Министърът на вътрешните работи Валентин Радев посети Дупница

Посещението на министър Радев бе по повод пораженията, нанесени от поройните дъждове. Проверката бе разпоредена тази сутрин от премиера Бойко Борисов. Поводът бе разрушеното от дъжда стълбище на ул. “Родопи”, което вече се ремонтира. 

“Ще огледаме улицата в Дупница, която е отнесена и вече е почти оправена, след това отиваме в село Кременик. Вие не сте пострадали от дъжда и това е хубаво”, каза министър Радев. За състоянието на уличната мрежа той разговаря с кмета Методи Чимев и заместника му Крум Милев. 

Посрещнаха го областният управител Виктор Янев, директорът на областната полиция Елиан Стамболийски и началникът на РУП – Дупница Борислав Динев. Те направиха оглед на ул. “Родопи” и на свлачищен участък от пътя до село Кременик. Ще бъде обсъдена възможността за спешно отпускане на средства от Комисията по бедствия и аварии.


Вижте още

Предстоящи събития - 22 февруари

Днес Общински съвет - Благоевград ще проведе редовно заседание. То е насрочено за 09.30 ч. в зала „22-ри септември”. На него ще бъде приет Годишният отчет за дейността на Обществения посредник. Съветниците ще гласуват и предложение, относно приемане на бюджетна прогноза за периода 2020-2022 година на постъпленията от местните приходи и на..

публикувано на 22.02.19 в 07:26

Очаква се сериозно застудяване и валежи от дъжд и сняг

Днес от северозапад облачността ще се увеличава, към обяд ще завали и дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат почти цялата страна. Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от североизток, вечерта значително ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са..

публикувано на 22.02.19 в 07:24

"Работилница на Баба Марта" отваря врати в Градската художествена галерия – Благоевград

За поредна година в „Работилница на Баба Марта“ децата на Благоевград ще покажат своите умения.  От 25 до 28 февруари деца от различни детски градини и учебни заведения ще изпитат въображението си при изработката на традиционни мартеници.   В рамките на инициативата те ще се запознаят с историята на мартеницата, със символиката на червения и..

публикувано на 21.02.19 в 18:34

21 пожара за денонощие в област Кюстендил

Три акта са съставени на жители на Кюстендилска област за изгаряне на сухи растителни отпадъци, съобщиха от областната дирекция на полицията в Кюстендил. От началото на месец февруари са възникнали 96 пожара в областта. Четири са пожарите с преки материални щети. При възникналите пожари с материални загуби са засегнати 70 000 кв.м полски..

публикувано на 21.02.19 в 17:10

Няма нови случаи на морбили в област Благоевград – заболелите са 27

27 са заболелите от морбили в Благоевградска област, каза този следобед за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева от РЗИ – Благоевград. В Благоевград и Гоце Делчев към момента няма установени случаи на болни от морбили, уточни д-р Мончева. Издиването на контактни със заболели продължава. Мобилен кабинет ще бъде ситуиран утре в 10 часа в..

публикувано на 21.02.19 в 16:46

„Химните на Орфей“ в Регионалния исторически музей в Благоевград

В петък, в 18 часа, в Регионалния исторически музей в Благоевград, съвместно с издателска къща „Гутенберг“ и Сдружение „Нова България“, ще бъде представена книгата на проф. Александър Фол „Химните на Орфей“. Той и учените от неговата школа създадоха нова наука, занимаваща се с историята и културата на Древна Тракия и на траките. В книгата,..

публикувано на 21.02.19 в 15:33

Внимание! Опасност от пожари, алармират от РДПБЗН – Кюстендил

Повишаването на температурите през последните дни е предпоставка за усложняване на пожарната обстановка, рязко е увеличен броят на пожарите в Кюстендилска област, съобщават от ОД на МВР - Кюстендил. Продължава паленето на отпадъци и сухи треви. Това е нарушение на нормативната уредба, водещо до сериозни последици  за горския и полски фонд...

публикувано на 21.02.19 в 15:15