Каква работна ръка се търси на пазара на труда - проучване в Перник

В Перник стартира второто за тази година проучване сред работодателите за потребностите им от работна сила.

В периода до 17 септември 2018 г. работодателите отново могат директно в on-line анкетен формуляр да посочат обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях кадри. 

Целта е да се получи информация за търсените от бизнеса през следващите 12 месеца професии, компетентности и умения на работната сила. Работодателите могат да посочат и очакванията си за необходимите след 3 години кадри, професионални направления или области на висшето и средното образование. 

Агенцията по заетостта очаква фирмите да се включат активно в проучването.Вижте още

В Кюстендил изграждат „Център за работа с деца на улицата“

Дейностите по проект "Изграждане на център за работа с деца на улицата" бяха представени в Кюстендил. Проектът е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж". Целта му е да осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за институционалната закрила и защита на деца от улицата, каза ръководителят на проекта Илиян..

публикувано на 16.08.18 в 12:44

Повече полицаи в района на Седемте рилски езера заради събора на Бялото братство

От днес до 20 август на Седемте рилски езера ще се проведе съборът на Бялото братство, в района на събора и по маршрута за придвижване на участниците и гостите ще има засилено полицейско присъствие, за да не се допускат инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника, служители на РУ Дупница и придадени сили ще проведат..

публикувано на 16.08.18 в 11:04

Старт на Националната АНТИСПИН кампания и в област Благоевград

Започна Националната лятна АНТИСПИН кампания, която ще продължи до 15 септември. За Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ Благоевград, заяви, че такива кампании се правят през лятото, защото хората са по плажовете и за тяхно улеснение експертите отиват на място при тях. Д-р..

публикувано на 16.08.18 в 10:52

Задържаха двама мъже с наркотици в Дупница

Снощи дупнишки полицаи са задържали двама мъже – на 30 и на 20 години, за притежание на високорисково наркотично вещество, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Кюстендил.  Проверката полицаите извършили в района на ЖП гарата, от по-младия мъж са иззели опаковка с 1.18 г кокаин, от другия – 10.41 г кокаин. Видът на наркотика е установен с полеви..

публикувано на 16.08.18 в 10:43

Няма антракс в изследваните животински останки в село Студена

Резултатите от изследванията на откритите животински останки в района на една от кариерите в пернишкото село Студена не са показали наличие на антракс, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Перник. В района на кариерата са направени две пробонабирания. Проверени са всички места, посочени от жителите на селото, като..

публикувано на 16.08.18 в 10:41

В Перник инспектират спортни площадки

Кметът на Перник Вяра Церовска инспектира строителството на две спортни площадки в кварталите „Проучване” и „Драгановец”. Ремонтът в квaртал „Проучване” започна след като миналата година децата от квартала посетиха кмета с молба разрушената спортна площадка да бъде реконструирана. Церовска посети обекта на място и обеща тази година..

публикувано на 16.08.18 в 10:08

18-годишен водач блъсна трима младежи на тротоар в Петрич

Около полунощ в Петрич е станало ПТП, при което 18-годишен водач от Петрич, управлявайки лек автомобил и движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над управлението на автомобила, излиза в дясно от пътя, качва се на тротоара, и блъска намиращите се на него 17-годишно момче от село Първомай, настанено за лечение в..

публикувано на 16.08.18 в 10:05