Политически туризъм


Чухте ли, уважаеми слушатели? Чухте ли онези хубави, свежи, с полъх на морски бриз, типично летни звуци. Такива, които се чуват само през лятото и ни успокояват. Не ги чухте и причината не е само във вицепремиера Симеонов, който цяло лято „носи тишина“, причината е в целия ни политически елит, който цяло лято не спря да се упражнява на управление върху нас.

Все казваме, че туризмът в страната ни е един от добре развитите сектори – спокойно можем да го обогатим, като създадем нова форма на туризъм - политически туризъм.

Всички граждани и гости на страната ще се насладят на една прекрасна почивка. Ще се потопят в море от задкулисие, лъжи и напразни обещания. Плажът ще бъде осеян с препъни камъни, които ще спират туристите и няма да им позволяват да следват целите си и нарочно ще ги спъват. Ще има и спасител, премиер-спасител, който при ужилване от медуза ще притича и ще ви помогне, а ако ужилените са повече и нададат вой, тогава и заплатите ще им повиши, и оставки ще им поднесе, за да ги накара да се успокоят. Флагът на плажа ще бъде микс между синьо и червено – сещате се защо. Ще има и храна в политическия All Inclusive - блок маса от поскъпнал хляб и продукти второ качество, пълни с имитиращи вещества и химикали.

И да, отвреме навреме, заради нерешени и дълго отлагани проблеми, заради неработещи институции, се появява и мъртво вълнение. 

Но оставете морето, нашият продукт - политически туризъм предлага и планини, на които хората да си отдъхват.  Планини от корупция, излишна бумащина, неизвършени реформи и огромни и стръмни пропасти от липса на истински политици. Там туристите ще бъдат обезопасявани със сини каски на главите от вицепланинския спасител. Ще има втора кабинка, водохващания в планината, ще има и лавини от ниски доходи, липса на качествено здравеопазване и лавини от неплатени битови сметки към електро и водни дружества.

За културата ли питате? Предлагаме прекрасни рушащи се театри, опери с течащи тавани, актьори и певци с мизерни заплати, които въпреки това пеят и играят – забележителност си е това! Доверете се на политическия туризъм, от няколко години имаме и редовни клиенти – автобуси с турски номера.

Остават по малко от 10 дни до края на астрономическото лято, имате още малко време да чуете онези летни и успокояващи звуци.

Добре дошли в новия сезон на политическото предаване "Събития и личности"! 


Вижте още

Военна техника, образци от оръжие и екипировка на Българската армия бяха показани в Благоевград

Инициативата на Министерството на отбраната “Това сме ние“, посветена и на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, се провежда в 17 български града, включително и в Благоевград. С нея Министерството иска и да популяризира военната служба. Репортерът на Радио Благоевград Иван Близнаков бе първият, който  посети обособения..

публикувано на 23.09.18 в 12:00

Георги Господинов: „Писането не е егоцентрична работа“

“Ние носим отговорност за хората, които ни обичат, носим отговорност за хората, които се връщат към литературата, и е хубаво да си даваме сметка за тази отговорност. Това не е егоцентрична работа – тя е за едно невидимо общество на четящи, което мисля че се разраства в България: малко по малко, човек по човек“ - това каза Георги Господинов в..

публикувано на 23.09.18 в 11:53

Фолклорен фестивал събира в село Рибново състави от България и Република Македония

Събитието е в село Рибново, община Гърмен  и това е и една от причините и 21-ви септември да е празничен за общината и за селото. Откри се и обновеното читалище „Изгрев 1956“ в Рибново. Община Гърмен спечели проект, съвместно с македонската община Босилово по програма за трансгранично сътрудничество „Интеррег“ „България-Македония“. Целта е..

публикувано на 21.09.18 в 17:00

Атанас Шмидт: Всички трябва да работим в посока на това, да заличим пропастта между страните от Западна и Източна Европа

Групата на "зелените" в Европейския парламент представи преди дни четирима кандидати за поста председател на Европейската комисия. Сред тях е и българинът Атанас Шмидт, който е международен секретар в Зелената партия. В ефира на Радио Благоевград той каза, че определя себе си като един от многото български политици, които макар да не..

публикувано на 21.09.18 в 11:57

Чистотата на училищните дворове – колко пъти се измиват?!

Въпросът повдигнахме в рубриката „На прицел“. За първия учебен ден дворовете на всички училища в Благоевград са измити от общинската фирма по чистота. Това заяви за Радио Благоевград инж. Васил Бачев, управител на фирма „Биострой“. Той поясни, че в началото на всяка учебна година фирмата измива училищните дворове, защото това е и решение на..

публикувано на 20.09.18 в 17:11

Първа крачка към забрана на фермите за ценни кожи в България

„ Новините , от проведеното на 19 септември , заседание на Комисията по земеделие и храни към Народното събрание, в което за първи път се разгледа забраната за фермите, са по-скоро положителни. Или с други думи, по-положително решение, съгласно правомощията си по отношение на Н ационалната гражданска инициатива , тази комисия едва..

публикувано на 20.09.18 в 17:03

Дъбрава – рок столица на Балканите

Утре стартира четвъртото поредно издание на The Brava Balkan Fest в благоевградското село Дъбрава, в което ще звучат световноизвестни групи и музиканти. А днес репортерът ни видя, че започва изграждането на сцената. „ Ако се наложи ще работим и през нощта, за да бъде всичко наред и да посрещнем и изпълнителите, и всички гости“ – заяви..

публикувано на 20.09.18 в 14:33