Отново високи температури днес

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Вятърът ще отслабне, само в източните райони ще се задържи до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

За Благоевград максимална температура - 27°, Банско и Дупница - 26°, Кюстендил и Разлог - 27°, Сандански и Петрич - 29, Гоце Делчев - 30 °.
Вижте още

Изкуството създава приятелства

Под това мото Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград организира съвместен концерт на Женски народен хор към Ансамбъл "Гоце Делчев" - София с диригент Марек Дяков и Вокален ансамбъл "Езерец"  при читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград с диригент Илиян Юручки. Концертът е на 23 февруари 2019г. от 18.00 часа в зала "22 септември". В..

публикувано на 21.02.19 в 13:06

По какво си приличат виното и любовта? - вижте кой спечели награда с отговора на този въпрос

По какво си приличат виното и любовта?  🍷❤ ️ Този въпрос зададохме на Фейсбук страницата на Радио Благоевград  на 14 февруари и имахте възможност да спечелите ваучер за процедура от Консултативно-терапевтични центрове "Живот без болка"!  <>Още няколко стъпки бяха необходими, за да участвате за нагарадата:  🐾  да харесате..

публикувано на 21.02.19 в 12:34

Започва работилницата за деца на Регионалния исторически музей в Кюстендил

Традиционно, работилницата за деца на Регионалния исторически музей в Кюстендил през февруари е посветена на Деня на археолога. Новата тема "Култура на хранене в древността" се стреми да насочи вниманието към различните видове съдове, представени в археологическата експозиция от новокаменната /VII хилядолетие пр. Хр./ до средновековната епоха..

публикувано на 21.02.19 в 12:09

В Радомир организират националния литературен конкурс „Мария Смилова”

До края на март ще се приемат творби за участие в националния литературен конкурс „Мария Смилова” в Радомир, обявиха от местното читалище „Напредък 1895”. Конкурсът се организира от читалището и община Радомир и е под патронажа на кмета Пламен Алексиев. Тазгодишното издание е 16-то поред.  В надпреварата могат да участват ученици от първи до..

публикувано на 21.02.19 в 12:00

37 лица с трайни увреждания започват работа в община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев започна изпълнението на важния социален проект „Обучение и заетост от ОП „Развитие на човешките ресурси“, съобщават от Пресцентъра на общината. Програмата осигурява заетост за 24 месеца на безработни лица с трайни увреждания, като безвъзмездната финансова помощ отпусната на община Гоце Делчев е в размер на 594 844.84 лв...

публикувано на 21.02.19 в 11:36

11 катастрофи с пешеходци с девет ранени и двама загинали в област Благоевград от началото на годината

За периода от 4.02.2019г. до 19.02.2019г. се проведе специализирана полицейска операция по спазване правилата за движение от пешеходците, съобщават от ОД на МВР - Благоевград.  Бе засилен контролът в районите на потенциално опасни пешеходни пътеки и такива с интензивно движение, както и на места, на които се наблюдава неправилно и рисково..

публикувано на 21.02.19 в 11:33

32-ма пешеходци в Кюстендилско са санкцинорани за неправилно пресичане

Специализирана полицейска операция с акцент върху нарушенията извършвани от пешеходци е била проведена на  територията на Кюстендилска област, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Акцията се е провела от 4 до 15 февруари, а  проверките са били извършени в райони с интензивно пешеходно движение и на места, където се наблюдава..

публикувано на 21.02.19 в 11:32