Политически туризъм


Чухте ли, уважаеми слушатели? Чухте ли онези хубави, свежи, с полъх на морски бриз, типично летни звуци. Такива, които се чуват само през лятото и ни успокояват. Не ги чухте и причината не е само във вицепремиера Симеонов, който цяло лято „носи тишина“, причината е в целия ни политически елит, който цяло лято не спря да се упражнява на управление върху нас.

Все казваме, че туризмът в страната ни е един от добре развитите сектори – спокойно можем да го обогатим, като създадем нова форма на туризъм - политически туризъм.

Всички граждани и гости на страната ще се насладят на една прекрасна почивка. Ще се потопят в море от задкулисие, лъжи и напразни обещания. Плажът ще бъде осеян с препъни камъни, които ще спират туристите и няма да им позволяват да следват целите си и нарочно ще ги спъват. Ще има и спасител, премиер-спасител, който при ужилване от медуза ще притича и ще ви помогне, а ако ужилените са повече и нададат вой, тогава и заплатите ще им повиши, и оставки ще им поднесе, за да ги накара да се успокоят. Флагът на плажа ще бъде микс между синьо и червено – сещате се защо. Ще има и храна в политическия All Inclusive - блок маса от поскъпнал хляб и продукти второ качество, пълни с имитиращи вещества и химикали.

И да, отвреме навреме, заради нерешени и дълго отлагани проблеми, заради неработещи институции, се появява и мъртво вълнение. 

Но оставете морето, нашият продукт - политически туризъм предлага и планини, на които хората да си отдъхват.  Планини от корупция, излишна бумащина, неизвършени реформи и огромни и стръмни пропасти от липса на истински политици. Там туристите ще бъдат обезопасявани със сини каски на главите от вицепланинския спасител. Ще има втора кабинка, водохващания в планината, ще има и лавини от ниски доходи, липса на качествено здравеопазване и лавини от неплатени битови сметки към електро и водни дружества.

За културата ли питате? Предлагаме прекрасни рушащи се театри, опери с течащи тавани, актьори и певци с мизерни заплати, които въпреки това пеят и играят – забележителност си е това! Доверете се на политическия туризъм, от няколко години имаме и редовни клиенти – автобуси с турски номера.

Остават по малко от 10 дни до края на астрономическото лято, имате още малко време да чуете онези летни и успокояващи звуци.

Добре дошли в новия сезон на политическото предаване "Събития и личности"! 


Вижте още
Село Дивотино, община Перник

Парадокс: Мина копае в Дивотино, оказва се, че селото е дадено на концесия

Оказва се, че в последно време мина все повече копае съвсем близо до къщите на хората в село Дивотино. Според кмета на селото Румен Сергиев мината вече копае на разстояние около 200 метра от селото.  На провелото се общоселско събрание хората са изразили своето твърдо решение да се противопоставят на тихото нашествие към домовете им. Жители..

публикувано на 22.02.19 в 16:41

П. Байкушев: Губим подготвените млади кадри от строителния сектор

Строителството е част от вторичния сектор на стопанството. Представлява производствена дейност, при която от първични и полуобработени материали или готови изделия, с помощта на работна сила и машини, се изграждат строителни обекти. Чрез строителството се създават и обновяват основни фондове на други отрасли на икономиката, като се строят..

публикувано на 22.02.19 в 11:24

Изложба-базар в подкрепа на Скребатно

Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ - Разлог и Сдружение „Движение „Ние, жените“ - Благоевград се обединиха около общата кауза „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.  В зала „22 септември“ в областния център Костадинка Тодорова - председател на неправителствената организация представи дейностите, които предстоят по проект..

публикувано на 21.02.19 в 14:33

Биологичното земеделие отново на кръстопът

  „ Българското биоземеделие отново на кръстопът “  е темата на Международната конференция по биологично земеделие, която ще се проведе на 22 февруари в Пловдив. На нея ще бъдат обсъдени някой от най-наболелите проблеми в сектор биопроизводство, свързани с нови наредби и агроекологични мерки.    „ Най-голямо притеснение сред бранша ,..

публикувано на 21.02.19 в 12:02

Внимавайте с резервациите при големи спортни състезания

  „Основното право, което имаме като потребители е да получим това, за което сме си платили и което ни е било обещано, че ще се предостави. Това всъщност са и част от най-често срещаните проблеми, за които сигнализират ползвателите на туристически услуги“ -  коментира в студиото на Радио Благоевград Димитър Маргаритов, председател на Комисията за..

публикувано на 21.02.19 в 11:56

Благоевградските фармацевти на протест

Аптеки в Благоевград затвориха врати днес от 8 до 14 часа в знак на протест срещу лекарствената  политика на държавата. Това стана по предложение на Националната аптечна камара, която излезе с призив за национален протест.  В призива от Аптечната камара отправят конкретни искания към управляващите. Сред тях са приемане на национална лекарствена..

публикувано на 20.02.19 в 13:23

60 избрани писма на Апостола са събрани в книга

Писмата на Васил Левски са събрани в книга, която се издава от сдружение „Българска история“ по повод 146 години от гибелта на Апостола.  Изданието представя кореспонденцията на Левски с неговите съратници. Книгата „Писмата на Левски” съдържа сакралните завети към българския народ и има своето заслужена място в семейна библиотека на всеки..

публикувано на 19.02.19 в 17:05