Стара Кресна?

Кои са виновниците, ще има ли наказани?

Какви са мерките, които предприемат община Благоевград и Областна дирекция по безопасност на храните-Благоевград?

По темата, по Радио Благоевград, говориха:

Илияна Балева, управител на Приюта за безстопанствени животни край благоевградското селоМощанец, д-р Атанас Григоров, началник отдел “Здравеопазване на животните“ в Областна дирекция по безопасност  на храните-Благоевград и Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“. Можете да ги чуете в звуковите файлове.

Снимка

  

Ето  и Становището ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД, във връзка със запитването от Радио Благоевград, по повод казуса: „БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА, ОСТАВЕНИ В МЕСТНОСТТА „СУХАТА РЕКА“, В РАЙОНА НА СТАРА КРЕСНА“:

  „След входиране на писмено обяснение, подадено от фирма „Бали Ко“ ООД в Деловодството на Община Благоевград, то ще бъде разгледано и ще бъдат взети всички необходими мерки. 
Община Благоевград не носи отговорност за действията, реакциите и решенията на фирма „Бали КО“ООД. Фирмата е спечелила обществена поръчка, като има норми и заповеди, които трябва да спазва. При нарушаване на същите, както и условията по договора, Общината има право да го промени и дори директно да го прекрати”
.


Вижте още

Предприемачът пристига в Благоевград

Той е млад и успешен български предприемач,  който споделя реалния си  опит от бизнеса и житейските ситуации, в които е попадал. Преминал е през редица изпитания,които променят неговия светоглед.  "Никога не е било важно, колко пъти ще падна или какво ще кажат хората за мен, а колко пъти ще стана и какво мисля аз за себе си"  -  споделя в..

публикувано на 18.09.18 в 13:45

Атракциони, лакомства и музика за всички вкусове в едноседмичния есенен панаир в Гоце Делчев

Започна традиционният есенен панаир в Гоце Делчев, който ще продължи до 24 септември. Той е разположен в района на бившата казарма в града, за да има достатъчно място за търговците, посетителите и участниците. Цяла седмица общината е подготвила разнообразна програма за жителите и гостите на Гоце Делчев. За посетителите е..

публикувано на 18.09.18 в 12:11

8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград - първото и единствено иновативно училище в общината

Иновациите са в две направления – изучаване на нов предмет „Дигитален свят“ и прилагане на нови иновативни методи на преподаване. Предметът „Дигитален свят“ на практика означава основи на програмирането. Това обясни за Радио Благоевград Сергей Биров , директор на училището. Интересното е, че в това учебно заведение от дванадесет..

публикувано на 18.09.18 в 11:47

Баница со тиганица, огледна баница и още вкусотии – научите се да ги приготвяте през Кулинарните уикенди

Кулинарните уикенди започват на 22 септември. До края на декември можете да посетите 10 дестинации в районите на Югозападна България и Югоизточна Македония, по пет във всяка държава. Дестинациите в България са в Благоевград с уикенд на меда, в Банско с уикенд на горските плодове, в Гоце Делчев с уикенд на лука, Струма с уикенд на..

публикувано на 17.09.18 в 15:07

Кресна отдаде почит на своя велик син Стефан Карчев

На 13.09.2018 г., бе открита паметна плоча върху фасадата на къщата във Ветрен на Стефан Георгиев Карчев (1859 - 1956). Плочата е дарение от признателна Кресна по случай 140 годишнината на Кресненско-Разложкото въстание и ще напомня на всеки жител или гост на гр. Ветрен, че тук е живял един изключителен родолюбец, будител, революционер (Стефан Карчев..

публикувано на 16.09.18 в 12:31

180 офицери и сержанти от резерва и запаса от Благоевградска област участват в Първия национален събор на запасното войнство в град Казанлък

Това съобщи за Радио Благоевград, Иван Петров, полковник от запаса и  председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва  в Благоевград. Поводът е 110-тата годишнина от основаването на Съюз на запасните офицери в България. „Достойни офицери са ръководили  организацията през годините, така е и в съвремието. – подчерта полк...

публикувано на 16.09.18 в 12:13

Здравка Евтимова: Надеждата на всеки автор е написаното от него да се влее в кръвообращението на читателя

Това каза Здравка Евтимова в разговора за новата си книга - „Зелените очи на вятъра” - с водещия на предаването за литература на Радио Благоевград „Страници” и продължи: „ И да може да помогне на този човек, който е прочел книгата, да е по-силен: да е по-висок от унижението, да е по-смел в нощта и да запази светлината дори в най-мрачните часове,..

публикувано на 16.09.18 в 12:05