Перничанка е измамена със сумата от 3 000 лева

Снимка: БГНЕС

 Престъплението е извършено вчера, в периода между15, 30 – 17, 00 часа. На телефона на 77-годишна жена се обадил мъж, който заявил, че дъщеря й е приета в болница и се нуждае от средства за операция. Потърпевшата била заплашена, че ако не събере сумата от 3 000 лева, лекарите няма да направят операцията. Изплашената пенсионерката събрала парите, сложила ги в чанта и ги хвърлила от терасата на третия етаж. По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.


Вижте още

Над 1000 участници в XXI Национален ученически празник „За хляба наш...“

Тазгодишният конкурс, посветен на насъщния - хляба наш, е доказателство, че инициативата играе важна роля във възпитанието на подрастващите.  За съхранението и развитието на традицията, усилия обединиха Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието, Община Благоевград и Центърът за личностно и..

публикувано на 19.04.19 в 18:23

Кметът на Благоевград проведе консултации във връзка с евровота

Консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то НС за определяне състава на Секционни избирателни комисии се състояха в Благоевград. В консултациите участват и партиите и коалициите,които имат избрани с техните кандидатски листи  членове на Европейския парламент  от Република България, но не са парламентарно..

публикувано на 19.04.19 в 16:43

Благоевград – територия за съвременно изкуство с висок заряд

Нь 19 април се поставя началото на Пролетния фестивал за съвременно изкуство Благоевград 2019.   Около 12:30 часа в къща „Георги Измирлиев” в старинния квартал „Вароша” е официалното откриване на уникалните камерни изложби „Стаички”, които представят творби на съвременни художници  в негалерийна среда. Между тях са: Кирил Прашков, Людмил..

обновено на 19.04.19 в 16:39

168 години от рождението на Георги Измирлиев-Македончето

Регионалният исторически музей в Благоевград и ученици от II „б“ клас при Пето СУ „Георги Измирлиев“ изнесоха  тържество в двора на „Роден дом на Георги Измирлиев-Македончето“ в кв. „Вароша“ на Благоевград.  Второкласниците направиха впечатляваща възстановка, връщайки публиката в годините на  подготовка на Априлското въстание и срещата на Георги..

обновено на 19.04.19 в 15:01

Главната пешеходна улица в Благоевград отново с хиляди чадъри

През пролетно-летния сезон, хиляди чадъри  отново се монтират на главната пешеходна улица „Тодор Александров“ в Благоевград.  Инсталацията е по Еко стандарт и е изградена от въже, обезопасяващо и щадящо дървесната растителност, уточняват от Пресцентъра на Община Благоевград. Емблематичната композиция се прави по идея на кмета на Благоевград..

публикувано на 19.04.19 в 14:11

360 абсолвенти от Правно-историческия факултет на ЮЗУ получиха дипломите си

360  дипломанти от специалностите „Право”, „Публична администрация”, „Международни отношения”, „Европеистика”, „Връзки с обществеността”, „История”, „Национална сигурност“ и „Архивистика и информационна сигурност“ към Правно-историческия факултет на ЮЗУ„Неофит Рилски“  получиха днес дипломите си за завършено висше образование.  Тържествената..

публикувано на 19.04.19 в 13:29

Ремонтираха вътрешното отделение на болницата в Перник

Изцяло обновено е Второ вътрешно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник. Ремонтът, който започна в началото на тази година завърши и днес пациентите, които временно бяха настанени в бившата Минна болница ще бъдат преместени в отделението. То разполага с 32 легла и е едно най-натоварените в пернишката болница, в която се лекуват жителите на..

публикувано на 19.04.19 в 12:48