С около 15 процента ще се повишат цените на таксиметровите услуги в Благоевград


Скок в цените на някои основни стоки от първа необходимост предвиждат икономисти в следващите седмици. Причината – повишаване цената на горивата, на електроенергията, което неминуемо води след себе си ценови дисбаланс. 

Какво предстои да се случи с тарифите на таксиметровите услуги. В Благоевград официално регистрираните таксиметрови автомобили са около 500, разпределени в няколко превозвачески фирми. Как стоят нещата около цената на услугата - разясни в предаването "Днес" на 12 юли  Росен Начев, председател на Сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград. 

"Очакваме на следващата или по-следващата сесия на Общинския съвет да се гласува актуализация на минималните и максимални цени, а след това, в края на този месец или началото на следващия с около 15 процента да се повишат цените на таксиметровите услуги." - каза Росен Начев и обясни в цифри, че ако средната цена на курса е около 2 лева, цената ще стане 2,20 лв. По думите му последната актуализация на цените е гласувана преди около 4-5 години и от тогава има обновление на автопарка, има и интерес от по-младите водачи да работят като таксиметрови шофьори.

Цялото интервю на Бойка Браткова с Росен Начев можете да чуете в звуковия файлВижте още

60 избрани писма на Апостола са събрани в книга

Писмата на Васил Левски са събрани в книга, която се издава от сдружение „Българска история“ по повод 146 години от гибелта на Апостола.  Изданието представя кореспонденцията на Левски с неговите съратници. Книгата „Писмата на Левски” съдържа сакралните завети към българския народ и има своето заслужена място в семейна библиотека на всеки..

публикувано на 19.02.19 в 17:05
Къщата-музей на Васил Левски в Карлово

Виктор Комбов: Духа на Левски носи в сърцето си всеки българин

„Всеки българин носи в сърцето си Левски като икона. Това, че ние сме го избрали за наш национален герой означава, че носим частица от него в себе си“ - каза в интервю за Радио Благоевград Виктор Комбов, уредник в Националния музей „Васил Левски“ в Карлово. „ Националният музей „Васил Левски“ е родната къща на Апостола, откъдето..

публикувано на 19.02.19 в 14:15

Д-р Веселка Мончева-РЗИ: 4 нови случая на морбили в Благоевградска област

„4 нови случая на морбили има в област Благоевград - деца, които са хоспитализирани, с тях вече са 24 за областта ни. Състоянието на децата е добро“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ-Благоевград.  Първите заразени вече са изписани от Инфекциозно отделение..

публикувано на 19.02.19 в 14:00
Васил Левски

Тревненски майстор, с пирински корен, пази уникална реликва, свързана с Васил Левски

Тревненският майстор-цървулджия, Петър Щерев, пази последните цървули, изработени във възрожденското градче, по поръчка на Васил Левски. На уникалната находка се е натъкнал историкът, д-р Димитър Тренчев, който също родово е свързан с Югозападна България.   „Всъщност цървулът е само един. Чифтът е останал недовършен, защото Левски е заловен..

публикувано на 19.02.19 в 11:49

Румен Драганов: Има спад в зимния туристически сезон, тенденцията ще продължи и през летния

„Има спад в зимния туристически сезон, тенденцията ще продължи и през летния“ , коментира за Радио Благоевград  Румен Драганов - директор на Института за анализи и оценки в туризма. Той посочи резултатите и дискутираните теми на международния форум „Ваканция и СПА Експо“, завършил у нас в края на миналата седмица. „ Имаме 18 милиона и..

публикувано на 18.02.19 в 16:33

Кметът на Самоков Владимир Георгиев: Решението депутатите на БСП да напуснат Народното събрание е правилна стъпка, то е за доброто на България

„ Решението депутатите на БСП да напуснат Народното събрание е правилна стъпка “, каза  тази сутрин за Радио Благоевград Владимир Георгиев –кмет  на община Самоков. Той не се съгласи с коментара от средите на  ГЕРБ, че това е „отчаян ход преди избори, които БСП не може да спечели“ и на ДПС,  че това е „пиарски ход“. „ Според мен с този ход се..

публикувано на 18.02.19 в 16:00

"Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към върха." - биографичен сборник за една удивителна жена

Йорданка Благоева - първата българска световна рекордьорка в леката атлетика, в спортната й кариера блестят и два олимпийски медала. Йорданка Благоева е гордост за цяла България и истински човек, здраво стъпил на земята. Най- ценното за нея е семейството. В ефира на Радио Благоевград шампионката представи биографичната си книга „Босоногата..

публикувано на 17.02.19 в 12:57