Отново високи температури днес

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Вятърът ще отслабне, само в източните райони ще се задържи до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

За Благоевград максимална температура - 27°, Банско и Дупница - 26°, Кюстендил и Разлог - 27°, Сандански и Петрич - 29, Гоце Делчев - 30 °.
Вижте още

Изтеглиха дерайлиралия локомотив от Кресненското дефиле

Тази вечер дерайлиралият в Кресненското дефиле локомотив бе изтеглен със специализирана техника от мястото на инцидента. 120-тонната машина бе част от влаковата композиция, която пострада при сблъсък с паднала скала в участъка между жп – гарите „Пейо Яворов“ и „Черниче“ на 19 ноември вечерта. На този етап обаче, все още не е възстановено..

публикувано на 21.11.18 в 17:44

Болница в Перник дава стаи за бездомни

Две стаи в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник ще може да бъдат използвани за настаняване на бездомни хора през студените зимни месеци, съобщи кметът Вяра Церовска.  В Перник няма приют за бездомни и затова през студените зимни дни и нощи бедстващите се настаняват временно  или в бившия Профилкториум или..

публикувано на 21.11.18 в 17:43

Студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград проявяват интерес към развитието на собствен бизнес

Информационна среща, организирана от Центъра за кариерно развитие на Югозападния университет и Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие - България“ показа, че студентите и младите хора от Благоевград се интересуват от съветите, които могат да дадат специалистите от фондацията.  Николай Йорданов - изпълнителен директор на..

публикувано на 21.11.18 в 15:49

Допълнителна финансова подкрепа за отопление през зимата

Правителството реши да отпусне допълнително еднократна финансова подкрепа в размер на 100 лева на всички лица и семейства, които са получили целева помощ за отопление през отоплителен сезон 2018/2019 година. Решението на кабинета е отражение на последователно провежданата политика за осигуряване на по-добра социална защита на най-уязвимите..

публикувано на 21.11.18 в 14:25

Отпускат се 300 000 лв. за ремонт и изграждане на военни паметници

Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. за финансово подпомагане на общините за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. След разглеждане от компетентната дирекция в Министерството на отбраната на многобройните предложения, са избрани такива, за които има готовност да бъдат реализирани в..

публикувано на 21.11.18 в 14:20

БФС влезе с турнир в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Първи студентски турнир по минифутбол започна днес в Спортната зала на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Негов организатор е Българският футболен съюз. Участниците - тимовете на "Барселона", "Тотал щета", "Вълците", "Албания", "Стоката", "Видински лъвове" и "Играчите"  са разделени в две групи от по 4 отбора. Всеки отбор е..

публикувано на 21.11.18 в 13:52

Щастливи в брака дупничани празнуваха в Деня на християнското семейство

В Деня на християнското семейство 60 дупнишки семейства честваха заедно годишнини от началото на съвместния си живот.  Инициативата е на Община Дупница и се провежда за шеста година.  52 двойки празнуваха „златна“ сватба, а 6 – „диамантена“. Те подновиха брачните си клетви със специален ритуал.  Най-възрастното семейство – Тунчеви,..

публикувано на 21.11.18 в 12:44