Адвокат седна на стола на водещата в рубриката "На твое място"

В сутрешното информационно-музикално предаване за час - между 10.00 и 11.00 часа, на стола на водещата Райна Ванчева в ефирното студио на Радио Благоевград седна Мартин Бусаров. 

Той е адвокат в Адвокатска колегия - Благоевград, експерт по Изборно право и дългогодишен председател на РИК Благоевград.

Роден е в град Сандански, завършил е средното си образование в ЕГ "Акад.Людмил Стоянов" - Благоевград, "Право" - в Югозападния университет "Неофит Рилски".


Говори френски език, английски език, руски език, гръцки език.

Интереси: археология, театър, музика, спорт, кулинария.

По думите му - ако има храна, вода и интернет може да бъде водещ до другия четвъртък без прекъсване.

Има ли развитие за младите хора  в България - тази тема Мартин Бусаров бе избрал за разговора със събеседниците си – Никола Коцаков, мл.експерт в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ Благоевград и Игор Дамянов, млад актьор и водещ на "Различното предаване" по Радио Благоевград.

Часът, воден от Мартин Бусаров в рубриката "На твое място" имаше силен слушателски отзвук, така че адвокат Бусаров може и да получи предложение понякога да сяда на стола на водещите в Радио Благоевград. Е, като събеседник, със сигурност - по-често.Вижте още
Станислав Грозданов

ЮЗУ търси кандидати за участие в програмата за студентска мобилност - „Еразъм“

С началото на новата академична година, Югозападният университет "Неофит Рилски" обяви конкурс за студентска и докторантска мобилност с цел обучение и практика по програма "Еразъм+" в чуждестранни университети. Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври.  Станислав Грозданов, който е координатор по програма „Еразъм“ в ЮЗУ,..

публикувано на 26.09.18 в 12:22

Ново обединение започва съвместни действия за „Детство без насилие"

19 граждански организации и eксперти, работещи от години за предотвратяване насилието над деца и неговите последици, се обединиха за общи действия, провокирани от липсата на напредък в държавните политики и практики, липсата на споделено разбиране в обществото и задълбочаването на проблема през последните години. Членовете на..

публикувано на 26.09.18 в 11:53
Емилия Топозулис

10-годишна, а вече със сбъдната мечта

Мечтата на 10-годишната Емилия Топозулис от Благоевград е да бъде актриса. И тя вече е!  Емилия Топозулис репетира за премиерния спектакъл на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград "Вълшебникът от Оз".  Емилия играе на професионалната сцена, партнира си с професионалните актьори от Драматичния театър - а това е най-голямата й мечта...

публикувано на 25.09.18 в 19:18

Управителят на Благоевградска област Бисер Михайлов: Районът около „Ларго“-МОЛ е обезопасен

Областният управител Бисер Михайлов коментира инцидента с падналата от бурния вятър фасада на „Ларго“-МОЛ-Благоевград.  Той увери, че са предприети всички действия по обезопасяване на сградата, които включват следните дейности: от страна на ОД на МВР, сектор „Охранителна полиция“ 4 автомобила патрулират в района за да не се допускат граждани да..

публикувано на 25.09.18 в 18:30

Кметът Камбитов и ректорът проф.Юруков връчиха студентските книжки на приетите с най-висок бал първокурсници в ЮЗУ "Неофит Рилски"

 Бъдещето принадлежи на по-образованите, по-просветените и можещите, духовните и почтените хора. Затова скъпи, млади колеги не спирайте да бъдете жадни за нови знания и да си поставяте високи цели – каза при откриването на новата академична 2018 – 2019 година ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград професор д-р Борислав Юруков...

публикувано на 25.09.18 в 15:20

Безплатни прегледи в Благоевград и Перник по повод Световния ден на сърцето

Фондация „Национална мрежа сърце за сърце“, в партньорство с Община Перник и БЧК организират безплатни прегледи в Перник и Благоевград.  От днес, 25 септември,  те започнаха в Медицински комплекс „Свети Георги“-Перник, който е официален партньор в здравната кампания за превенция на сърдечно-съдови заболявания, и ще продължат до 29 септември -..

публикувано на 25.09.18 в 13:39

Есента е тук! Какво казват народните вярвания?

Температурите падат, дните стават по-къси, а листата на дърветата сменят цвета си, лятото си отива. Астрономическата есен вече е факт. Тя настъпи точно в  4:54 часа българско време, днешният 23 септември се определя и като празник на Плодородието. В основата на  българските народни празници и обичаи  е народният светоглед – знания и представи..

публикувано на 23.09.18 в 14:00