Докога ще се толерира „кучешкият туризъм“?!
Каква е истината около историята с бездомни кучета, изхвърлени от благоевградския приют в района на Стара Кресна?

Кои са виновниците, ще има ли наказани?

Какви са мерките, които предприемат община Благоевград и Областна дирекция по безопасност на храните-Благоевград?

По темата, по Радио Благоевград, говориха:

Илияна Балева, управител на Приюта за безстопанствени животни край благоевградското селоМощанец, д-р Атанас Григоров, началник отдел “Здравеопазване на животните“ в Областна дирекция по безопасност  на храните-Благоевград и Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“. Можете да ги чуете в звуковите файлове.

Снимка

  

Ето  и Становището ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД, във връзка със запитването от Радио Благоевград, по повод казуса: „БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА, ОСТАВЕНИ В МЕСТНОСТТА „СУХАТА РЕКА“, В РАЙОНА НА СТАРА КРЕСНА“:

  „След входиране на писмено обяснение, подадено от фирма „Бали Ко“ ООД в Деловодството на Община Благоевград, то ще бъде разгледано и ще бъдат взети всички необходими мерки. 
Община Благоевград не носи отговорност за действията, реакциите и решенията на фирма „Бали КО“ООД. Фирмата е спечелила обществена поръчка, като има норми и заповеди, които трябва да спазва. При нарушаване на същите, както и условията по договора, Общината има право да го промени и дори директно да го прекрати”
.


Вижте още
Бойка Браткова, Лазар Причкапов, Кирил Пецев

Кирил Пецев и Лазар Причкапов в "На твое място"

В рубриката „На твое място“ на 13 ноември, гост-водещ бе бившият заместник-кмет на Община Благоевград, Кирил Пецев.  Рубриката е част от събитията, които предшестват официалното отбелязване на 45 години от създаването на Радио Благоевград. Вече месеци наред на стола на водещия се изявяват изтъкнати български общественици и политици, които се..

публикувано на 20.11.18 в 17:57

Социологът Евелина Славкова: Правителството на Борисов много често прави комуникационни грешки

Късна оставка на вицепремиера Валери Симеонов в петък вечер, протести в събота и неделя в цялата страна, и нови - насрочени за днес.  Какви знаци са това, какво ни казват за състоянието на обществото и за поведението на политиците? – част от въпросите към социолога Eвелина Славкова от изследователския център ТРЕНД. Отговорите чуйте в..

публикувано на 19.11.18 в 14:26

„Академия за родители“ гостува в Благоевград

Мини „Академия за родители“ гостува вчера в Благоевград. В рамките на половин ден екип от специалисти отговори на въпросите: Как да посрещнем бебето, променят ли се отношенията в семейството след появата на детето, къде е мястото на телевизора и компютрите в детските игри. "Какво не знаем за кърменето?" бе лекция, която обръща внимание..

публикувано на 18.11.18 в 15:16

Златен и бронзов медал в кроса за ЮЗУ „Неофит Рилски“

В благоевградския парк „Бачиново" завърши 12-ят Национален  университетски шампионат по лекоатлетически крос. В състезанието взеха участие общо 52-ма лекоатлети мъже и жени от 9 висши учебни заведения. При мъжете, които се състезаваха на 6 км, първи пресече финалната линия националът Иво Балабанов от Югозападния университет “Неофит Рилски“ в..

публикувано на 18.11.18 в 14:30

Полковник Константин Ламбринов: „Момчета, България загива - напред!”

Полковник Константин Ламбринов: „Момчета, България загива - напред!” Тези думи на командващия 53-и Пехотен полк на Българската армия през 1918 г. в битката при Добро поле, бяха припомнени от доц. Ангел Джонев в днешното издание на предаването на Радио Благоевград за история и национална култура „Изгрей зора”. С тях полковник Ламбринов повежда една от..

публикувано на 18.11.18 в 11:20
Проф. Кръстьо Петков

Спомен за проф. Кръстьо Петков!

Ако беше днес сред нас, проф. Кръстьо Петков щеше да приема поздрави за своя 75-ти юбилей! Роден е на 18 ноември 1943 година. Учен, преподавател и политик. Професор, специализира социология на труда, икономика и социална политика в Академията на науките в Новосибирск, в Международния институт по труда в Женева, в Университета по икономика и..

публикувано на 18.11.18 в 11:06

Проф. Михаил Неделчев: „Поезията сама осигурява своето безсмъртие”

Проф. Михаил Неделчев: „Поезията сама осигурява своето безсмъртие”, т ова заяви проф. Неделчев в предаването на Радио Благоевград за събитията в  литературата и литературата като събитие - „Страници”, излъчвано всеки петък след новините в 21:00. „Поезията е всъщност изкуство, което - от една страна - непрекъснато се разгръща, непрекъснато воюва със..

публикувано на 18.11.18 в 10:57