С около 15 процента ще се повишат цените на таксиметровите услуги в Благоевград


Скок в цените на някои основни стоки от първа необходимост предвиждат икономисти в следващите седмици. Причината – повишаване цената на горивата, на електроенергията, което неминуемо води след себе си ценови дисбаланс. 

Какво предстои да се случи с тарифите на таксиметровите услуги. В Благоевград официално регистрираните таксиметрови автомобили са около 500, разпределени в няколко превозвачески фирми. Как стоят нещата около цената на услугата - разясни в предаването "Днес" на 12 юли  Росен Начев, председател на Сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград. 

"Очакваме на следващата или по-следващата сесия на Общинския съвет да се гласува актуализация на минималните и максимални цени, а след това, в края на този месец или началото на следващия с около 15 процента да се повишат цените на таксиметровите услуги." - каза Росен Начев и обясни в цифри, че ако средната цена на курса е около 2 лева, цената ще стане 2,20 лв. По думите му последната актуализация на цените е гласувана преди около 4-5 години и от тогава има обновление на автопарка, има и интерес от по-младите водачи да работят като таксиметрови шофьори.

Цялото интервю на Бойка Браткова с Росен Начев можете да чуете в звуковия файлВижте още

Усилено тече строителството на пътя за новия граничен пункт „Клепало“, който ще свързва България с Македония

През май месец тази година стартира строителството на пътя до граничния пункт „Клепало“ - най-новият пункт, който ще свързва България с Македония при Струмяни.   „Този пункт е мечтата на поколения жители на общината. Повече от 30 години границата е затворена. Сега сме напът да осъществим тази наша обща мечта“, каза за Радио Благоевград..

публикувано на 17.07.18 в 15:06

Уникални дървени скулптури изработва с моторен трион Васил Говедарски от село Овчарци

Над 150 дървени скулптури на животни е изработил вече Васил Говедарски от село Овчарци, като в 95 процента от работата използва моторен трион.   Някои от фигурите достигат 3 метра, най-често поръчвани са мечки и коне. Първата му дървена скулптура е била на бухал. Запалил се по дървените скулптури преди около 15 години в Германия, където е видял..

публикувано на 16.07.18 в 14:26

Благоевградчанката Мина Сучева с нова песен „Обич моя“

Благоевградското момиче Мина Сучева, която направи много добра заявка за успешна професионална музикална кариера с песента "Остава", отново зарадва публиката с хубава песен. "Обич моя" е "втората ми любов" както казва МИНА за своята втора авторска песен.  Младата певица отново заложи на таланта на благоевградското семейство Евелина Христова, която..

публикувано на 16.07.18 в 13:38

Опасно ли е кръстовището между улиците „Славянска“ и „Полк. Кирил Чамишки“?

На този въпрос отговор от пешеходци и водачи потърси Мариана Попова за предаването "Днес" на 13 юли.   Поводът: слушателски сигнал, според който коли паркират почти върху пешеходната пътека на „Славянска“ и по този начин пречат на видимостта както на шофьори, които завиват към Пожарната, така и на пешеходци, които също нямат видимост и..

публикувано на 13.07.18 в 17:29

Дъждовното лято удължава рафтинг сезона

Рафтинг сезонът край Струма е в разгара си. Благодарение на падналите обилни дъждове реката е по-пълноводна отвсякога през лятото. Струма в района на Кресненското дефиле всеки ден предлага спускания по най-дългото рафтинг трасе – 12км, което разполага с множество бързеи, с различна трудност и профил. „Рафтингът е все по-предпочитан и..

публикувано на 12.07.18 в 13:00

Много игри и занимания в лятната академия за деца в Струмяни, Илинденци и Микрево

Започна безплатната лятна академия за деца в Струмяни, Илинденци и Микрево, която ще продължи до края на месец август. „Идеята е да осигурим на децата едни незабравими летни дни и да ги ангажираме в свободното от училище време по приятен, полезен и надграждащ начин“ , каза за Радио Благоевград кметът на общината Емил Илиев. В..

публикувано на 12.07.18 в 12:51

Из китните разложки села Горно и Долно Драглище и село Баня - на разходка с Лалка Радкова

С този пътепис ще ви „разходя“ в три много китни и красиви разложки села – Горно и Долно Драглище и село Баня.  Щастлива бях да гостувам на Дешка Кротева и семейството й, която е царица на селския туризъм. За пореден път се убедих колко истинска и сърцата е тази жена! Широка е душата й, сърцето -богато! Вече 12-13 години посреща гости от цял свят..

обновено на 12.07.18 в 11:46