Каква работна ръка се търси на пазара на труда - проучване в Перник

В Перник стартира второто за тази година проучване сред работодателите за потребностите им от работна сила.

В периода до 17 септември 2018 г. работодателите отново могат директно в on-line анкетен формуляр да посочат обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях кадри. 

Целта е да се получи информация за търсените от бизнеса през следващите 12 месеца професии, компетентности и умения на работната сила. Работодателите могат да посочат и очакванията си за необходимите след 3 години кадри, професионални направления или области на висшето и средното образование. 

Агенцията по заетостта очаква фирмите да се включат активно в проучването.Вижте още

Министър Димов постави пред сръбския си колега въпроса за екологичното състояние на река Драговищица

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна днес с министъра на защитата на околната среда на Република Сърбия Горан Триван. Срещата се състоя в Димитровград, на която двамата обсъдиха теми в сферата на трансграничното опазване на околната среда и водите. Министър Димов постави въпросите за потенциалното замърсяване на трансграничната..

публикувано на 22.01.19 в 17:36

Зала „Скаптопара“ в Благоевград с ново и модерно осветление

Модерно енергоспестяващо осветление е изградено в зала „Скаптопара“ в Благоевград. Поставени са общо 16 нови осветителни тела. Старото осветление не е демонтирано, като то също ще бъде използвано. Процесът на модернизиране в зала „Скаптопара“ продължава. Предстои да бъдат монтирани колонни климатици, както и топла въздушна завеса. В момента..

публикувано на 22.01.19 в 16:40

Потвърдиха диагнозата за смъртта на 5-годишното дете в Благоевград – вирусна пневмония

Петгодишно дете от Благоевград почина в областната болница след тежка вирусна пневмония. Усложненията от грипа са сериозни и се развиват много бързо, предупреждават от Региоанлната здравна инспекция. Петгодишното момченце е било отпаднало и с висока температура, когато е прегледано в неотложния кабинет. Веднага е прието е в областната..

публикувано на 22.01.19 в 16:33

Няма да променят такса смет и данък недвижими имоти в Перник

Размерът на такса смет и данък недвижими имоти за перничани остават непроменени, стана ясно на проведеното днес обществено обсъждане на проекта за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци. За сметосъбиране, сметоизвозване и притежавани имоти гражданите на община Перник ще плащат същите данъци, както и..

публикувано на 22.01.19 в 15:19

Санираха още четири блока в Разлог

Четири блока с повишена енергийна ефективност след успешно изпълнен проект на община Разлог. Днес в град Разлог се проведе заключителна конференция по повод приключване на проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – първа група”. Инж. Красимир Герчев подари на председателите на обновените..

публикувано на 22.01.19 в 14:47

В Дупница изграждат компостираща и сепарираща инсталация за битови отпадъци

7,7 милиона лева ще получи община Дупница за компостираща и сепарираща инсталация за битови отпадъци. Договорът с екоминистерството е подписан в края на миналата година. Срокът му е 24 месеца, а партньори са общините Сапарева баня и Бобов дол.  Инсталациите са част от бъдещото регионално депо за отпадъци край село Джерман. Предстои авансово..

публикувано на 22.01.19 в 13:15

Британското консулство на среща в Банско по време на активния сезон

Дали ще се запази ръстът на британските туристи в Банско след Брекзит, бе обсъждано по време на работна среща в Банско, проведена по инициатива на Британското посолство в България.  Под домакинството на заместник-кмета Асен Кирицов, в срещата взеха участие британският вицеконсул в страната Теодора Манева, заместник-началникът на РУ Банско,..

публикувано на 22.01.19 в 13:08