Адвокат седна на стола на водещата в рубриката "На твое място"

В сутрешното информационно-музикално предаване за час - между 10.00 и 11.00 часа, на стола на водещата Райна Ванчева в ефирното студио на Радио Благоевград седна Мартин Бусаров. 

Той е адвокат в Адвокатска колегия - Благоевград, експерт по Изборно право и дългогодишен председател на РИК Благоевград.

Роден е в град Сандански, завършил е средното си образование в ЕГ "Акад.Людмил Стоянов" - Благоевград, "Право" - в Югозападния университет "Неофит Рилски".


Говори френски език, английски език, руски език, гръцки език.

Интереси: археология, театър, музика, спорт, кулинария.

По думите му - ако има храна, вода и интернет може да бъде водещ до другия четвъртък без прекъсване.

Има ли развитие за младите хора  в България - тази тема Мартин Бусаров бе избрал за разговора със събеседниците си – Никола Коцаков, мл.експерт в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ Благоевград и Игор Дамянов, млад актьор и водещ на "Различното предаване" по Радио Благоевград.

Часът, воден от Мартин Бусаров в рубриката "На твое място" имаше силен слушателски отзвук, така че адвокат Бусаров може и да получи предложение понякога да сяда на стола на водещите в Радио Благоевград. Е, като събеседник, със сигурност - по-често.Вижте още

Организират най-голямата поклонническа проява в България

От 1-ви до 31-ви юли тази година поклонници ще извървят пеша 550 километра по маршрута, по който през 1469-та година са пренесени мощите на Св.Йоан Рилски от старата столица Търново през София и Дупница до Рилския манастир. Преминаването ще бъде по максимално близкия /но не напълно/ известен маршрут, наречен Светият път.  За проявата има..

публикувано на 15.02.19 в 16:17

РЗИ-Благоевград: Само един ден на влюбените не е достатъчен

Разнообразни прояви под мотото „Само един ден на влюбените не е достатъчен“ организира на 14 февруари Регионалната здравна инспекция в Благоевград.  Ученици от Детския парламент в областния център представиха ритуалът „Традиции и бъдеще“ пред директорът на РЗИ д-р Калоянов и работещите в инспекцията, благословиха ги за здраве и късмет, направиха..

публикувано на 14.02.19 в 16:01
Илиян Юручки, секретар на читалището и Весела Георгиева

Хубавото вино се прави с голяма доза любов

Семейство Весела и Ангел Георгиеви за втори път спечелиха първото място за червено вино, сорт Мерло.  Борис Алексов взе първа награда за бяло вино.  Общо 21 проби вино, 13 червени и 8 бели  опита и оцени енологът Миро Гарванов с 8 годишен опит в Австралия и Калифорния. Тази година надпреварата бе допълнена и с кулинарен конкурс. Вкусни..

публикувано на 14.02.19 в 10:36
Проф.Донка Байкова

Отслабване с жито - ползи и рискове

Пролетта наближава и е съвсем естествено, по-суетните от нас, да започнат по-често да се вглеждат в огледалото. Натрупаните през зимните месеци няколко килограма натежават и видимо да не ни харесват. Затова, мнозина прибягват до различни видове диети и режими на хранене, с цел пречистване на организма и сваляне на излишното тегло.   Една от..

публикувано на 13.02.19 в 17:33

Купуваме по-скъпи зеленчуци

„ С около 50 % са се повишили цените на зеленчуците в Благоевград, в сравнение със същия период на миналата година “ - признаха търговци на местния кооперативен пазар. В анкета за Радио Благоевград те коментираха, че поскъпването е най-осезателно при на зелените салати, зеления кромид, чесъна и репичките, които се продават за около лев, при цена..

публикувано на 13.02.19 в 17:28

Живко Иванов: Новите въведения за касовите апарати ще предизвикат хаос в системата

Новите изисквания към касовите апарати, които ще са в сила от края на март, предизвика напрежение в последните дни сред представителите на малкия и среден бизнес.  Хората настояват да се потърси разумен изход от създалата се ситуация във връзка с прилагането на Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез..

публикувано на 13.02.19 в 16:37

Проф. Ганчо Ганчев: Състоянието на малкия бизнес у нас е тежко

Бизнесът се основава с цел осъществяване на стопанска дейност, с цел печалба. С други думи, целта на собственика на бизнеса и на бизнеса като цяло е финансовата възвръщаемост на работата и капитала, инвестиран в бизнеса. Само, когато има силно развит малък и среден бизнес, тогава може да има разцвет на икономиката –  това е становището на..

публикувано на 13.02.19 в 16:30