Около 65 лева струва в момента „потребителската ни кошница“

 

  „Цените на основните хранителни продукти остават стабилни в началото на есента“-коментира за Радио Благоевград Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. По думите му, „стабилни са ценовите равнища при сиренето, яйцата, варивата, олиото, захарта и месото, като при последните два продукта се наблюдава и поевтиняване. Колебания има предимно при доматите, краставиците и червения пипер, което се дължи нестабилното време през летните месеци“.

  „Колебанията са толкова малки, че при обща стойност на 28 продукта в „потребителската кошница“, имаме нива от 62-65 лева, ако закупим по един от всичките тези продукти“-коментира още председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.

  Владимир Иванов е убеден, „цената на хляба при сегашните пазарни обстоятелства, не бива да се пипа, защото има доста аванси в производствените практики и пазарната дистрибуция, а и в момента цената на зърното в България пада“.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Владимир Иванов в звуковия файл


Вижте още

Топлото време не бива да ни заблуждава

Въпреки високите температури общините взеха сериозни мерки за дните, когато температурите няма да бъдат над нулата и основните пътища ще бъдат заснежени. В това ни убеди кметът на община Струмяни Емил Илиев, който бе гост в предаването "Днес". Сключени са договори с фирмите, които трябва да почистват пътищата до 24-те селища в по-високите части...

публикувано на 16.11.18 в 16:56

„Политически некоректно“ - Петър Волгин с провокация към статуквото

Днес в предаването за политика на Радио Благоевград - „Събития и личности“, на мястото на водещия Давид Калпачки бе Петър Кичашки, член на КЗД и изпълнителен директор на ИМП. Един от събеседниците, с които разговаря в ефира на медията ни, бе журналистът от БНР Петър Волгин, а поводът бе новата му книга „Политически некоректно"...

публикувано на 16.11.18 в 12:20
Красимир Елинов

Добрината няма граници

Да помагаш не само на хората, а на всички живи същества, е благородство, което не всеки притежава. Затова му даваме гласност, с надеждата, че доброто е заразно и благородният жест на един човек, ще провокира още много подобни добрини.   Припомняме историята на две бедстващи, повече от 50 часа, ловни кучета, високо в Пирин планина, които..

публикувано на 15.11.18 в 15:16

Европейските рестрикции убиват българското животновъдство

Производството на месо и млечни продукти в Европа трябва да бъде съкратено с 50% до 2050 г. Така ще бъдат постигнати целите от Парижкото споразумение. Затова призовават от независимия фонд Rural Investment Support For Europe (RISE),  базирайки се на данни от доклад по темата. В него се казва, че в момента жителите на Европа консумират средно два..

публикувано на 15.11.18 в 15:13

Училище на бъдещето и иновациите

Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев е училище с традиция. Това учебно заведение след 24 месеца ще навърши 100 години от създаването си, но доказва, че може да бъде мечтаното и искано училище на бъдещето.   Може би в това училище гимназистите не си тръгват при звука на последния звънец. Причините за изброяване са..

публикувано на 14.11.18 в 15:22

Първи национален фестивал „Детска мелодия на годината“

На 22 декември в зала 1 на НДК в столицата ще се състои заключителният концерт на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“. Фестивалът е организиран от сдружение „За българската музика и изкуство“.  „Целите на инициативата са да приобщи младите хора в България и по света към българския дух и култура чрез нови, стойностни детски песни,..

публикувано на 14.11.18 в 13:54

Надя Дренска: В някои болници липсват дори консумативи като абокати и интубационни тръби за недоносените бебета

“Големи чудеса за малките герои”: Започна кампания за купуване на апаратура за недоносени бебета Фондация „Нашите недоносени деца“ започна кампания за набиране на средства за животоспасяваща медицинска апаратура за недоносени бебета. Всяка година у нас се раждат около 6000 недоносени бебета, или около 10 процента от..

публикувано на 14.11.18 в 13:27