Владимир Москов участва в "Изнесено студио" в следобедното ни предаване "ДНЕС"

„Подобряване на средата на живот в Гоцеделчевска община, както и създаване на добри условия за наши и чужди инвестиции са сред целите, които стоят пред нас“, каза в интервю за Радио Благоевград кметът на град Гоце Делчев Владимир Москов. 

 Заедно със заместник-кмета Саид Иброш и началникът на отдел „Устойчиво развитие, програми и проекти“ Асан Имамов той участва в изнесеното студио на Радио Благоевград, което бе реализирано в следобедната ни програма ДНЕС. 

За най-значимите проекти, свързани с европейско финансиране, по които Общината работи в момента, можете да чуете Владимир Москов в звуковия файл. Вижте още

Социалното предприемачество – втори шанс за „отхвърлените“

Години след световната финансова криза обществото продължава да търси пътища за справяне с последиците от нея. Едно от сериозните предизвикателства се оказва задвижването на двигателя на социалната промяна, т.нар. социално включване на маргинализираните или в риск от социално изключване уязвими групи. Европа започна разработване на политики,..

публикувано на 18.07.18 в 14:15

Групата от Петрич Refleхion с нов летен хит

„Не е късно“ – това е посланието на новата песен на група Refleхion.  Музикантите Емил Георгиев, Петър Керемидчиев, Георги Чанков и прекрасната вокалистка Сара Митова са от град Петрич и групата твори в малкия китен южен град.  Песента „Не е късно“ е дебютна за Reflecхion в нов модерен стил, до скоро те се изявяваха предимно в рок музиката...

публикувано на 18.07.18 в 12:54

Усилено тече строителството на пътя за новия граничен пункт „Клепало“, който ще свързва България с Македония

През май месец тази година стартира строителството на пътя до граничния пункт „Клепало“ - най-новият пункт, който ще свързва България с Македония при Струмяни.   „Този пункт е мечтата на поколения жители на общината. Повече от 30 години границата е затворена. Сега сме напът да осъществим тази наша обща мечта“, каза за Радио Благоевград..

публикувано на 17.07.18 в 15:06

Уникални дървени скулптури изработва с моторен трион Васил Говедарски от село Овчарци

Над 150 дървени скулптури на животни е изработил вече Васил Говедарски от село Овчарци, като в 95 процента от работата използва моторен трион.   Някои от фигурите достигат 3 метра, най-често поръчвани са мечки и коне. Първата му дървена скулптура е била на бухал. Запалил се по дървените скулптури преди около 15 години в Германия, където е видял..

публикувано на 16.07.18 в 14:26

Благоевградчанката Мина Сучева с нова песен „Обич моя“

Благоевградското момиче Мина Сучева, която направи много добра заявка за успешна професионална музикална кариера с песента "Остава", отново зарадва публиката с хубава песен. "Обич моя" е "втората ми любов" както казва МИНА за своята втора авторска песен.  Младата певица отново заложи на таланта на благоевградското семейство Евелина Христова, която..

публикувано на 16.07.18 в 13:38

Опасно ли е кръстовището между улиците „Славянска“ и „Полк. Кирил Чамишки“?

На този въпрос отговор от пешеходци и водачи потърси Мариана Попова за предаването "Днес" на 13 юли.   Поводът: слушателски сигнал, според който коли паркират почти върху пешеходната пътека на „Славянска“ и по този начин пречат на видимостта както на шофьори, които завиват към Пожарната, така и на пешеходци, които също нямат видимост и..

публикувано на 13.07.18 в 17:29

Дъждовното лято удължава рафтинг сезона

Рафтинг сезонът край Струма е в разгара си. Благодарение на падналите обилни дъждове реката е по-пълноводна отвсякога през лятото. Струма в района на Кресненското дефиле всеки ден предлага спускания по най-дългото рафтинг трасе – 12км, което разполага с множество бързеи, с различна трудност и профил. „Рафтингът е все по-предпочитан и..

публикувано на 12.07.18 в 13:00