Докога ще се толерира „кучешкият туризъм“?!
Каква е истината около историята с бездомни кучета, изхвърлени от благоевградския приют в района на Стара Кресна?

Кои са виновниците, ще има ли наказани?

Какви са мерките, които предприемат община Благоевград и Областна дирекция по безопасност на храните-Благоевград?

По темата, по Радио Благоевград, говориха:

Илияна Балева, управител на Приюта за безстопанствени животни край благоевградското селоМощанец, д-р Атанас Григоров, началник отдел “Здравеопазване на животните“ в Областна дирекция по безопасност  на храните-Благоевград и Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“. Можете да ги чуете в звуковите файлове.

Снимка

  

Ето  и Становището ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД, във връзка със запитването от Радио Благоевград, по повод казуса: „БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА, ОСТАВЕНИ В МЕСТНОСТТА „СУХАТА РЕКА“, В РАЙОНА НА СТАРА КРЕСНА“:

  „След входиране на писмено обяснение, подадено от фирма „Бали Ко“ ООД в Деловодството на Община Благоевград, то ще бъде разгледано и ще бъдат взети всички необходими мерки. 
Община Благоевград не носи отговорност за действията, реакциите и решенията на фирма „Бали КО“ООД. Фирмата е спечелила обществена поръчка, като има норми и заповеди, които трябва да спазва. При нарушаване на същите, както и условията по договора, Общината има право да го промени и дори директно да го прекрати”
.


Вижте още

Уникални дървени скулптури изработва с моторен трион Васил Говедарски от село Овчарци

Над 150 дървени скулптури на животни е изработил вече Васил Говедарски от село Овчарци, като в 95 процента от работата използва моторен трион.   Някои от фигурите достигат 3 метра, най-често поръчвани са мечки и коне. Първата му дървена скулптура е била на бухал. Запалил се по дървените скулптури преди около 15 години в Германия, където е видял..

публикувано на 16.07.18 в 14:26

Благоевградчанката Мина Сучева с нова песен „Обич моя“

Благоевградското момиче Мина Сучева, която направи много добра заявка за успешна професионална музикална кариера с песента "Остава", отново зарадва публиката с хубава песен. "Обич моя" е "втората ми любов" както казва МИНА за своята втора авторска песен.  Младата певица отново заложи на таланта на благоевградското семейство Евелина Христова, която..

публикувано на 16.07.18 в 13:38

Опасно ли е кръстовището между улиците „Славянска“ и „Полк. Кирил Чамишки“?

На този въпрос отговор от пешеходци и водачи потърси Мариана Попова за предаването "Днес" на 13 юли.   Поводът: слушателски сигнал, според който коли паркират почти върху пешеходната пътека на „Славянска“ и по този начин пречат на видимостта както на шофьори, които завиват към Пожарната, така и на пешеходци, които също нямат видимост и..

публикувано на 13.07.18 в 17:29

Дъждовното лято удължава рафтинг сезона

Рафтинг сезонът край Струма е в разгара си. Благодарение на падналите обилни дъждове реката е по-пълноводна отвсякога през лятото. Струма в района на Кресненското дефиле всеки ден предлага спускания по най-дългото рафтинг трасе – 12км, което разполага с множество бързеи, с различна трудност и профил. „Рафтингът е все по-предпочитан и..

публикувано на 12.07.18 в 13:00

Много игри и занимания в лятната академия за деца в Струмяни, Илинденци и Микрево

Започна безплатната лятна академия за деца в Струмяни, Илинденци и Микрево, която ще продължи до края на месец август. „Идеята е да осигурим на децата едни незабравими летни дни и да ги ангажираме в свободното от училище време по приятен, полезен и надграждащ начин“ , каза за Радио Благоевград кметът на общината Емил Илиев. В..

публикувано на 12.07.18 в 12:51

Из китните разложки села Горно и Долно Драглище и село Баня - на разходка с Лалка Радкова

С този пътепис ще ви „разходя“ в три много китни и красиви разложки села – Горно и Долно Драглище и село Баня.  Щастлива бях да гостувам на Дешка Кротева и семейството й, която е царица на селския туризъм. За пореден път се убедих колко истинска и сърцата е тази жена! Широка е душата й, сърцето -богато! Вече 12-13 години посреща гости от цял свят..

обновено на 12.07.18 в 11:46

Владимир Москов участва в "Изнесено студио" в следобедното ни предаване "ДНЕС"

„Подобряване на средата на живот в Гоцеделчевска община, както и създаване на добри условия за наши и чужди инвестиции са сред целите, които стоят пред нас“, каза в интервю за Радио Благоевград кметът на град Гоце Делчев Владимир Москов.   Заедно със заместник-кмета Саид Иброш и началникът на отдел „Устойчиво развитие, програми и проекти“..

публикувано на 11.07.18 в 16:24