Перничанка е измамена със сумата от 3 000 лева

Снимка: БГНЕС

 Престъплението е извършено вчера, в периода между15, 30 – 17, 00 часа. На телефона на 77-годишна жена се обадил мъж, който заявил, че дъщеря й е приета в болница и се нуждае от средства за операция. Потърпевшата била заплашена, че ако не събере сумата от 3 000 лева, лекарите няма да направят операцията. Изплашената пенсионерката събрала парите, сложила ги в чанта и ги хвърлила от терасата на третия етаж. По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.


Вижте още

Благоевградчани проявиха голям интерес към инициативата "Ти предложи! Кмете, направи!"

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов поде инициатива, в рамките на която се събират предложения от жителите на Благоевград за реализиране на обществено значими обекти. Кампанията е под мотото „Ти предлож и ! Кмете, направ и !“. На практика жителите на Благоевград имат възможност да дават свои предложения и мнения за обектите, които..

публикувано на 22.10.18 в 18:43

Стартирана е обществена поръчка за доставката на 51 нови автомобила за пътните управления в страната

Стартирана е обществената поръчка за доставката на 51 нови автомобила, предназначени за нуждите на Агенция „Пътна инфраструктура“. Автомобилите са за областните пътни управления, които отговарят за текущото и зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа, а със стартирането на тол системата през следващата година на тях ще бъдат..

публикувано на 22.10.18 в 17:36

Обвиненият за убийството в сатовчанското село Вълкосел остава за постоянно в ареста

Окръжен съд-Благоевград остави за постоянно в ареста обвиненият за убийството на Муйдин Дураков от село Вълкосел, 33-годишен Гюлтекин Карабайрямов. Искането за налагането на най-тежката мярка за неотклонение бе внесено от Окръжна прокуратура-Благовград. Като основен мотив за решението си, съдия Маргарита Коцева изтъкна възможността, ако е на..

публикувано на 22.10.18 в 16:17

Регионалната библиотека в Благоевград с редица събития в седмицата на четенето

    Регионална библиотека „Димитър Талев” в Благоевград се включва по традиция в отбелязването на Националната седмица на четенето, която се организира от Министерството на образованието и науката за четвърта поредна година. И тази година от детския отдел на библиотеката организират редица инициативи и събития насочени към децата от детските градини..

публикувано на 22.10.18 в 15:25

Няма да затварят пътя София - Перник през Владая

Пътят София - Перник през Владая няма да бъде затварян заради предстоящия ремонт в участъка на пернишка територия, съобщиха от АПИ. За да не се затруднява трафика при предвидените ремонтни работи ще се търсят варианти движението да не се ограничава изцяло и евентуално да се работи през нощта, така както беше направено и миналата..

публикувано на 22.10.18 в 14:48

Грандиозен финал на събитията посветени на празника на град Разлог

На 20 и 21 октомври в град Разлог се проведоха последните събития под егидата на 106 години от Освобождението на града, съобщават от Пресцентъра на община Разлог. На 20 октомври започна двудневното събитие под надслов „Общинско изложение на Български породи животни отглеждани на територията на община Разлог“. Специализираното изложение..

публикувано на 22.10.18 в 14:47

Задържан е мъж, обвинен в убийството на 57-годишния жител на Вълкосел

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Благоевград се води досъдебно производство за умишлено убийство, извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.   Около 04:40 ч. на 20.10.2018 г., до фурна за хляб в с. Вълкосел, община Сатовча, е бил намерен мъж без признаци..

публикувано на 22.10.18 в 14:14