Политически туризъм


Чухте ли, уважаеми слушатели? Чухте ли онези хубави, свежи, с полъх на морски бриз, типично летни звуци. Такива, които се чуват само през лятото и ни успокояват. Не ги чухте и причината не е само във вицепремиера Симеонов, който цяло лято „носи тишина“, причината е в целия ни политически елит, който цяло лято не спря да се упражнява на управление върху нас.

Все казваме, че туризмът в страната ни е един от добре развитите сектори – спокойно можем да го обогатим, като създадем нова форма на туризъм - политически туризъм.

Всички граждани и гости на страната ще се насладят на една прекрасна почивка. Ще се потопят в море от задкулисие, лъжи и напразни обещания. Плажът ще бъде осеян с препъни камъни, които ще спират туристите и няма да им позволяват да следват целите си и нарочно ще ги спъват. Ще има и спасител, премиер-спасител, който при ужилване от медуза ще притича и ще ви помогне, а ако ужилените са повече и нададат вой, тогава и заплатите ще им повиши, и оставки ще им поднесе, за да ги накара да се успокоят. Флагът на плажа ще бъде микс между синьо и червено – сещате се защо. Ще има и храна в политическия All Inclusive - блок маса от поскъпнал хляб и продукти второ качество, пълни с имитиращи вещества и химикали.

И да, отвреме навреме, заради нерешени и дълго отлагани проблеми, заради неработещи институции, се появява и мъртво вълнение. 

Но оставете морето, нашият продукт - политически туризъм предлага и планини, на които хората да си отдъхват.  Планини от корупция, излишна бумащина, неизвършени реформи и огромни и стръмни пропасти от липса на истински политици. Там туристите ще бъдат обезопасявани със сини каски на главите от вицепланинския спасител. Ще има втора кабинка, водохващания в планината, ще има и лавини от ниски доходи, липса на качествено здравеопазване и лавини от неплатени битови сметки към електро и водни дружества.

За културата ли питате? Предлагаме прекрасни рушащи се театри, опери с течащи тавани, актьори и певци с мизерни заплати, които въпреки това пеят и играят – забележителност си е това! Доверете се на политическия туризъм, от няколко години имаме и редовни клиенти – автобуси с турски номера.

Остават по малко от 10 дни до края на астрономическото лято, имате още малко време да чуете онези летни и успокояващи звуци.

Добре дошли в новия сезон на политическото предаване "Събития и личности"! 


Вижте още

„Академия за родители“ гостува в Благоевград

Мини „Академия за родители“ гостува вчера в Благоевград. В рамките на половин ден екип от специалисти отговори на въпросите: Как да посрещнем бебето, променят ли се отношенията в семейството след появата на детето, къде е мястото на телевизора и компютрите в детските игри. "Какво не знаем за кърменето?" бе лекция, която обръща внимание..

публикувано на 18.11.18 в 15:16

Златен и бронзов медал в кроса за ЮЗУ „Неофит Рилски“

В благоевградския парк „Бачиново" завърши 12-ят Национален  университетски шампионат по лекоатлетически крос. В състезанието взеха участие общо 52-ма лекоатлети мъже и жени от 9 висши учебни заведения. При мъжете, които се състезаваха на 6 км, първи пресече финалната линия националът Иво Балабанов от Югозападния университет “Неофит Рилски“ в..

публикувано на 18.11.18 в 14:30

Полковник Константин Ламбринов: „Момчета, България загива - напред!”

Полковник Константин Ламбринов: „Момчета, България загива - напред!” Тези думи на командващия 53-и Пехотен полк на Българската армия през 1918 г. в битката при Добро поле, бяха припомнени от доц. Ангел Джонев в днешното издание на предаването на Радио Благоевград за история и национална култура „Изгрей зора”. С тях полковник Ламбринов повежда една от..

публикувано на 18.11.18 в 11:20
проф. Кръстьо Петков

Спомен за проф. Кръстьо Петков!

Ако беше днес сред нас, проф. Кръстьо Петковщеше да приема поздрави за своя 75-ти юбилей! Роден е на 18 ноември 1943 година. Учен, преподавател и политик. Професор, специализира социология на труда, икономика и социална политика в Академията на науките в Новосибирск, в Международния институт по труда в Женева, в Университета по икономика и..

публикувано на 18.11.18 в 11:06

Проф. Михаил Неделчев: „Поезията сама осигурява своето безсмъртие”

Проф. Михаил Неделчев: „Поезията сама осигурява своето безсмъртие”, т ова заяви проф. Неделчев в предаването на Радио Благоевград за събитията в  литературата и литературата като събитие - „Страници”, излъчвано всеки петък след новините в 21:00. „Поезията е всъщност изкуство, което - от една страна - непрекъснато се разгръща, непрекъснато воюва със..

публикувано на 18.11.18 в 10:57

Топлото време не бива да ни заблуждава

Въпреки високите температури общините взеха сериозни мерки за дните, когато температурите няма да бъдат над нулата и основните пътища ще бъдат заснежени. В това ни убеди кметът на община Струмяни Емил Илиев, който бе гост в предаването "Днес". Сключени са договори с фирмите, които трябва да почистват пътищата до 24-те селища в по-високите части...

публикувано на 16.11.18 в 16:56

„Политически некоректно“ - Петър Волгин с провокация към статуквото

Днес в предаването за политика на Радио Благоевград - „Събития и личности“, на мястото на водещия Давид Калпачки бе Петър Кичашки, член на КЗД и изпълнителен директор на ИМП. Един от събеседниците, с които разговаря в ефира на медията ни, бе журналистът от БНР Петър Волгин, а поводът бе новата му книга „Политически некоректно"...

публикувано на 16.11.18 в 12:20