Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище

Решението бе взето днес от Министерския съвет, информира Пресцентърът на Община Петрич. 

 Общината ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св.Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневният център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневният център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито. 

Още през месец декември 2017 г., екипът на кмета Димитър Бръчков, направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м. Намира се на входен булевард в град Петрич. 

Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно. „Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града. Още при встъпването в длъжност, заявихме, че Общината ще придобива имоти, за да реализира свои проекти и да има собственост. Работим в тази посока”, припомни кметът Димитър Бръчков. 


Вижте още

Над 23 000 лева бяха събрани в благотворителна инициатива за деца сираци в община Гърмен

23 660 лева бяха събрани на благотворителен коледен коктейл в Гърмен, част от инициативата „Да подадем ръка“ за подпомагане на децата сираци от общината. Инициативата ще продължи с благотворителния коледен концерт, който ще се състои на 21 декември в читалището на Гърмен. По традиция от 14.00 часа ще има благотворителен базар, а от 16.00 часа..

публикувано на 16.12.18 в 08:34

Жители на Кресна излизат отново на протест

За трета поредна неделя жителите на Кресна излизат на протест срещу цените на горивата, гражданската отговорност, бонус-маус и ниските доходи. Протестът започва от 17 часа на площада пред общината и с мирно шествие ще завърши на ул. "Македония". 

публикувано на 16.12.18 в 07:55

Семинар „Европа на кръстопът – предизвикателства пред България преди евровота”, организиран от ГЕРБ ще се състои в Банско

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в семинар „Европа на кръстопът – предизвикателства пред България преди евровота”. Форумът ще се проведе в Банско, като негов организатор е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов. В семинара ще участват народните представители и кметовете на ГЕРБ от Благоевградска област, ръководствата..

публикувано на 16.12.18 в 07:53

Предимно облачно с валежи от дъжд

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. В Северозападна и високите полета на Западна България в сутрешните часове също ще вали дъжд, но още преди обяд ще го обърне на сняг. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад, най-късно в Източна България, където през деня все още ще е от изток-югоизток – до умерен. Температурите в Северозападна България..

публикувано на 16.12.18 в 07:50

Цветан Цветанов се срещна с кмета на Банско Георги Икономов

  Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с кмета на Банско Георги Икономов преди официалното откриване на новия ски сезон. На срещата присъстваха народните представители Даниела Савеклиева, Александър Мацурев и Десислава Атанасова и част от кметския екип. По време на разговора бяха обсъдени..

публикувано на 15.12.18 в 19:42

„Банско е № 1 и ще остане № 1” заяви Цветан Цветанов на официалното откриване на сезона в курорта

„Банско е № 1 и ще остане № 1” заяви Цветан Цветанов на официалната церемония за откриването на Сезон 2018/2019  в курорта. Гости на събитието бяха още заместник-министрите на спортното и туристическото министерство - Доц. Д-р Стоян Андонов и  Любен Кънчев и представители на хотелиерите, отличени през годината за своята успешна работа. „..

публикувано на 15.12.18 в 19:37

Банско откри сезона, Жирардели иска среща с премиера Бойко Борисов

  С хубав сняг и положителни температури Банско откри 16-я си пореден ски сезон.Непредвидено заболяване и влизане в болница осуети идването на Бъндеришка поляна на олимпийския и световен шампион от Австрия Патрик Ортлиб,един от най-великите майстори на спускането.В състезанието „Влез в отбора на шампиона“ капитан на тима на Патрик Ортлиб..

публикувано на 15.12.18 в 17:15