Докога ще се толерира „кучешкият туризъм“?!
Каква е истината около историята с бездомни кучета, изхвърлени от благоевградския приют в района на Стара Кресна?

Кои са виновниците, ще има ли наказани?

Какви са мерките, които предприемат община Благоевград и Областна дирекция по безопасност на храните-Благоевград?

По темата, по Радио Благоевград, говориха:

Илияна Балева, управител на Приюта за безстопанствени животни край благоевградското селоМощанец, д-р Атанас Григоров, началник отдел “Здравеопазване на животните“ в Областна дирекция по безопасност  на храните-Благоевград и Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“. Можете да ги чуете в звуковите файлове.

Снимка

  

Ето  и Становището ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД, във връзка със запитването от Радио Благоевград, по повод казуса: „БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА, ОСТАВЕНИ В МЕСТНОСТТА „СУХАТА РЕКА“, В РАЙОНА НА СТАРА КРЕСНА“:

  „След входиране на писмено обяснение, подадено от фирма „Бали Ко“ ООД в Деловодството на Община Благоевград, то ще бъде разгледано и ще бъдат взети всички необходими мерки. 
Община Благоевград не носи отговорност за действията, реакциите и решенията на фирма „Бали КО“ООД. Фирмата е спечелила обществена поръчка, като има норми и заповеди, които трябва да спазва. При нарушаване на същите, както и условията по договора, Общината има право да го промени и дори директно да го прекрати”
.


Вижте още

60 избрани писма на Апостола са събрани в книга

Писмата на Васил Левски са събрани в книга, която се издава от сдружение „Българска история“ по повод 146 години от гибелта на Апостола.  Изданието представя кореспонденцията на Левски с неговите съратници. Книгата „Писмата на Левски” съдържа сакралните завети към българския народ и има своето заслужена място в семейна библиотека на всеки..

публикувано на 19.02.19 в 17:05
Къщата-музей на Васил Левски в Карлово

Виктор Комбов: Духа на Левски носи в сърцето си всеки българин

„Всеки българин носи в сърцето си Левски като икона. Това, че ние сме го избрали за наш национален герой означава, че носим частица от него в себе си“ - каза в интервю за Радио Благоевград Виктор Комбов, уредник в Националния музей „Васил Левски“ в Карлово. „ Националният музей „Васил Левски“ е родната къща на Апостола, откъдето..

публикувано на 19.02.19 в 14:15

Д-р Веселка Мончева-РЗИ: 4 нови случая на морбили в Благоевградска област

„4 нови случая на морбили има в област Благоевград - деца, които са хоспитализирани, с тях вече са 24 за областта ни. Състоянието на децата е добро“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ-Благоевград.  Първите заразени вече са изписани от Инфекциозно отделение..

публикувано на 19.02.19 в 14:00
Васил Левски

Тревненски майстор, с пирински корен, пази уникална реликва, свързана с Васил Левски

Тревненският майстор-цървулджия, Петър Щерев, пази последните цървули, изработени във възрожденското градче, по поръчка на Васил Левски. На уникалната находка се е натъкнал историкът, д-р Димитър Тренчев, който също родово е свързан с Югозападна България.   „Всъщност цървулът е само един. Чифтът е останал недовършен, защото Левски е заловен..

публикувано на 19.02.19 в 11:49

Румен Драганов: Има спад в зимния туристически сезон, тенденцията ще продължи и през летния

„Има спад в зимния туристически сезон, тенденцията ще продължи и през летния“ , коментира за Радио Благоевград  Румен Драганов - директор на Института за анализи и оценки в туризма. Той посочи резултатите и дискутираните теми на международния форум „Ваканция и СПА Експо“, завършил у нас в края на миналата седмица. „ Имаме 18 милиона и..

публикувано на 18.02.19 в 16:33

Кметът на Самоков Владимир Георгиев: Решението депутатите на БСП да напуснат Народното събрание е правилна стъпка, то е за доброто на България

„ Решението депутатите на БСП да напуснат Народното събрание е правилна стъпка “, каза  тази сутрин за Радио Благоевград Владимир Георгиев –кмет  на община Самоков. Той не се съгласи с коментара от средите на  ГЕРБ, че това е „отчаян ход преди избори, които БСП не може да спечели“ и на ДПС,  че това е „пиарски ход“. „ Според мен с този ход се..

публикувано на 18.02.19 в 16:00

"Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към върха." - биографичен сборник за една удивителна жена

Йорданка Благоева - първата българска световна рекордьорка в леката атлетика, в спортната й кариера блестят и два олимпийски медала. Йорданка Благоева е гордост за цяла България и истински човек, здраво стъпил на земята. Най- ценното за нея е семейството. В ефира на Радио Благоевград шампионката представи биографичната си книга „Босоногата..

публикувано на 17.02.19 в 12:57