Подписан е колективен трудов договор между Община Перник и регионалната структура на КТ „Подкрепа“

Кметът на Перник Вяра Церовска и председателят на регионалната структура на КТ „Подкрепа“ Любомир Жотев подписаха колективен трудов договор между Община Перник и синдикалната организация. 

Договорът касае социалните дейности, които са обединени под едно единно счетоводство на територията на общината. С документа се уеднаквяват социалните придобивки на всички работници и служители като отпуски, допълнително заплащане, условия на труд и взаимна комуникация. 

„Полагаме големи усилия, за да се справяме с проблемите, които са много повече от възможностите и даденостите на Общината. Надявам се, че заедно в един непрекъснат диалог ще постигнем най-доброто, защото това е нашата позиция”, каза кметът Вяра Церовска. Синдикалният лидер коментира, че с договора контролът в администрацията ще бъде по-ефикасен.


Вижте още

Четири лица са привлечени като обвиняеми за опита за обир в Роженския манастир

Четири лица са привлечени като обвиняеми за опита за обир в Роженския манастир на 18 септември. Две от тях са непълнолетни, на 16 и 17 години, съобщи за Радио Благоевград прокурор Весела Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура-Благоевград. Срещу тях са повдигнати обвинения по чл. 198, ал. 1 от НК – за грабеж и кражба, както и унищожаване на..

публикувано на 21.09.18 в 09:43

Общински куклен театър- Благоевград представят премиерно представлението „Принцесата и граховото зърно“

Общински куклен театър - Благоевград представя премиерно спектакъла „Принцесата и граховото зърно“ по Х. Кр. Андерсен. Представлението ще се играе на 27 септември от 18:00 часа в салона на Куклен театър /бившия Младежки дом/. Режисьор на представлението е Тодор Вълов, музиката на Елена Методиева, а сценографията на Емилияна Андонова- Тотева...

публикувано на 21.09.18 в 09:33
Георги Икономов

Кметът на Банско взе участие в Регионалния съвет за развитие на Югозападния регион

Кметът на Банско Георги Икономов участва в първото заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район след отминаването на летния период. То се провежда в Сандански под председателството на областна администрация Кюстендил. Представителите на държавните административни органи дискутираха темата за почистването на речните корита..

публикувано на 21.09.18 в 09:32

Интензивен трафик, засилен контрол и ограничения за предстоящите три почивни дни

Днес, в последния работен ден преди трите почивни дни за Деня на Независимостта, от 16 до 20 часа, се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата, съобщават от АПИ. Във връзка с..

публикувано на 21.09.18 в 09:14

Музеят в Сандански открива изложбата „Наследство, бъдеще и цветна магия“

По повод честването на Европейските дни на културното наследство Археологическият музей в Сандански открива изложба „Наследство, бъдеще и цветна магия“. Показаните постери ще бъдат под логото на европейската година на културното наследство. В тях ще се представят снимки, дневници, скици и чертежи, изработени от младежите, участвали в проекти..

публикувано на 21.09.18 в 08:33

В Струмяни отбелязват Европейската седмица на мобилността

Образователна програма с ученици от четвърти до осми клас ще проведе РИОСВ – Благоевград днес от 14 ч. в читалище „Братя Миладинови“, село Струмяни.  Събитието е посветено на Европейската седмица на мобилността и се организира съвместно с Община Струмяни. Инициативата включва тематична беседа и викторина с предметни награди за най-активните...

публикувано на 21.09.18 в 08:31

В петък - слънце и високи температури

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месеца. Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността.

публикувано на 21.09.18 в 08:29