Планински спасители от Добринище помагат на пострадала туристка

Снимка: ПСС- отряд Добринище

Планинска спасителна служба - отряд Добринищe извършва акция по оказване на помощ и транспортиране на пострадала туристка в района на Попово езеро. в района на национален парк Пирин. По първоначална информация жената е с изкълчен глезен и в невъзможност да се придвижва сама. Екип от трима спасители е на мястото - Борис Скоклин, Методи Галчев и Цветан Пчелин. Допълнителни ресурси се придвижват, за да окажат съдействие при транспорта. В момента заради спецификата на района няма обхват и телефонна връзка със спасителите. От ПСС Банско съобщиха, че не могат конкретно да кажат кога колегите им ще свалят пострадалата туристка, и ще приключи акцията.

Вижте още

По какво си приличат виното и любовта? - вижте кой спечели награда с отговора на този въпрос

По какво си приличат виното и любовта?  🍷❤ ️ Този въпрос зададохме на Фейсбук страницата на Радио Благоевград  на 14 февруари и имахте възможност да спечелите ваучер за процедура от Консултативно-терапевтични центрове "Живот без болка"!  <>Още няколко стъпки бяха необходими, за да участвате за нагарадата:  🐾  да харесате..

публикувано на 21.02.19 в 12:34

Започва работилницата за деца на Регионалния исторически музей в Кюстендил

Традиционно, работилницата за деца на Регионалния исторически музей в Кюстендил през февруари е посветена на Деня на археолога. Новата тема "Култура на хранене в древността" се стреми да насочи вниманието към различните видове съдове, представени в археологическата експозиция от новокаменната /VII хилядолетие пр. Хр./ до средновековната епоха..

публикувано на 21.02.19 в 12:09

В Радомир организират националния литературен конкурс „Мария Смилова”

До края на март ще се приемат творби за участие в националния литературен конкурс „Мария Смилова” в Радомир, обявиха от местното читалище „Напредък 1895”. Конкурсът се организира от читалището и община Радомир и е под патронажа на кмета Пламен Алексиев. Тазгодишното издание е 16-то поред.  В надпреварата могат да участват ученици от първи до..

публикувано на 21.02.19 в 12:00

37 лица с трайни увреждания започват работа в община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев започна изпълнението на важния социален проект „Обучение и заетост от ОП „Развитие на човешките ресурси“, съобщават от Пресцентъра на общината. Програмата осигурява заетост за 24 месеца на безработни лица с трайни увреждания, като безвъзмездната финансова помощ отпусната на община Гоце Делчев е в размер на 594 844.84 лв...

публикувано на 21.02.19 в 11:36

11 катастрофи с пешеходци с девет ранени и двама загинали в област Благоевград от началото на годината

За периода от 4.02.2019г. до 19.02.2019г. се проведе специализирана полицейска операция по спазване правилата за движение от пешеходците, съобщават от ОД на МВР - Благоевград.  Бе засилен контролът в районите на потенциално опасни пешеходни пътеки и такива с интензивно движение, както и на места, на които се наблюдава неправилно и рисково..

публикувано на 21.02.19 в 11:33

32-ма пешеходци в Кюстендилско са санкцинорани за неправилно пресичане

Специализирана полицейска операция с акцент върху нарушенията извършвани от пешеходци е била проведена на  територията на Кюстендилска област, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Акцията се е провела от 4 до 15 февруари, а  проверките са били извършени в райони с интензивно пешеходно движение и на места, където се наблюдава..

публикувано на 21.02.19 в 11:32

Пет пожара с материални щети в Благоевградска област

През изминалото денонощие на територията на Благоевградска област са регистрирани 21 пожара на сухи треви и храсти, при 5 от които има нанесени материални щети: в село Спатово – оранжерия, 20 овощни дръвчета и около 100 кв.м. лозе, в град Кресна – 50 овощни дръвчета и 100 броя лози, в село Микрево, община Струмяни – 1 000 кв.м. лозе, в град Петрич –..

публикувано на 21.02.19 в 10:23