Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище

Решението бе взето днес от Министерския съвет, информира Пресцентърът на Община Петрич. 

 Общината ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св.Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневният център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневният център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито. 

Още през месец декември 2017 г., екипът на кмета Димитър Бръчков, направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м. Намира се на входен булевард в град Петрич. 

Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно. „Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града. Още при встъпването в длъжност, заявихме, че Общината ще придобива имоти, за да реализира свои проекти и да има собственост. Работим в тази посока”, припомни кметът Димитър Бръчков. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дни на иновациите в образованието в Благоевград

Дни на иновациите в образованието започнаха в Благоевград. Организатори на събитието са Центърът за творческо обучение и Община Благоевград.  Първият модул е насочен към директори и учители на детски градини от цялата област. Те ще бъдат запознати с актуална информация за новите технологии, методи и форми на преподаване. Семинарът в зала „22..

публикувано на 16.04.24 в 15:32

Кметът Методи Байкушев обяви 2 май за неучебен ден в Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев издаде заповед, с която обяви 2 май 2024 г. за неучебен ден на територията на областния център.  Определеният за почивен ден се пада между 1 май, когато отбелязваме Ден на труда и 3 май, когато тази година според православния календар е Разпети петък.  По този начин учениците ще почиват шест дни (от 1 до 6 май,..

публикувано на 16.04.24 в 15:23

Над 9000 лева събраха за Теди на концерт в Благоевград

9177.60 лв. и 50 евро е събраната сума в подкрепа на Теди. Децата на Благоевград танцуваха и пяха в подкрепа на 9-годишното момиче. Благотворителният концерт-спектакъл се състоя в зала „Пейо Яворов“, където повече от два часа публиката не спря да аплодира децата с големи сърца от Балетна школа „Релеве“, Център за танци „Влахов“, "Денс Студио..

публикувано на 16.04.24 в 14:28

Артисти от "Клоуни без граници" забавляваха хора в риск от Кюстендил

Артисти от германската организация "Клоуни без граници" посетиха и забавляваха обитателите на Центровете от семеен тип "Сияние" и Центъра за социална рехабилитация и интеграция "Синева". Клоуните изнесоха две представления пред близо 50 младежи с увреждания. "Клоуни без граници" е международна неправителствена организация, състояща се от..

публикувано на 16.04.24 в 13:52

Пожар унищожи осем къщи в кюстендилско село

Пожар в землището на кюстендилското село Кутугерци унищожи 10 дка иглолистна гора и 8 сгради. Огънят е бил загасен рано тази сутрин. Пожарът е загасен от три екипа на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“в град Кюстендил.  По данни на Югозападното държавно предприятие в гасенето са участвали и 20 горски служители. Установена..

публикувано на 16.04.24 в 11:56

Радомир се включва в националната кампания „Община без отпадъци“

Община Радомир се включва в националната кампания „Община без отпадъци“, съобщиха от администрацията. На 20 и 21 април, по повод Деня на Земята, се организира почистване на всички населени места в общината. Събитието е част от годишната кампания на Община Радомир. Тя ще се проведе в няколко етапа и включва почистване и облагородяване на всяко населено..

публикувано на 16.04.24 в 11:52

Перничани почитат паметта на летец от Втората световна война

Перничани ще почетат паметта на геройски загиналия при отбраната на София по време на бомбардировките през Втората световна война кап. Димитър Попов. Пилотираният от него самолет е свален на 17 април 1944 година в землището на Перник. В историята на българската авиация 17 април 1944 година е известен като „Черният Великден”. Тогава при последното и..

публикувано на 16.04.24 в 11:27