Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище

Решението бе взето днес от Министерския съвет, информира Пресцентърът на Община Петрич. 

 Общината ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св.Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневният център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневният център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито. 

Още през месец декември 2017 г., екипът на кмета Димитър Бръчков, направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м. Намира се на входен булевард в град Петрич. 

Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно. „Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града. Още при встъпването в длъжност, заявихме, че Общината ще придобива имоти, за да реализира свои проекти и да има собственост. Работим в тази посока”, припомни кметът Димитър Бръчков. 


Вижте още

Разлог отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

По повод 181-годишнината от рождението на Васил Левски, жители и гости на град Разлог, както и служители от Общинска администрация начело със зам. кмета инж. Венцислав Гърменов със сведена глава почетоха делото на Левски и се преклониха пред подвига на революционера.   В знак на признателност и почит, венци и цветя бяха поднесени от зам. кмета..

публикувано на 18.07.18 в 14:09

Изготвени са списъците с желаещи за добив на дървесина в община Кюстендил

Подготовката за добив на дърва за огрев за местното население беше обсъдена по време на месечното съвещание на кметовете и кметските наместници в Община Кюстендил, което се състоя в залата на Възрожденското училище. Изготвени са списъците с желаещи за добив на дървесина - около 1500 жители на общината, които ще добиват дърва за огрев..

публикувано на 18.07.18 в 13:39

Перничани се преклониха пред безсмъртния подвиг на Апостола

Перничани се преклониха пред безсмъртния подвиг на Апостола.  Официалната церемония по повод 181-та годишнина от рождението на великия българин се състоя пред бюст-паметника на Васил Левски в центъра на града. Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на Перник Вяра Церовска, председателят на Общинския съвет Иво Савов,..

публикувано на 18.07.18 в 12:53

Благоевград отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

Благоевград отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски. Церемонията пред бюст-паметника на Апостола на свободата започна с изпълнение на националния химн. На почетен караул застанаха военнослужещи от военно формирование 26 400-Благоевград. В кратко поетично слово ученици от Езикова гимназия -Благоевград припомниха основни моменти от..

публикувано на 18.07.18 в 10:28

Наличие на бактерията Ешерихия коли е установено в проби от чешми в брезнишко

Две чешми в село Долни Романци, една от които е обществена, чешма в центъра на село Горни Романци и частна чешма в село Красава са дали отклонения от нормата.   В Красава освен Ешерихия коли във водата са открити и Ентерококи. Микробно число със значими колебания спрямо обичайната стойност на показателя е установено и в чешма в частен дом в..

публикувано на 18.07.18 в 08:55

Създаването на ново общинско дружество „Топлоснабдяване Банско” бе одобрено на извънредна сесия в Банско

На извънредна сесия на Общински съвет Банско, свикана по искане на кмета Георги Икономов, бе взето решение за учредяване на ново общинско дружество с наименованието „Топлоснабдяване Банско” ЕООД. Причината за спешното свикване на местния парламент бе писмо от управляващото локалната топлоцентрала на биомаса дружество „Тевно”, с което известява..

публикувано на 18.07.18 в 08:51
181 години от рождението на Васил Левски

Предстоящи събития - 18 юли 2018г.

Президентът на КНСБ инж. Д-р Пламен Димитров ще посети Благоевград. Визитата е в рамките на кампанията „Бъди инфо 3“. Тя предвижда посещения в над 200 предприятия в цялата страна с цел консултации по системите за информиране и консултиране, както и възможностите за партньорство, които предлага КНСБ в областта на европейските проекти,..

публикувано на 18.07.18 в 08:40