Владимир Москов участва в "Изнесено студио" в следобедното ни предаване "ДНЕС"

„Подобряване на средата на живот в Гоцеделчевска община, както и създаване на добри условия за наши и чужди инвестиции са сред целите, които стоят пред нас“, каза в интервю за Радио Благоевград кметът на град Гоце Делчев Владимир Москов. 

Заедно със заместник-кмета Саид Иброш и началника на отдел „Устойчиво развитие, програми и проекти“ Асан Имамов, той участва в изнесеното студио на Радио Благоевград, което бе реализирано в следобедната ни програма ДНЕС с водещ Елеонора Тахова.

Чуйте в звуковия файл. 


Вижте още

Пролетта гостува на Радио Благоевград - Снежанка Пенова - "Кюстендилска пролет" - 2019

Носителка на титлата "Девойка Кюстендилска пролет" за 2019 година е Снежанка Пенова. Тя е на 17 години и е ученичка в ПГИМ „Йордан Захариев" – град Кюстендил. Снежанка участва в конкурса с късметлийския номер 1. Подгласнички на "Девойка Кюстендилска пролет" - 2019 станаха Виктория Тишанска и Рафиела Николова.   „Неочаквах да бъда избрана..

публикувано на 17.03.19 в 15:16
Главно мюфтийство в България

Предстоят сериозни промени в Закона за вероизповеданията

Сериозни дебати през тази седмица привлякоха идеите на управляващите, споделени и от премиера Бойко Борисов при срещата с патриарх Неофит и с главния мюфтия мустафа Хаджи за поемане на разходите на вероизповеданията от бюджета на страната.  Опрощаването на задълженията на главното мюфтийство в размер на около 8 милиона лева предизвика коментари за..

публикувано на 15.03.19 в 17:40

Да поправиш света за 72 часа

Tikkun Olam в превод от иврит означава „да поправиш света“ и е  основният слоган на международното движение ТОМ, което използва постиженията на съвременния дизайн и технологии в помощ на хора със специални нужди. Да поправиш света за 72 часа е предизвикателство, което за трета поредна година организират доброволците от  ТОМ България. Във..

публикувано на 15.03.19 в 13:49

SOS Детски селища-България обучава социални работници в Благоевград за младежи напускащи грижа

  Сдружение  SOS Детски селища-България провежда 3-дневно обучение в Благоевград на тема „Методи и подходи за осигуряване на пълноценна подготовка и подкрепа на младежите напускащи алтернативна грижа“. Обучението е в рамките на проект „Готови за самостоятелност. Интегриран подход за развитие на капацитет на млади хора, напускащи грижа и..

публикувано на 14.03.19 в 14:44

Откриват изложба „Влиянието на фермите за ценни кожи“

  Изложбата е част от информационната кампания на Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България. „С тази изложба искаме да привлечем вниманието на хората, от които зависи решаването на този проблем, а това са народните представители, защото те са хората, които трябва да гласуват поправката в Закона, забраняваща..

публикувано на 14.03.19 в 13:37

Тютюневият бранш поставя важни въпроси на Консултативния съвет по тютюна

Данъчното облагане на средствата от Преходната национална помощ за тютюна, изкупната кампания за 2018 и неизплатените средства от предходни кампании, ще бъдат сред темите, които ще бъдат дискутирани на първия за тази година Консултативен съвет по тютюна, който ще се проведе на 14 март. Информацията съобщи за Радио Благоевград Цветан Филев,..

публикувано на 14.03.19 в 13:18

Суперкомпютри ще помагат на европейците да живеят по-спокойно

„До 2022 година, Европа ще разполага със суперкомпютри, които ще помагат на гражданите да живея и да работят по-спокойно“ -  съобщи Мария Габриел, еврокомисар по цифровите технологии и общество.   По думите й, „благодарение на суперкомпютъра ще можем да знаем, например през зимата, до 20 метра какви са условията на пътищата, така че да бъдат..

публикувано на 14.03.19 в 12:11