Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище

Решението бе взето днес от Министерския съвет, информира Пресцентърът на Община Петрич. 

 Общината ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св.Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневният център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневният център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито. 

Още през месец декември 2017 г., екипът на кмета Димитър Бръчков, направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м. Намира се на входен булевард в град Петрич. 

Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно. „Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града. Още при встъпването в длъжност, заявихме, че Общината ще придобива имоти, за да реализира свои проекти и да има собственост. Работим в тази посока”, припомни кметът Димитър Бръчков. 


Вижте още

Предстоящи събития на 20 март

В сградата на Община Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция за проекта „Обновяване на многофамилни жилищни сгради“ на 20 март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Пресконференцията ще започне в 10.00 часа в зала 101 в сградата на Общината. От 11.00 часа на пл. „Христо Ботев“ 2 (пред сградата на Централна поща –..

публикувано на 20.03.19 в 07:42

Облачността ще се увеличи и на отделни места ще има превалявания от дъжд

Днес облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток.  Максимални температури между 15° и 20° градуса.  Над планините облачността също ще се увеличи. На места ще има слаби валежи от дъжд, над 1800 метра – от слаб сняг.  Ще..

публикувано на 20.03.19 в 07:40

Настъпва астрономическата пролет

Астрономическата пролет ще настъпи на 20 март в 23:58 часа.  Пролетта е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с лятото, есента и зимата. Астрономически тя започва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември - в Южното полукълбо.  Пролетта завършва с лятното слънцестоене - около 21 юни в..

публикувано на 20.03.19 в 07:35

Граждански диалог на тема „Образование“ се проведе в Кюстендил

Събитието е част от серията граждански диалози под наслов "Европа в нашия дом". В гражданския диалог участваха заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и народните представители от Комисията по образование и наука Ася Пеева и Борислав Борисов.    "Целта е да поговорим за това, което сме направили в образованието и онова,..

публикувано на 19.03.19 в 18:27

150 декара смесена гора от черен и бял бор горят в района на "ДГС Първомай"

Около 150 декара основно недържавни гори от черен и бял бор, голини и поляни е обхванал пожарът в землището на село Долна Рибница, в района на  "Държавно горско стопанство Първомай".  Пожарът е възникнал в ранния следобед днес, като най-вероятната причина отново е човешка небрежност при палене на стърнища и растителни остатъци.  15 служители на "ДГС..

публикувано на 19.03.19 в 17:38

Благотворителен базар „От сръчните ръце на мама“

Благотворителен базар „От сръчните ръце на мама“ се организира от Общинския съвет по наркотични вещества - Благоевград и Православния информационен център на Неврокопска Света митрополия. Той ще бъде подреден пред сградата на Община Благоевград на 22 март /петък/ от 10.00 часа до 16.00 часа.  Базарът се провежда за поредна година в Благоевград и е в..

публикувано на 19.03.19 в 17:31

МФГ "Огражденска четворка" с концерт за приятелите на Радио Благоевград и "По първи петли"

Специален пролетен подарък за приятелите на Радио Благоевград и почитателите на предаването "По първи петли" ще направят любимците от Мъжка фолклорна група "Огражденска четворка".  В първия пролетен ден те ще поднесат красив букет от фолклорни изпълнения, със специалното участие на Мариана Манолева, Кинче Вълчева и "Роял Бенд". Концертът е обявен за..

публикувано на 19.03.19 в 17:27