Политически туризъм


Чухте ли, уважаеми слушатели? Чухте ли онези хубави, свежи, с полъх на морски бриз, типично летни звуци. Такива, които се чуват само през лятото и ни успокояват. Не ги чухте и причината не е само във вицепремиера Симеонов, който цяло лято „носи тишина“, причината е в целия ни политически елит, който цяло лято не спря да се упражнява на управление върху нас.

Все казваме, че туризмът в страната ни е един от добре развитите сектори – спокойно можем да го обогатим, като създадем нова форма на туризъм - политически туризъм.

Всички граждани и гости на страната ще се насладят на една прекрасна почивка. Ще се потопят в море от задкулисие, лъжи и напразни обещания. Плажът ще бъде осеян с препъни камъни, които ще спират туристите и няма да им позволяват да следват целите си и нарочно ще ги спъват. Ще има и спасител, премиер-спасител, който при ужилване от медуза ще притича и ще ви помогне, а ако ужилените са повече и нададат вой, тогава и заплатите ще им повиши, и оставки ще им поднесе, за да ги накара да се успокоят. Флагът на плажа ще бъде микс между синьо и червено – сещате се защо. Ще има и храна в политическия All Inclusive - блок маса от поскъпнал хляб и продукти второ качество, пълни с имитиращи вещества и химикали.

И да, отвреме навреме, заради нерешени и дълго отлагани проблеми, заради неработещи институции, се появява и мъртво вълнение. 

Но оставете морето, нашият продукт - политически туризъм предлага и планини, на които хората да си отдъхват.  Планини от корупция, излишна бумащина, неизвършени реформи и огромни и стръмни пропасти от липса на истински политици. Там туристите ще бъдат обезопасявани със сини каски на главите от вицепланинския спасител. Ще има втора кабинка, водохващания в планината, ще има и лавини от ниски доходи, липса на качествено здравеопазване и лавини от неплатени битови сметки към електро и водни дружества.

За културата ли питате? Предлагаме прекрасни рушащи се театри, опери с течащи тавани, актьори и певци с мизерни заплати, които въпреки това пеят и играят – забележителност си е това! Доверете се на политическия туризъм, от няколко години имаме и редовни клиенти – автобуси с турски номера.

Остават по малко от 10 дни до края на астрономическото лято, имате още малко време да чуете онези летни и успокояващи звуци.

Добре дошли в новия сезон на политическото предаване "Събития и личности"! 


Вижте още

Думи при последната среща на майка и син Елена и Никола Вапцарови

На 23 юли 1942 година, в разгара на Втората световна война, състав на Софийския военно-полеви съд осъжда на смърт чрез разстрел шестима души по Закона за защита на държавата. Шестимата са: Антон Попов, Антон Иванов, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов и поетът Никола Йонков Вапцаров, който 10 години по-късно ще получи посмъртно почетната..

публикувано на 23.07.19 в 16:15
Румен Димитров

Електронен инженер от Перник прави иконостаси и печати за хляб

Румен Димитров от Перник повече от 30 години се занимава с дърворезба. По професия е електронен инженер, по призвание – дърворезбар. „Това не се учи, това е пламък отвътре“ – казва самоукият майстор и допълва, че във времето се ориентирал към църковната дърворезба и сурвакарските маски. До момента е направил и 10 иконостаса за черкви в..

публикувано на 23.07.19 в 13:00
Гл. ас. д-р Валерия Матеева

Гл. ас. д-р Валерия Матеева: Фотозащитата не ни купува билет към безгрижното лято, но ни предпазва от сериозни усложнения

В здравния час на Радио Благоевград – БНР гл. ас. д-р Валерия Матеева от УМБАЛ „Александровска“, акцентира върху ползите и вредите от слънцето за човешката кожа. „ Слънцето има многобройни ползи – една от тях е доброто настроение, повече ендорфини - хормоните, които носят щастие. Под влияние на слънцето в кожата се синтезира витамин Д, който..

публикувано на 23.07.19 в 12:50

Официално откриха реновираната улица „Ветрен“ в Благоевград

    Реновираната и рехабилитирана улица „Ветрен“ в Благоевград днес бе официално открита на специална церемония. Според кмета Атанас Камбитов, това е един от най-трудните, тежки и чакани проекти.    „Дълго време процедурите се обжалваха, много време изгубихме, накрая се преборихме. От друга страна, беше трудно и самото изпълнение...

публикувано на 22.07.19 в 16:33
Лилия Хаджиева

Бижута с кристали и билки – вдъхновение от природата

Имало едно време едно момиче, което обичало да си измисля само дрехите, да крои, да шие и да се вдъхновява от красивите форми на природата. Днес порасналото момиче продължава да твори в уютното си ателие и създава оригинални, очарователни и уникални бижута от кристали и билки. Представяме Лилия Хаджиева от Благоевград. Тя е..

публикувано на 22.07.19 в 11:16

Николай Генчев: Левски стана народен вожд, какъвто историята на българите не познава

     Тези думи на проф. Николай Генчев бяха припомнени чрез архивен запис в днешното издание на предаването на Радио Благоевград за история и национална култура "Изгрей зора".       "Защо народният избор пада върху Левски?" – предлагаме Ви да чуете отговорите на проф. Тенчев, както и коментарите на водещия и на д-р Кирил Алексиев, във фрагмента от..

публикувано на 21.07.19 в 12:12

“Пирин“ загря за новия сезон с класическото 3:0 над „Сливнишки герой“

     В последна контрола от лятната си подготовка, на стадион „Хр. Ботев“ в Благоевград, снощи „Пирин“ разгроми „Сливнишки герой“ с 3:0, с голове на Ивайло Михайлов в 23-а, Руслан Иванов от дузпа в 73-а и Иван Вълчанов в 78-ата минута на мача. Старши треньорът на „орлетата“ Иво Тренчев използва две единайсеторки по време на контролата. През второто..

публикувано на 21.07.19 в 09:39