Рекорд: Танцьори от седем състава ще танцуват на Седемте рилски езера

Автор:


Ще има опити за вписване в книгата на рекордите Гинес с изписването на надписа България на петото езеро "Бъбрека". 

Другият опит е за танц върху въже на височина 600 метра, опънато между два балона. 

Идеята е да се повиши интересът към красотите на България и специално към този район.

Инициатор на проявата е фондация “Нашият дом е България“ и на арх.Пламен Мирянов, който е организатор на събитието. То ще се състои на 11-ти август, като изписването на надписа България ще бъде в 16.00 часа.

Седемте фолклорни танцови състава ще бъдат облечени в костюми от седемте етнографски области на България.

За същността на проявата са думите на арх.Пламен Мирянов, който можете да чуете в звуковия файл


Вижте още

Посрещаме Великден с рекордно скъпи зеленчуци

   С по-високи цени на зеленчуците, яйцата и агнешкото месо посрещат великденските празници жителите на Разлог, стана ясно от репортерската проверка на Лина Пъргова. Според местните потребители, през последни дни се е вдигнало почти всичко, особено цените на традиционните за Възкресение Христово продукти, като яйца, агнешко месо и зеленчуци...

публикувано на 24.04.19 в 17:22

Младите и „Модел Република България“

Диалогът при праването на политика между младите и по-зрелите трябва да премине на друго ниво. Идеите, които имат подрастващите, са в синхрон с динамичното темпо на настоящето. Затова е необходима чуваемост между поколенията. Около тази теза се обединиха в Благоевград ученици и студенти, които ситуираха своя модел на Народното събрание в края на..

публикувано на 24.04.19 в 11:35

С благотворителна вечер набират средства за лечението на Тони от Кюстендил

На Велики вторник в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“ ще се проведе благотворителна вечер за набирането на средства за лечението на 20-годишния Тони Костов от Кюстендил. Събитието ще започне в 18 ч. и е отворено за всеки, който има желание да помогне на Тони. С каузата се ангажира и кметът на община Кюстендил Петър Паунов...

публикувано на 23.04.19 в 13:39

Цветница в студиото на Радио Благоевград

Цветница е! Празнуват най-красивите български имена. На този ден сякаш света ни посреща с повече светлина и пъстроцветни картини... цветно и красиво е и в студиото на Радио Благоевград! Гостуват ни усмихнатите и много талантливи ученици на музиканта Иван Начов  и читалище „От извора 2013“- град  Сапарева Баня. Децата от Вокалната група..

публикувано на 21.04.19 в 15:27

Трябва да имаме душа и сърце за цветята!

„ Трябва да имаме душа и сърце за цветята “, каза тази сутрин в интервю за Радио Благоевград Вили Тегова от град Сандански. Тя е превърнала своето любимо занимание в професия. “ Това е една огромна любов, която кипи в моята кръв и която изразявам чрез подредбата на цветя. Това изкуство ме доближава до съвършенството на природата “, сподели още..

публикувано на 21.04.19 в 10:41
Методи Чимев

Започна рехабилитацията на пътя Дупница – Самоков

Това е последната пътна отсечка, която свързва Дупница със съседен град, която все още не е ремонтирана и в момента създава немалко проблеми на пътуващите. Тя отдавна влизаше и след това излизаше от плановете на пътната агенция за ремонт, но важността на пътя – свързващ Граничния пункт Гюешево на границата със Северна Македония с автомагистрала..

публикувано на 19.04.19 в 16:14
Донка Байкова

Проф. Донка Байкова: Червената и жълта боя за яйца алергизират

Великденските празници са все по-близо, а консумацията на яйца, козунаци и агнешко месо в празничните дни изправя на изпитание физическото ни състояние. В интервю за предаването Днес на Радио Благоевград, проф. Донка Байкова - специалист по хранене и диететика, предупреди за опасностите които крият боите за боядисване на яйца...

публикувано на 19.04.19 в 16:00