Адвокат седна на стола на водещата в рубриката "На твое място"

В сутрешното информационно-музикално предаване за час - между 10.00 и 11.00 часа, на стола на водещата Райна Ванчева в ефирното студио на Радио Благоевград седна Мартин Бусаров. 

Той е адвокат в Адвокатска колегия - Благоевград, експерт по Изборно право и дългогодишен председател на РИК Благоевград.

Роден е в град Сандански, завършил е средното си образование в ЕГ "Акад.Людмил Стоянов" - Благоевград, "Право" - в Югозападния университет "Неофит Рилски".


Говори френски език, английски език, руски език, гръцки език.

Интереси: археология, театър, музика, спорт, кулинария.

По думите му - ако има храна, вода и интернет може да бъде водещ до другия четвъртък без прекъсване.

Има ли развитие за младите хора  в България - тази тема Мартин Бусаров бе избрал за разговора със събеседниците си – Никола Коцаков, мл.експерт в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ Благоевград и Игор Дамянов, млад актьор и водещ на "Различното предаване" по Радио Благоевград.

Часът, воден от Мартин Бусаров в рубриката "На твое място" имаше силен слушателски отзвук, така че адвокат Бусаров може и да получи предложение понякога да сяда на стола на водещите в Радио Благоевград. Е, като събеседник, със сигурност - по-често.Вижте още

Благоевград е домакин на „Дни на толерантността“

Асоциацията на родители на деца с епилепсия обявява  27, 28 и 29 юни за „Дни на толерантността“в Благоевград.  Инициативата цели да подкрепи деца и лица с епилепсия и техните семейства. На 27 юни от 13.30 часа ще се проведе конференция на тема „Видове заетост“. Преди това  родителите и децата ще имат възможност да получат на място  индивидуална..

публикувано на 25.06.19 в 15:53

В Кюстендилско учат децата как се оцелява в планината

Как се оцелява при екстремни условия; и как се определят основните географски посоки – това ще научат участниците в Детския лагер в планината в Кюстендилско. Над 20 деца от България и чужбина ще почиват в новоизградения лагер в село Смоличино. Идеята и нейното реализиране са на Елена Начева. Лагерът е построен с лични усилия и средства, и с..

публикувано на 25.06.19 в 11:07

Да сключим брак в Разлог

Интересна тенденция се наблюдава през последните години в Разлог – двойките, сключващи брак, са предимно външни, от други населени места на страната, и от чужбина. Това лято се очаква да пристигнат младоженци, които живеят отвъд Атлантика - в Чикаго, за да увековечат сватбения си ден в Разлог. Лина Пъргова ни срещна в следобедната..

публикувано на 25.06.19 в 10:58

Една шумна и луда любов избухна за девети път в Добринище

Много публика /не само мъже на възраст от 3 до 103 години/, но и момичета, жени и баби, обхванати от буйния дух на мотоциклетния спорт, с огромен интерес наблюдаваха в местността „Русковец“ деветия традиционен мотокрос „Добринище 2019“.Мотоциклетисти от цяла България се състезаваха в в четири класа:65 и 85 кубически сантимерта, МХ1 и МХ2...

публикувано на 23.06.19 в 15:19

BOYANSKI представя новата си авторска песен "Нов филм“

Боян Йорданов – BOYANSKI е млад, амбициозен и талантлив. Харесва топлите и естествени хора, а голямата му страст е музиката. Мечтaе за успешна музикална кариера в България. От 2011 година талантливият варненец започва да композира сам, да пише текстове и да изучава музикален софтуер. Само преди броени дни на BG MUSIC FESTIVAL в Сандански..

публикувано на 23.06.19 в 15:06

Предстоят много разговори за решаването на проблемите с водоснабдяването в община Струмяни

Това стана ясно след среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с участието на зам.-министър Николай Нанков, областния управител на Благоевградска област и председател на Асоциацията по ВиК в областта Бисер Михайлов, директора на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград инж.Росица Димитрова, кмета на общината Емил..

публикувано на 21.06.19 в 16:18

На прицел: Чистотата на градските плажове и басейни

 Астрономическото лято дойде. За много жители на Благоевград морето все още е далече, затова примамлива алтернатива през слънчевите почивни дни са градските плажове.  Безопасни ли са градските плажове и басейни?  Извършват ли се проверки за състоянието на водата и хигиената на басейните на открито и закрито? Това беше темата в рубриката..

публикувано на 21.06.19 в 14:03