Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разлог е домакин на Мото Рок събора „Предел”

За дванайста  поред година град Разлог е домакин на Мото Рок събора „Предел”, който по традиция се провежда в средата на лятото на поляните в едноименната местност. 

От днес до 22 юли в местността „Предел“, между Рила и Пирин, ще се проведе традиционният Мото-рок събор. 

 Тридневният събор се организира от Мото клуб „Пирински вълци“ със любезното съдействие на община Разлог. 

Подготовката на събитието започна с изграждане на своеобразен палатков лагер, оповестяване на правила и програма, както и ред при организация на движението още в началото на местността, където се събират мотористи от цялата страна. Много жени, деца са сред почитателите на моторите, и те спазват свой кодекс свързан с отношение, организация, и поведение, както помежду си, така и в населените места. 

СнимкаТази вечер на сцената ще забиват „Black Rose“ от Благоевград. Рев на мощни мотори ще огласи Разлог в съботния ден, когато по традиция ще се проведе почетна обиколка на града. Събитието ще продължи с атрактивно каране, драг гонки и Стънд шоу. Предвиден е и курбан за здраве, както и водосвет. В събота вечерта на сцената ще се качат групите „Blues Traffic“ и „Motor Ace“, които ще повишат адреналина. 

"По време на събора няма да се допуска форсиране (прекъсвачи) на мотори без нужда! При подобни ситуации ще бъдат взимани незабавни мерки, за да бъдат прекратени. На тези, които толкова много мразят моторите си, ще бъде дадена възможност да покажат какво могат, като за това, най-мразещият дори ще получи награда. Извън това- без прекъсвачи! Ако има такива хора, които мислят да не се съобразят с това условие, то нека си останат по домовете, или където другаде пожелаят. Благодарим предварително!" казват организаторите от Мото-рок фест „Предел 2018“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Благоевград на форума Digital4Blagoevgrad: Развитието на дигиталната сфера е пътят, по който можем да създадем икономика с много голяма добавена стойност

Успешни маркетингови стратегии в сферата на дигиталното предприемачество бяха представени днес на бизнес форум в зала „22 септември“, организиран за втора поредна година от Digital4Bulgaria в партньорство с Община Благоевград.Конференцията Digital4Blagoevgrad „Дигитални възможности за бизнеса“ бе открита от кмета на Благоевград Методи Байкушев..

публикувано на 20.04.24 в 18:48

Пирин и Черно море не си вкараха гол

Отборът на Черно море завърши наравно 0:0 срещу Пирин като домакин и остана далеч от лидера в генералното класиране на българската Първа футболна лига. "Моряците" са с 62 пункта и с десет зад шампиона Лудогорец, а ЦСКА-София е с още две пасив и може да излезе на второ място с успех срещу Арда в неделя. През първото полувреме нямаше голове, а Черно море..

публикувано на 20.04.24 в 17:35

Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Тя ще се проведе в два последователни дни – 22 и 23 април. Отпадъците ще се приемат в мобилен събирателен пункт за безвъзмездно предаване, който ще бъде разположен, както следва: На 22.04.2024 г от 10:00 до 12:30 часа на адрес: гр. Благоевград, ул. "Св. Иван Рилски“ и площад "Македония“, до сградата на Камерна опера Благоевград и от 13:00 до 16:00..

публикувано на 20.04.24 в 14:44

Кюстендил отбеляза 148- та годишнина от избухването на Априлското въстание

С едноминутно мълчание събралите се на паметника „Булаир“ в Кюстендил почетоха паметта на героите и мъчениците на Априлската епопея от 1876 година. Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от областният управител инж. Александър Пандурски, кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам. – кметовете Кристиян Иванчов и Бойко Клечков,..

публикувано на 20.04.24 в 14:30

Стартира кампанията – „Подкрепяй родния си отбор – Пирин е голема планина“

ОФК "Пирин" стартира кампанията за привличане на повече деца и младежи на стадиона за домакинските мачове на представителния отбор - „Подкрепяй родния си отбор – Пирин е голема планина“. Кампанията ще включва предоставяне на безплатни билети за мачовете на „Гнездото“ на ученици от 1-ви до 4-ти клас от различни училища в Благоевград, запознаване на..

публикувано на 20.04.24 в 14:18

Проведе се първо заседание на РИК 01-Благоевград

 Днес, 20.04.202 4 г., се проведе първото заседание на РИК - Първи изборен район - Благоевградски за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  На първото заседание приветствие отправи областният управител Мария Димова, която пожела ползотворна работа и се ангажира с..

публикувано на 20.04.24 в 14:00

Главчев с предложение към президента – иска да поеме и външното министерство

Служебният премиер Димитър Главчев да бъде и външен министър. Това е предложил самият той вчера на президента Румен Радев. "Вчера водихме разговори с президента Радев и му предложих аз да поема външно министерство. Ако издаде указ да поема външно министерство, ще нося политическа отговорност и за него. В сегашния състав с министър Димитров цялата..

публикувано на 20.04.24 в 13:45